Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Pārdošanas cena.... К списку тем
Ответы (16)
Ja atnāks VID pārbaude, pietiks ar cenu zīmi un saņemšanas dokumentu? Jo patreiz man pārdošanas cena dokumentāli nekur neparādās, tikai uz cenu zīmes.
А как Вы проводите инвентаризацию, что с чем сравниваете, если в учёте (на приходе) нет продажных цен?
Prece nonāk veikalā ar p/v, inventarizācija periodiskā pēc iepirkšanas cenām. Īpašnieki paši arī tirgo, paši saimnieki, paši pārdevēji. Pamatdarbā man viss ir savādāk, ar visām cenām, atskaitēm utt...Patreiz man ir jātiek galā ar šo veikalu.
Priekš grāmatvedības uzskaites viss ir kārtībā, EKA arī ir, viss notiek. Mani uztrauc tikai tas, vai pietiek ar to, ka pārdošanas cena parādās tikai uz cenu zīmes?
Nesaprotu - vienos vārdos Jūs rakstāt tā, otros - otrādi.
Ja prece veikalā nokļūst ar iekšējo pārvadājumu pavadzīmi, tātad pavadzīmē IR pārdošanas cena!
Nevar taču preces nodot veikalā ar pavadzīmēm, kurās nav cenas. Palasiet MK not.Nr.312 par vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.
Tātad - cena ir pavadzīmē (kura jāreģistrē speciālā žurnālā) un arī uz cenu zīmes.
Par ko ir jautājums un par ko satraukums?
Ja prece veikalā nokļūst ar iekšējo pārvadājumu pavadzīmi, tātad pavadzīmē IR pārdošanas cena!
Nevar taču preces nodot veikalā ar pavadzīmēm, kurās nav cenas. Palasiet MK not.Nr.312 par vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.
Tātad - cena ir pavadzīmē (kura jāreģistrē speciālā žurnālā) un arī uz cenu zīmes.
Par ko ir jautājums un par ko satraukums?
"tātad pavadzīmē IR pārdošanas cena!" - cik es saprotu, pavadzīme nav iekšēja, tā ir parasta "stingra" pavadzīme.
Iet runa par vienu veikalu,(SIA), saņem preces no piegādātājiem , izveido cenu,kuru parāda cenu zīmē, bet uz p/v nenorāda pārdošanas cenu, jo īpašnieki to nevēlas darīt.
Galvenais, lai pārbaudē Jūs varat pierādīt, ka prece ir tieši tā.Un lai VID redz uzcenojumu.Unuzcenojumu viņi rēķina Pārdošanas cena - iepirkuma cena bez PVN.PreciJūs tāpat uzskaitat iepirkuma cenās bez PVN.:-)
Aivareno 31.05.2007 00:31
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Jums taču grām.metodikā ir aprakstīts kā cena veidojas, to VIDam uzrādīsiet, viņi salīdzinās vai pārdošanas cena atbilst izstrādātajai metodikai un priecīgi aizies.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть