Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Purvā К списку тем

Purvā
Gribētu vērsties tagad pie pacietīgajiem un pieredzējušajiem grāmatvežiem. Ziniet, esmu taka nedaudz vilusies par sevim. Man ir reāla iespēja nodarboties ar grāmatvedību. Kautkadas atskaites nododu, bet saprassana maza. Varbut iesakiet, ka lai es tagad no ta purva izlienu, ar ko man sākt, lai tiktu pakāpeniski pie skaidrības. Likumus lasu, bet apsoluti neko nesaprotu. Varbut kautko ar ko sākt un ko izprast pirmsakumos, pie ka piekerties, lai pamazam aizietu?:-<
Stoop
Stoop 31.05.2007 15:07
198 сообщений на сайте

Ответы (31)

jāiet uz kursiem par grāmatvedības uzskaiti
Larao
Larao 31.05.2007 15:08
6767 сообщений на сайте
Aizejiet uz kursiem!

http://www.biznesakomplekss.lv/apmat_sakot_lat.html
http://www.biznesakomplekss.lv/apmat_videj_lat.htm
Andaz
Andaz 31.05.2007 15:10
27897 сообщений на сайте
Biju kursos. Menesi, 3x nedela 2,5h. Teiksu godigi, centos koncentreties, bet tad konti, kontejumi, bilances, un beigas, jegas nebij - es pat lekcija lidzi sekot nespeju, jo temas tika parskatitas atri un noteikti ne tiem, kam nav bijis nekads sakars......
Stoop
Stoop 31.05.2007 15:12
198 сообщений на сайте
Nu ko lai saka - mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties.Kad taisījos sākt strādāt man teica - grāmatvedība ir sarežģītāka pr ķīmiju un katrs zin cik tā nav viegla:-) Es uzskatu ka vislabāk ir paņemt GRĀMATU un pašam visu no pirmsākumiem sākt lasīt.Ļoti labas ir Maijas Grebenko grāmatas , kuras var kaut kur dabūt vai nopirkt grāmatnīcā. Aizejiet uz grāmatveikalu un apskatieties plauktiņu un sāciet no paša sākuma.Grāmatās ir lēni un pakāpeniski viss izskaidrota no pašiem pirmsākumiem līdz bilancei un visam pārējam. Tikai izburoties tam cauri radīsies kāda nojausma kas tas ir Grāmatvedība:-) Viegli nebūs, bet ar pacietību un vēlēšanos kā man teica pat lāci var iemācīt dancot vai tad nu grāmatvedību neiemācīsies.
Ilma
Ilma 31.05.2007 15:21
30495 сообщений на сайте
Nu re, tad principa varetu sakt ar gramatu, lai izprastu . Paldies par ieteikumu, tad meginasu iegadaties gramatu un centisos izprast, jo tiesam, pagaidam esmu tada depresija.... Domaju, ka speju un macesu, bet kautka ieniru un tagad ir tads tuksums....
Stoop
Stoop 31.05.2007 15:26
198 сообщений на сайте
а поменяйте ник для начала, что то типа:вперед!:-D
080808
080808 31.05.2007 15:54
1582 сообщения на сайте
Es pēc izglītības arī neesmu grāmatvede. Iesākumā man bija labs paraugs, kuru mēģināju atdarināt, tad sāku domāt, kāpēc tā un ne citādi, nu un šodien var jau pamētāt filozofiju ar citiem grāmatvežiem gudrīšiem.:-)
Sarmis
Sarmis 31.05.2007 16:26
127 сообщений на сайте
Jums bija labs gramatvedis ka paraugs?
Stoop
Stoop 31.05.2007 16:49
198 сообщений на сайте
Stoop

ziņojumu: 30 31.05.2007 15:12

Biju kursos. Menesi, 3x nedela 2,5h. Teiksu godigi, centos koncentreties, bet tad konti, kontejumi, bilances, un beigas, jegas nebij - es pat lekcija lidzi sekot nespeju, jo temas tika parskatitas atri un noteikti ne tiem, kam nav bijis nekads sakars......

Nu tad palīdzēt nevar! Jāmaina darbs! Grāmatvedība nav bērnu spēlīte! Tas ir smags, analītisks darbs. Ja godīgi, domāju, ka nav priekš visiem! Katrs taču par ķirurgu arī nevar strādāt - griezt var katrs, bet būt par ķirurgu-nē! Un tas pats attiecas arī uz grāmatvedību, saskaitīt var katrs, bet būt par grāmatvedi- nē!
Andaz
Andaz 31.05.2007 17:43
27897 сообщений на сайте
kāpēc tad uzreiz jāmaina darbs? No kursies varbūt tikai 5% beidzēju radusies kāda apskaidrība. Reāli ir tiešām jālasa grāmatas par grāmatvedību (labs ieteikums Grebenko) + likumdošana + forums + loģiskā domāšana. Vispirms jāizprot no kā sastāv bilance- kas īsti ir aktīva pusē un kas pasīva pusē. Kādos darījumos rodas izmaiņas bilances kontos un operāciju kontos? Kāpēc tas viss notiek tā? Un vai vispār pašai patīk to darīt vai gribas uzzināt vairāk un vairāk par grāmatvedību?

Var jau būt, ka man nepiekritīs, bet man grāmatvedība ir kā ticīgajiem bībele - jo vairāk lasi, jo vairāk uzzini ko jaunu tajos pašos jau izlasītajos materiālos.
Cleo
Cleo 31.05.2007 18:43
19235 сообщений на сайте
Не понимаю, что дает право советовать, что бухгалтерия не для Вас. При желании у Вас все получится.
Nkorole
Nkorole 31.05.2007 18:47
1382 сообщения на сайте
Ja Jums ir iespējams,sāciet ar vienkāršā ieraksta grāmtvedību mazam uzņēmumam.Silti iesaku nopirkt Ingunas Leibus grāmatu "Individuālā uzņēmeja grāmatvedība un nodokļi",kurā vienkāršā un saprotamā valodā ir aprakstīta grāmatvedības kārtošana ,nodokļu maksāšana.Ir arī Jēkabpils agrobiznesa koledžas un Jelgavas LLU pasniedzēju sarakstītās grāmatas "Finanšu grāmatvedība".Pilnīgi piekrītu Cleo par salīdzinājumu ar bībeles lasīšanu.Ja Jums interesē darbs ar dokumentiem nevis "papīriem",tad varu novēlēt pacietību,vēsu galvu un uz priekšu.
Vijasmuidrina
Vijasmuidrina 02.06.2007 00:05
138 сообщений на сайте
Tikai lieta tā , ka cilvēks darbojas par grāmatvedi pie divkāršā ieraksta. Tā kā jāmācās būs tas:-)
Ilma
Ilma 02.06.2007 14:14
30495 сообщений на сайте
man šķiet vienkāršāka divkāršā ieraksta grāmatvedība nekā ņemšanās ar pašnodarbināto vienkāršās uzskaites grāmatvedības kārtošanu.
Cleo
Cleo 02.06.2007 15:04
19235 сообщений на сайте
Я думаю, что нужно найти курсы посерьёзнее, чем "Menesi, 3x nedela 2,5h".
Martinas
Martinas 02.06.2007 15:36
38532 сообщения на сайте
Piekrītu Martinas, vajag nopietnākus kursus, vismaz pusgada garumā, un ja paralēli kursiem strādāsiet, tad tā lieta aizies. Pa mēnesi jau neko nevar iemācīties. Man priekšnieks vispār domā, ka grāmatvedis neko nedara tikai sēž un taustiņus spaida.
Gbormane
Gbormane 02.06.2007 16:13
388 сообщений на сайте
liela daļa priekšnieku tā domā..... jo nav paši veduši grāmatvedību un nezin, ko tas nozīmē.
Cleo
Cleo 02.06.2007 17:01
19235 сообщений на сайте
Stoop, kāda Jums ir izglītība?
Martinas
Martinas 02.06.2007 17:45
38532 сообщения на сайте
vajag nopietnākus kursus, vismaz pusgada garumā, un ja paralēli kursiem strādāsiet, tad tā lieta aizies. Pa mēnesi jau neko nevar iemācīties

Совершенно согласна
Lanuska
Lanuska 03.06.2007 15:08
15769 сообщений на сайте
Iesaku uzsākt ar M.Grebenkogrāmatām. Ja arī tad nekā- nu tad pamēģiniet grāmatveža palīga darbu vai arī piemeklēt ko citu:)
Frezy
Frezy 03.06.2007 19:55
1986 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.