Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Актуальная дискуссия
Manas skaistākās atmiņas. К списку тем
Vijasmuidrina 04.06.2007 12:44
138 сообщений на сайте
138 сообщений на сайте
Ответы (31)
Kad es 1972.gadā sāku strādāt kolhozā par galveno grāmatvedi(pēc tehnikuma,bez pieredzes un saprašanas:'( ),pieņemot darbā kolhoza priekšnieks paskatījās un teica:"Ja nejauksi peļu sūdus ar putraimiem,visu iemācīsies un sapratīsi.Vari sākt."Tad tiešām no šī aforisma neko nesapratu.Sapratukrietni vēlāk ,un esmu viņam (jau citā saulē)pateicīga uz mūžu.Esmu strādājusi pie dažādiem priekšniekiem,bet šo atcerēšos vienmēr.Pirmais "dators" bija "Feliks",tāds ka nagus varēja nolauzt un skaitāmie kauliņi.Man viņi joprojām stāv uz galda goda vietā.Varbūt kādam vēl ir "Feliks'? Diskusija uzsākta.Turpināsim!
Vijasmuidrina 04.06.2007 12:57
138 сообщений на сайте
138 сообщений на сайте
kādreiz strādāju par ekonomisti. Atbrauca kaut kādi amerikāņi un ļoti gribēja mūsu lielos skaitāmos kauliņus sev līdzi kā suvenīrus.Mēs lielā aizvainojumā nedevām.
Lastens 04.06.2007 14:13
182 сообщения на сайте
182 сообщения на сайте
А я вспоминаю такой эпизод. Лето, жара, я - только полсе института на рабочем месте... Вдруг звонит моя близкая подруга и голосом умирающего просит выйти к ней на улицу, т.к. ей стало очень плохо и она одна до дому доехать не сможет. Я несусь к начальству и истерическим голосом описываю ситуацию. Конечно ж, меня отпускают к несчастной подруге. Я вылетаю, как ракета, подбегаю к ней... и вижу ее сияющую наглую рожу и слышу: " Такая погода классная - поехали на море погуляем..." :- O Ну и поехали, и погуляли и мир не перевернулся от этого
Pielikums Klepas teiktajam:
Paldies, Dievam, nebija ar mani, bet manām kolēģēm.
Atprasījās no darba kā saslimušas un aizlaida šopingot uz Rīgu un, Mērfija likums!, Lielais Šefs viņas ierauga vazājamies pa ielām!
Paldies, Dievam, nebija ar mani, bet manām kolēģēm.
Atprasījās no darba kā saslimušas un aizlaida šopingot uz Rīgu un, Mērfija likums!, Lielais Šefs viņas ierauga vazājamies pa ielām!
Es kādreiz strādāju vienā uzņēmumā, kur par vadīju bija iecelta sieviete māksliniece, un viņa nekādīgi nevarēja saprast, ka uzņēmuma kase nav viņas personīgais maks, ilgi cīnījos pieklājīgi, pamazām tas pārvērtās konfliktā, un viņa mani palūdza aiziet, es ar neapvainojos un prom ejot no sirds viņai teicu - "pienāks laiks un Tu mani atcerēsies". Ne aiz ļauna prāta! Es pat savam ienaidniekam novēlēšu tikai to labāko! Pēc mēneša viņu satiku uz ielas! Paskats bija tāds, viņa izskatījās pēc sīka kucēna, kuram ir sadots pa asti! Vēlāk es arī uzzināju, ka viņa no sava amata bija patriekta un uzņēmums tiesas ceļā pieprasījis atgriezt iztērētos uzņēmuma līdzekļus!
Secinājums viens! Dievs nav mazais bērns, viņš zin ko dara! (p.s. neesmu īpaši ticīga)
Secinājums viens! Dievs nav mazais bērns, viņš zin ko dara! (p.s. neesmu īpaši ticīga)
Larao 04.06.2007 16:21
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Мне на таком не довелось, а вот как одна знакомая на нем считала, помню! Очень нравился процесс деления и умножения
Apmēram 1975.gads.Darbā kolēģei dzimšanas diena.Tikkoatkorķējam šampanieti,vienā glāzē ielejam un pēkšņi nāk strādnieki-celtnieki no Ukrainas pēc algas. Viena no meitenēm kaut kā atrumā spiež to korķi atpakaļ,īsti neizdodas,bet pabāž zem galda.Šie prasa,vai viņu algu saraksts gatavs.Esviņiem saku,ka gatavs,bet direktors nav parakstījis.Saruna notiek krieviski un vārdu "parakstījis" es izrunāju ar nepareizo uzsvaru.Untajā brīdī ,kad viņi sāk rēkt no smiekliem,šauj šampanieša pudele.Kā mēs parbijāmies!Pēc tam pašas smējāmies,bet šampanieša bija dikti žēl, jo tāds deficīts aizgāja gaisā.LOL
Vijasmuidrina 04.06.2007 17:20
138 сообщений на сайте
138 сообщений на сайте
Larao 04.06.2007 17:22
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Aivareno 04.06.2007 17:30
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Ar šausmām atceros 90.sākumā, kad sāku strādāt , Skaitļošanas centru, kur no visām grāmatvedībām nesa datus apkopošanai. Telpas ar lielo ledusskapju lielumā skaitļošanas mašīnām, ārprātīgs troksnis un papīru putekļi tā, kā kož degunā... Labi ka reizi mēnesī vajadzēja tur iegriezties...:-O
Frezy 04.06.2007 17:44
1986 сообщений на сайте
1986 сообщений на сайте
Un tās tabulogrammas ,ko saņēmām no centra!Piemēram lielas materiālu noliktavas atskaite.Viensgals uz galda,otrs sarullēts kā ruberoida rullis.Betīstenībā tas bija tāds atvieglojums!!!Tad jau sāka sāka parādīties arī tās lielās skaitļojamās mašīnas ar lentām.Mašīna pa visu galdu.Super!Ne jau visiem grāmatvežiem priekšnieks izdalīja tādu mantu.Betkārojās visiem. Skaudība-vai tas otrs labāks?:-<Ar laiku jau pārgāja,jo drīz parādījās vēl modernākas.Cik jauki,ka mēs tā varam papļāpāt.Ne jau visiem ir sarunu biedri,kādreiz tā gribas nedomājot neko pabūt starp savējiem.Man mazliet traucē segvārdi.Kā Štirlicam.Vai šis seriāls arī nav sarunas vērts? Man šķiet,ka mūsu atmiņu pavediens ir nebeidzams.
Vijasmuidrina 04.06.2007 19:30
138 сообщений на сайте
138 сообщений на сайте
Es atceros rakstāmmašīnas, rakstīju gan latviski, gan krieviski.Viensnepareizs burtiņš un viss jāpārraksta. Nezin vai tagad arī vēl mācētu?
Jā, jā!:-) Un kad nopirkām pirmo datoru es nepārstāju lēkāt aiz prieka, ka drukajot tekstus vairs nav jāpārraksta viss deļ kādas vienas kļūdas!
Frezy 04.06.2007 22:33
1986 сообщений на сайте
1986 сообщений на сайте
Incanti, kāda bija tolaik cenu attiecība tādai rakstāmmašīnai pret datoru.
Liepupe 04.06.2007 23:58
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Biju iemācījusies rakstīt uz krievu rakstāmmašīnas ar "aklo" metodi - mums skolā iemācīja. Smieklīgi, ka latviski tā nemācēju rakstīt Sākumā visi kolēģi nāca skatīties kā rakstu.
Vēl man bija kaut kāds smalks papīrs labošana - uzlika uz nepareizā burta (visiem eksemplāriem), uzsita vēlreiz nepareizo burtu un tad laboja.
Vēl man bija kaut kāds smalks papīrs labošana - uzlika uz nepareizā burta (visiem eksemplāriem), uzsita vēlreiz nepareizo burtu un tad laboja.
Es atceros,ka 85.-88. strādājot Jūrmalā,no priekšnieka bieži saņemam uzdevumu ,kamēr viņš lauza galvu ar atskaitem,pusdienas laikā mūsu mērķis bija dabūut "deficitu".Un varējam,<taču atskaites nodot laikā,aprēķināt,uzskaitīt.Kalkulātori biji moderni-ELKA. Un Žurnāli-orderi -(простыни) un t.t...........
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть