Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Haoss uzņēmumā, kurā tikko esmu pieņemta darbā К списку тем
Haoss uzņēmumā, kurā tikko esmu pieņemta darbā
Labadiena!
Esmu tikko (no 4.jūnija, pimdienas) sākusi stādāt uzņēmumā, kura grāmatvedībā ir haoss. Te ir viss, sākot no nekārtības mapēs līdz pat neiegrāmatotiem dokumentiem par pēdējiem diviem mēnešiem. Kopumā ņemot, dokumentu nav daudz. Vai visprātīgākais, ar ko es varētu sākt, ir kases un dokumentu pilnīga inventarizācija? Kam šinī inventarizācijā ir jāpiedalās obligāti (kasi skaitīs kasieris)? Iepriekšējā grāmatvede vēl nav atlaista.
jau iepriekš pateicos par atbildēm!
Ответы (16)
Sastadīt dokumentu pieņemšanas nodošanas aktu!!!! OBLIGĀTI

если Вы видите бардак, то должны знать счего начинать.Заодно поинтерисуйтесь за какой мес. предыдущему бухгалтеру выплачена зарплата.
Uh, tad noteikti visas pretenzijas pret veco grāmatvedi rakstiski 2 eksemplāros un vienu uzņēmuma vadītājam, lai Jums nel;iek ieviest kārtību viņas vietā bez samaksas, par ko Jūs vēl pēc kāda laika varētu nosodīt
Alga ir izmaksāta par maiju. Ļoti iespējams, ka vienkāršāk šo gadu man būs visu pārtaisīt no jauna pašai, nekā piespiest iepriekšējo grāmatvedi sakārtot visu man pa prātam. Gribas sev teikt: "Laba meitene, izdomāji, ka vajag papīru par "kārtību" pieņemot lietas".
Tātad, taisu lielo sarakstu 3 eksemplāros par to, kas par dokumentiem man ir, iesniedzu sev, iepriekšējai grāmatvedei un uzņēmuma vadītājam.
Kas notiek, ja iepriekšējā grāmatvede atsakās sakārtot lietas un parakstīt pieņemšanas - nodošanas aktu?
Принять документы по акту а кто будет всё приводить в порядок решайте с руководством
Если вы хотите там работать ,то придётся находить какой то выход.
за 2 мес. не разложены документы???
эх, не видели бы бардака....
Es ziemā slimoju, mēnesi biju prom, tad ~ vēl divus mēnešus bija nobrukusi gr-bas sistēma un tika pazaudēti ~ 3 mēnešu dati. Nācās pārtaisīt 1/2 gada dokumentus, man jau tad likās, ka ir liela nekārtība, te ir daudz, daudz trakāk.
Par atteikšanos parakstīt: nav jau grūti sakārtot, tas būtu vairāk kā noderīgi, pašai taču gada pārskats būs jātaisa. Paraksts man būs vajadzīgs tad, ja kāds vēlesies mani un/vai uzņēmumu piekārt pie lielā zvana, vai ne?
Kas notiek, ja iepriekšējā grāmatvede atsakās sakārtot lietas un parakstīt pieņemšanas - nodošanas aktu?
paskaidrot uzņēmuma vadītājam, ka par to nauda jau ir samaksāta vecajai grāmatvedei, un viņš ir pats vainīgs, ka turējis šo grāmatvedi, un ja Jums jāpārtaisa, tad cieniet sevi un savu laiku un prasiet papildus samaksu
Tikai mieru, vispirms savediet kārtībā šo gadu un mainiet ja jāmaina atskaites (PVN), tad paskatieties , vai Jums atlikumi kontos atbilst uzrādītajiem bilancē uz gada sākumu. Visu var labot un izdarīt, tikai runājiet par papildus samaksu. Es savā organizācijā esmu izbaudījusi un visur ievedusi savu kārtību trīs gadus atpakaļ, jo ja Jūs strādāsiet, Jums arī VID pārbaudes būs. Silti iesaku paskatīties, kas ir iepriekšējos gados, man pat nebija Galvenās grāmatas un arī Bilancē kontu atlikumi pievilkti aiz ausīm.:-O
Par dokumentu pieņemšanas nodošanas aktu: Man ir jānosauc un jāapraksta ikviens dokuments, vai ne? Lielu daļu, piem., PPR reģistru, var izdrukāt no gr-bas programmas, tas būtu vienkārši. Bet kā ar rīkojumiem, līgumiem u.tlm.? Te nav neviena reģistra...
Uzņēmums darbojas no 2003.gadabeigām
Два месяца-это ерунда. Садитесь и начинайте всё вводить. Введёте, свертесь с отчетом по НДС за эти два месяца.
paņemiet Grāmatve un Ekonomikas Numuru 7(31) 2006 un tur 41 lpp viis ir aprakstīts kā nodot un pieņemt lietas
Atradu, izlasīju, nokopēju. Paldies visiem!
Закрыть
Краткое описание нарушения