Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Algas transporta uzņēmumā? К списку тем

Algas transporta uzņēmumā?
Esmu pilnīgā nesaprašanā, kā jārēķina algas šoferiem transporta uzņēmumā. Šoferiem algas rēķinam pa stundām cik nobrauc, bet diemžēl sanāk ka viņi krietni pārstrādā noteiktās 160 st mēnesī, bet viņi nebrauc visas stundas daļu no tām viņi stāv(teiksim rindā uz izkraušanos un iekraušanos), tās skaitās kā dīkstāves? Un ja tās ir dīkstāves - tad taču arī tās ir jāskaita klāt pie darba stundām un atkal sanāk ka nostrādāts vairāk nekā 160 st!Apmaksāt tikai tās stundas kad brauc arī nebūtu pareizi, jo viņi taču atrodas darbā - pie stūres!? Nebūtu žēl tās tā arī apmaksāt, bet likumā ir noteiks ierobežojums pieļaujamām virsstundām... Kā citi tiek galā ar šo problēmu, lūdzu padalieties!:'(
Beate26
Beate26 22.06.2007 15:22
14 сообщений на сайте

Ответы (8)

Вообще-то для водителей свои правила существуют и они не имеют права перерабатывать. За это бешеные штрафы по всей Европе предусмотрены.

http://www.atd.lv/lat/tahografi/?doc=925
Albina
Albina 22.06.2007 15:28
64891 сообщение на сайте
Jā es zinu, tikai mēs braucam pa Latviju ar kravas mašīnām un es nezinu nevienu transporta uzņēmumu kurā šoferi strādātu tikai noteiktās 8 h diena'- diemžēl! Un tur jau tā lieta, ka pēc noteikumiem jau sanāk ka viņi "atpūšas" pa vidu braukšanai... Bet kā lai to parāda algās?
Beate26
Beate26 22.06.2007 15:36
14 сообщений на сайте
Вообще-то определять зарплату не бух.дело.ЕЕ назначает директор,поэтому непонятно ваша озабоченность.Она для дальнобойщиков может быть разной (ОКЛАД ИЛИ ПО КИЛОМЕРТАЖУ ,доплаты к рейсу )
Betty
Betty 22.06.2007 15:43
1598 сообщений на сайте
Лучше ставить небольшой оклад + доплаты за км или тонны
Tatajna
Tatajna 22.06.2007 15:50
4215 сообщений на сайте
А 8 часов в день и не обязательно работать.
Albina
Albina 22.06.2007 16:07
64891 сообщение на сайте
Tur jau tā lieta - firma ir mana un man arī jānosaka apmaksa, bet gribu lai nav pēc likumdošanas nepareizi, šoferi nav tālbraucēji, 'mēs braucam tepat 'Latvijā un katru vakaru viņi ir mājās, tikai dienā strādā 10-14 st un mēnesī tās sanāk daudz virsstundas, piemaksu pat tonnām nevar likt, jo nevar noteikt cik precīzi kg tiek izvesiti, preces dažādas un katru reizi savādākas...
Beate26
Beate26 22.06.2007 16:18
14 сообщений на сайте
Un vēl, ja piemaksu veic par km, tad kā paliek ar tahogrammām kur skaidri redzma ka šoferis sāk darbu 7.00 un beidz 20.00?, vai var skaitīt ārā st kuras viņš stāv?
Beate26
Beate26 22.06.2007 16:21
14 сообщений на сайте
Мы учитываем только время движения. Но вам по-любому надо организовать работу так, чтобы кол-во часов не превышало положенное.
Albina
Albina 22.06.2007 17:45
64891 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.