Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
RĪKOJUMI
Esmu viena grāmatvede un eju atvaļinājumā. Ir vēl lietvede, bet'viņa ir struktūrvienībā nevis birojā. Kā atrunāt un kādi dokumenti jāizveido, lai kāds var parakstīties tajās vietās, kur jāparakstās grāmatvedim atvaļinājuma laikā? Vai uzņēmuma vadītājam jānorīko pašam sevi parakstīties grāmatvedes vietā? Kā ar kases dokumentiem?
Un sanāk, ka dažiem darbiniekiem vēl jārēķina atvaļinājuma nauda tajā laikā, kad esmu pati atvaļinājumā. Vai tos aprēķinus arī itkā var veikt uzņēmuma vadītājs pats un parakstīties vajadzīgajās vietās/?
Ответы (9)
Atsaucieties kāds, lūdzu:))
Ir jāraksta rīkojums,kaut uz uzņēmuma vadītāju,kura jānorīko tavā prombūtnes laikā kā pilnvarotā perona parakstīt tavus dokumentus.Unjānosaka atalgojums kāds nebūt:)
Paldies:);
Bet vai atalgojums ir obligāti?
Var būt darba apvienošana? Jāskatās darba likumā, kāds atalgojums par darba apvienošanu pienākāsd, ja vispār pienākās. Es uzreiz tādos gadījumos tur skatos.
Īstenībā nav,bet man vienreiz atnāca VID Latgales un teica,lai vismaz norādot kādu summiņu kā 10,- (jo neviens jau īsti netic,ka kāds cits svešu darbu darīs pa velti)
DL 65.pants Piemaksa par papildu darbu
(1) Darbiniekam, kas pie viena un tā paša darba devēja līdztekus nolīgtajam pamatdarbam veic papildu darbu, ir tiesības saņemt atbilstošu piemaksu par šāda darba veikšanu.
(2) Šā panta pirmajā daļā noteiktās piemaksas apmēru nosaka darba koplīgumā vai darba līgumā.
Jā ,bet tas ir pagaidu darbs ,nav jāmaina darba līgums, pietiek ar rīkojumu.
es arī tā domāju ka pietiek ar rīkojumu, bet piemaksu tomēr vajadzētu;-)
Paldiesiņš. Mēģināšu tā darīt.
Закрыть
Краткое описание нарушения