Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Неплатежеспособность, банкротство, кредиты и займы. Аренда, найм, лизинг
Maksātnespēja un PVN К списку тем
Zeltabite 25.06.2007 15:20
33 сообщения на сайте
33 сообщения на сайте
Ответы (14)
Ja tas ir viena gada robežās,tad izņemt un anulēt ar aktu,ja kreditors nepieprasa šo summu,jums jāvienojas.Mēģināšu atrast literatūru.
Haidija 25.06.2007 15:44
185 сообщений на сайте
185 сообщений на сайте
Ja kreditors šo nodokli ir uzskaitījis kā savu PVN tad domāju ka Jūsu uzņēmumam ir tiesības to likt priekšnodoklī uz PVN debetu.
Kreditori ir pieteikuši savas prasības pilnā apjomā, vienīgi nekas viņiem nespīd. Mani interesē, kā es varu administratoram pamatot savu nevarēšanu izmest šo summu no bilances,administrators jau nav grāmatvedis
Zeltabite 25.06.2007 16:01
33 сообщения на сайте
33 сообщения на сайте
Mēs nevaram likt uz piekšnodokli, jo tajos laikos bija cita uzskaites metodika ( jau 4 gadi pagāja), bet nekas netika maksāts kreditoriem , tādēļ PVN arī iekārās kā rezervētais nodoklis.Administratorsuzskata, ka šie parādi netiks maksāti un tādēļ var šo nodokli likt uz ārkārtas izdevumiem. Man tas šķiet aizdomīgi. Ko domājat, kolēģi ?
Zeltabite 25.06.2007 16:06
33 сообщения на сайте
33 сообщения на сайте
Посмотрите, откуда долги тянутся. Если с лохматых времен (года до 2001 по товарам и до 2004 по услугам), то этот предналог и нее спишете никогда, если не оплатите. Это надо списывать в убытки.
Если долги позже, то списать в теории можно, но если не хочется заморачиваться с переделкой деклараций, то тоже надо в убытки списать.
И еще напомните администратору, что он для получения лицензии должен был и бухучет сдавать и налоги. Так что должен сам это знать.
Если долги позже, то списать в теории можно, но если не хочется заморачиваться с переделкой деклараций, то тоже надо в убытки списать.
И еще напомните администратору, что он для получения лицензии должен был и бухучет сдавать и налоги. Так что должен сам это знать.
Piekītu Ilmai. Jums ir tiesības likt priekšnodoklī uz PVN debetu.
Aija_444 25.06.2007 16:10
347 сообщений на сайте
347 сообщений на сайте
Nu ja tik veci , tad tiesa kārtība bija cita( PVN uz priekšnodokli pēc samaksas). Bet likvidators acīmredzot no grāmatvedības ar ko saprot ,jo viņa priekšlikums norakstīt uz izdevumiem ( tikai nesaucot tos par ārkārtas) ir pareizs, jo kur citur tad vēl šo summu varētu likt.
Paldies, Ilma.
Es te arī paložņāju visādos papīros un arī nonācu pie tāda secinājuma, ka būs jāliek uz zaudējumiem. Žēl, ja nebūtu tik sena lieta vajadzētu no VID piedzīt. Iedomājieties, pāri par Ls 15 000 ( un daļu sev par darbu )
Es te arī paložņāju visādos papīros un arī nonācu pie tāda secinājuma, ka būs jāliek uz zaudējumiem. Žēl, ja nebūtu tik sena lieta vajadzētu no VID piedzīt. Iedomājieties, pāri par Ls 15 000 ( un daļu sev par darbu )
Zeltabite 25.06.2007 17:46
33 сообщения на сайте
33 сообщения на сайте
Да не жадничайте. Если уж не просили, то может была причина. Да и ВИД таким не очень-то возвращает. Накопает чего-нибудь, чтобы не возвращать.
Maksātnespējīgā firma ir PVN maksātājs?
Nkorole 25.06.2007 18:37
1382 сообщения на сайте
1382 сообщения на сайте
Jā,to rezervēto PVN jau arī apspriežam. Vai ir kādas idejas kā tikt gtalā ar situāciju? Neko jaunu neizdomāju kā likt uz zaudējumiem
Zeltabite 26.06.2007 09:38
33 сообщения на сайте
33 сообщения на сайте
А чего-то другого придумать сложно. В дебете могут быть только активы, от которых ожидается лабумс в будущем, или расходы, от которых лабумсов уже не будет.
Если тот НДС в уменьшение платежей в бюджет зачесть нельзя, лабумса от них никакого, остаются только убытки.
Если тот НДС в уменьшение платежей в бюджет зачесть нельзя, лабумса от них никакого, остаются только убытки.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть