Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Prece uz Igauniju
Sveiki!
Uzņēmumam piedāvā sadarboties ar Igaunijas uzņēmumu,t.i.Igaunijas uzņēmums vēlas pirkt preci no mums.Gribulūgt palīdzību no jums,kā noformēt šo preču pārdošanas dokumentus,kādā valodā,kas ar PVN,utt.Pirmoreizi saskaros ar šādu lietu.Varbūt kāds var man atsūtīt kādu paraudziņu uz e-pastu,būšu ļoti pateicīga.elliks@one.lv
Ответы (10)
Mēs arī sadarbojamies ar Igauniju.Tiekizrakstīts rēķins par preci , PVN 0%, rakstam latviešu un angļu valodā,klāt pie rēķina liekam pasūtījuma sarakstu.
Man diemžēl visi rēķini ir programmā grāmatvedības,jau kā sagatave.Betnesatraucies, raksti ar visiem mums LR paredzētiet rekvizītiem.
Strādāju ar Igauņiem (iepērku preci no viņiem). Pavadzīme kā pavadzīme, ar visiem atbilstošiem rekvizītiem (svarīgākie ir PVN reģistrācijas nr.). Valodā kādā nu igauņi bāleliņi saprot -angļu vai igauņu (attiecīgi ja jūs to saprotat) PVN reģ. Nr. savukārt noteiks vai varat piemērot 0 % likmi.
Cik no jums sapratu,ka ir jāraksta parasts rēķins,ar savu numerāciju,nav vajadzīga pavadzīme, bet kā ar to PVN,ja ir o%,vai mums nav arī jāaprēķina un jāmaksā?Laikam muļķīgs jautājums...:-/
Ko darīt,ja ne īsti angļu,ne igaunu...:-(
Nu pamēģiniet sarēķināt cik tad būs 0%?! Pavadzīmei piezīmēs vai kur citur jānorāda uz kāda punta un pamata tiek rēķināts šis 0%. Variants - VAT 0%: Paragraph A of Article 28 C of the Sixth Directive. (pēc Eiropas '6 direktīvas), Bet manuprāt var rakstīt arī Latvijas PVN likuma atbilstošo pantu, tajā gadījumā , ja igaunītis ir PVN maksātājs. Vēl jau pastāv arī krievu valoda, bet liekas gan ,ka igauņi labāk grib runāt angliski...
Mēs pārdevām igauņiem preci, bet nerakstījām mūsu pavadzīmi, bet gan INVOICE
мы в литву продаем товар и сами доставляем- pavadzime ar vid numur.+invoice в латах и в литах:-S
Marikasp,vai jūs nebūtu tik laipna un neatsūtītu man paraudziņu?
Aizsūtīju, SORRY, ka tik vēlu:))
Закрыть
Краткое описание нарушения