Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par avansa norēķiniem-steidzami! К списку тем
Par avansa norēķiniem-steidzami!
Kā pareizāk grāmatot? Ja uzņēmuma īpašnieks norēķinās ar uzņēmuma karti, piemēram, par degvielu - pretī saņemot čeku, tas skaitās kā avanss norēķinu personai, vai kā parāds piegādātājam?
Ответы (15)
kā bankas izejošais dokuments
protams, ka parādās bankas atskaitē!
Bet grāmatot iepriekš kā parādu piegādātājam?
1.čeks - D2110(7760) K 2381
2. bankas izraksts D2381 K 2620
Sākumā es čeku iegrāmatoju kā parastu grāmatojumu D7120 D5721 K5310,
pēc tam taisot bankas atskaiti D5310 K2620. Tā ir pareizi?
tas atkarīx no tā kā ir pieņemc uzņēmuma grāmatvedības nolikumā
Varbūt var taisīt gan kā avansu, gan kā 5310?
man arī avana norēķins+ceļa zīme.
Es čeka summu lieku uz izmaksām D 71XX K2380, D5721 K2380, bet bankas atskaitē D2380 K 2620, nekādu problēmu. Ja čeks iznāk mēneša beigās, izmaksas attiecinās uz tekošo mēnesi, bet norēķins ar avansieri nākošajā mēnesī.
сумма, которая снимается со счета уходит на 2380, а чек- 7*** и 5721
Es gan uz čeka D71xxK2620. uz banka atsk. D5310K2620. ja es nemuldos avansa iekļau tikai ar sk.naudanoreķini
может Д7*** К5310? сумма со счёта снимается позже даты указанной в чеке, поэтому моё мнение что такие проводки недопустимы, особенно когда один месяц заканч. и нач. другой
а на задолженность не ставлю, т.к. она реально то не образуется
es bankas izraxtu redzu pirmo, tā ka lieku uz 2380 un tad, kad atnes čeku+maršruta lapu, tad arī pārlieku uz 7xxx.
Закрыть
Краткое описание нарушения