Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Izdevumi, rēķins, līgums ? К списку тем
Izdevumi, rēķins, līgums ?
Situacija tada - ir SIA 1 un SIA 2.. pieder vienam un tam pasam

direktoram.. vardu sakot tapec ari sis viss haoss radas.
SIA 2 pieder veikals kura norit remonta darbi. Visus izdevumus direktors izdomaja pirkt caur SIA 1, jo uz SIA 1 vinam ir kreditkarte uznemuma, SIA 1 ir noslegi labaki un izdevigaki dazada veida ligumu uttt... tagad ir ta, ka lerums izejmaterialu remontam tiek jau menesus 2 pirkti uz SIA 1 varad,esmu ieviesusi jaunu izdevumu kontu, kura uzskaitu visu kas tiek pirkts sis veikala remontam, jo man tika teikts, ka velak busot japiestada par siem izdevumiem rekini SIA 2. Izdevumi ir, liguma nav. Jautajums - kada veida ligumu sastadit? Varbut kadam ir ta paraugs?
Un papildus, sodien rdas problema, jo vins izdomaja pirkt ne tikai izejmaterialus, bet sacis iegadaties dazadas Windows licnces, serverus, kas reali aizietuz veikalu, bet atkala jau caur SIA 1. Tos cik saprotu nevar likt uz izdevumiem tomer, tapec izveidoju krajumu sastava kontu kura uzskaitu sis lietas, jo ari par tam busot rekini. Vai pareizi daru visu augstak mineto ?
Un kur varetu dabut liguma paraugu sadam darijumam?
Paldies
Ответы (17)
kāpēc tad tos materiālus neuzskaitīt noliktavas kontā kādā 2110 Krājumi, ja jau pēc tam tos materiālus iznāk, ka SIA1 pārdos SIA 2, jeb tas SIA 1 sniedz remontdarbu pakalpojumu SIA 2 ?
Vai licenču līgumā ir teikts, ka šo licenci drīkst pārdot??? Ja licence ir uz SIA 1, tad apšaubu, ka SIA 2 to varēs lietot, jo licence jau ir tikai atļauja lietot programmatūru.
SIA 1 должна заключить договор с SIA 2 на компьютерное обслуживание магазина. В SIA 1 лицензии учитываются как нематериальные вложения, компьютерная техника как основные средства.
Uz kā vārda nezinu... pieāluju ka uz SIA 2 vārda licence ......... un līguma paraugs kādam nebūtu

?
vai tik tie nav darījumi starp saistītiem uzņēmumiem.. ?
Nu tatad saistiti nav ipasnieks gan ir viens un tas pats - fiiska persona abos 100 % dalu, bet pec likuma vadoties saistiti nav.
Tatad nosledzam ligumu, kura visu atrunajam, ka SIA 2 vekala remontam materiali tiek iegadati caur SIA 1 pareizi? Pec tam pamatojoties uz attasinojuma dok. tiks piestaditi rekini.
Perkot tagad sos materialus varu gramatot speciali izveidota konta 7112 - materiali veikala remontam, ka ari atskaitit PVN vai pareizi? Pec tam izrakstot gramatosu uz kadu ienemumu kontu un apliksu ar PVN atkal.
Par licencem... lietotajs ir tas, kas uzinstale un sak lietot - registre so licenci. Ka man paskaidroja tie jau bus SIA 2 darbinieki veikala ta ka SIA 1 tas neskars. Vienigais tas ka iegadats - sis licences, serveris vairs nav isti 7112 konta ieklaujams, tapec izveidoju kontu 2130-06 preces, datorprodukti veikalam. Taja tad pagaidam uzskaitu tas nopirktas.
Vai aptuveni ta var darit?
Ligumu paraugus atradu dazadus, bet liekas, ka deres viens sadarbibas liguma paraugs... tikai jaizkorige un viss jaatruna.
Paldies
kāpēc ne? Pērk viena firma, sponsorē ar naudu otra firma, - abu firmu direktors ir viens un tas pats cilvēks.
(3) Saistīti uzņēmumi — divas vai vairākas komercsabiedrības vai kooperatīvās sabiedrības, ja:
4) vienai un tai pašai personai vai vienām un tām pašām personām ir balsu vairākums šo komercsabiedrību vai kooperatīvo sabiedrību (vai komercsabiedrības un kooperatīvās sabiedrības) pārvaldes institūcijās;
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20uzņēmumu%20ienākuma%20nodokli.doc
nu var jau būt, ka neskaitās saitītie. Es laikam tomēr pajautātu VID konsultantiem, kā pareizāk rīkoties šais situācijā.
"tapec izveidoju kontu 2130-06 preces, datorprodukti veikalam." - так Вы собираетесь ими торговать? Я подумала, что приобретаете для собственного использования.
Makssoft, es sapratu, ka formē licenci uz SIA 2, bet maksā par to SIA 1 šobrīd.
Если для себя, то лицензии и технику на 2130-06 ???????
Вообще-то при проверках лицензионных программ, кроме лицензий требуют предоставить документ о легальном приобретении. И что предоставит SIA 1 ?
И как SIA 1 проведёт в учёте эти лицензии?
Вернее И что предоставит SIA 2 ?
Получается SIA 1 хочет заплатить, а пользоваться будет SIA 2. У кого эти лицензии будут на учёте?
Izradas direkotram otra SIA oficiali NAV neka, tur 100% ir uz vina sievu bet tad jau vienalaga sanak, ka saistit tatad?
par licencem kapec nevar? piemeram sodien tiks atdota 1 licenece un parejas preces no pirmas PPR uz veikalu, tulit rakstu ppr viniem par pardosanu ka tad atkal nepareizs?
Почитайте в лицензиях, имеете ли Вы право их продавать.
Vārdu sakot tagad ir galīga putra:( Man ir 2 PPR , katra ir 9 pozicijas, kas kopa veido 1 datorkomplektu + licence. Ttad ideja, ka caur mums tika nopirktas sīs mantas un atdotas otra SIA veikalam, kurā tika uzsādīti 2 datorkomplekti ar licencētiem WINDOWS.
Saņemot šīs preces kā tās man labāk uzskaitīt? Vai kā preci noliktavā? Tagad man liek rakstīt pirmo PPR uz otro SIA, jo pirmais komplets jau tiks atdots. Vadītājs uzstāj, lai pārdodam jau kā datoru komplektu es atskaos, jo saku, ka otra SIA grāmatvedība to visu ņems uzskaitē un veidos sev jaunu PL, nevis es. Vai pamatoti tā saku? Ideja, ja jau mēs esam tikai starpnieki, tad to ko nopirkām tikai tālākpārdodam neko neveidojam?
Un vē izmesta frāza un pieliec 10% par pakalpojumiem... vai to var darīt ?
Lūdzu palīdziet !
Закрыть
Краткое описание нарушения