Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Līzinga pārformēšana no fiziskas uz juridisku perosnu К списку тем
Līzinga pārformēšana no fiziskas uz juridisku perosnu
Situācija sekojoš: kā fiziska perosna esmu noformējis līzingā portatīvo datoru, veicis pirmo iemaksu un jau nomaksājis 2 ikmēneša maksājumus. Vēl ir palikušies 16 mēneši. Vai ir iespēja kā norakstīt šos maksājumus no firmas līdzekļiem? Varbūt var pārformēt līzinga līgumu no fiziskas uz juridisku personu?
Ceru uz atsaucību
Ответы (7)
Par līguma pārformēšanu jākonsultējas līzinga firmā.
Var šo datoru kā fiziska persona pārdot uzņēmumam - tas nav aizliegts.
Par cenu jāvienojas.
Bet kamēr nav izmaksāta visa līzinga summa, teorētiski portatīvais dators pieder līzinga firmai. Tātad oficiāli it kā es to nevaru pārdot firmai.
Un kā es varu pārdot firmai, ja nevaru izsniegt čeku? ar PVN ar problēmas
У нас была похожая ситуация - только все были юр.лицами. Банк у одной фирмы выкупил по остаточной стоимости и по этой же стоимости выписал ППР на другое юр.лицо... Только вот стоимость машины нереальная получилась - машине нет еще года, а стоимость ее вместо 14000 Лс стала 6500 Лс....
Pērkot kādu mantu no fiziskas personas, nekādi čeki nav jāiesniedz. Tāpēc ir attiecīga atskaites forma, ko uzņēmums iesniedz VID, kurā norāda, kam un par ko ir samaksāts.
Kā līzinga firma uzzinās, ka Jūs esat pārdevis datoru? Nav jau auto, kas jāreģistrē CSDD.
Kāda ir šī attiecīgā atskaites forma varbūt arī zini? Kur to var atrast?
jārunā ar līzinga devēju, man bija pretēja situācija - no juridiskās pārformēja līzingu uz fizisko, man līzings atsūtīja pavadzīmi ar ''-'' zīmi par nenomaksāto summu un ar fizisko personu bija 3-pusējs mantas pieņemšanas nodošanas akts un viņiem jau jauns līgums bez mums
Pārdevējs iesniedz Izziņu - personīgā īpašuma (mantas) pārdošanas apliecinājumu
2.pielikumsMinistru kabineta 2006.gada26.septembra
noteikumiem Nr.793
VID-ā un pārdevējam iesniedz Paziņojumu par personai izmaksātajām ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamajām summām
5.pielikums
Ministru kabineta 2000.gada2.maija
noteikumiem Nr. 166
Abus dokumentus var atrast
www.likumi.lv
Jāni, Jūs esat pensionārs, ja i-netā neko atrast neprotat?
Закрыть
Краткое описание нарушения