Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Неплатежеспособность, банкротство, кредиты и займы. Аренда, найм, лизинг

Līzinga pārformēšana no fiziskas uz juridisku perosnu К списку тем

Līzinga pārformēšana no fiziskas uz juridisku perosnu
Situācija sekojoš: kā fiziska perosna esmu noformējis līzingā portatīvo datoru, veicis pirmo iemaksu un jau nomaksājis 2 ikmēneša maksājumus. Vēl ir palikušies 16 mēneši. Vai ir iespēja kā norakstīt šos maksājumus no firmas līdzekļiem? Varbūt var pārformēt līzinga līgumu no fiziskas uz juridisku personu?

Ceru uz atsaucību
Janis.k
Janis.k 24.07.2007 17:51
13 сообщений на сайте

Ответы (7)

Par līguma pārformēšanu jākonsultējas līzinga firmā.

Var šo datoru kā fiziska persona pārdot uzņēmumam - tas nav aizliegts.

Par cenu jāvienojas.
Aivars007
Aivars007 24.07.2007 17:53
26984 сообщения на сайте
Bet kamēr nav izmaksāta visa līzinga summa, teorētiski portatīvais dators pieder līzinga firmai. Tātad oficiāli it kā es to nevaru pārdot firmai.

Un kā es varu pārdot firmai, ja nevaru izsniegt čeku? ar PVN ar problēmas
Janis.k
Janis.k 24.07.2007 17:58
13 сообщений на сайте
У нас была похожая ситуация - только все были юр.лицами. Банк у одной фирмы выкупил по остаточной стоимости и по этой же стоимости выписал ППР на другое юр.лицо... Только вот стоимость машины нереальная получилась - машине нет еще года, а стоимость ее вместо 14000 Лс стала 6500 Лс....
Olga333
Olga333 24.07.2007 18:00
368 сообщений на сайте
Pērkot kādu mantu no fiziskas personas, nekādi čeki nav jāiesniedz. Tāpēc ir attiecīga atskaites forma, ko uzņēmums iesniedz VID, kurā norāda, kam un par ko ir samaksāts.

Kā līzinga firma uzzinās, ka Jūs esat pārdevis datoru? Nav jau auto, kas jāreģistrē CSDD.
Aivars007
Aivars007 24.07.2007 18:03
26984 сообщения на сайте
Kāda ir šī attiecīgā atskaites forma varbūt arī zini? Kur to var atrast?
Janis.k
Janis.k 24.07.2007 18:34
13 сообщений на сайте
jārunā ar līzinga devēju, man bija pretēja situācija - no juridiskās pārformēja līzingu uz fizisko, man līzings atsūtīja pavadzīmi ar ''-'' zīmi par nenomaksāto summu un ar fizisko personu bija 3-pusējs mantas pieņemšanas nodošanas akts un viņiem jau jauns līgums bez mums
Sibylla
Sibylla 24.07.2007 20:05
1499 сообщений на сайте
Pārdevējs iesniedz Izziņu - personīgā īpašuma (mantas) pārdošanas apliecinājumu

2.pielikumsMinistru kabineta 2006.gada26.septembra

noteikumiem Nr.793

VID-ā un pārdevējam iesniedz Paziņojumu par personai izmaksātajām ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamajām summām

5.pielikums
Ministru kabineta 2000.gada2.maija

noteikumiem Nr. 166

Abus dokumentus var atrast www.likumi.lv
Jāni, Jūs esat pensionārs, ja i-netā neko atrast neprotat?
Aivars007
Aivars007 24.07.2007 20:43
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.