Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Grāmatvedība К списку тем

Grāmatvedība
Sakiet lūdzu - esmu grāmatvede kokuzņēmumam, lieta tāda, ka priekšnieks ņem zem savas firmas arī frizierdarbu - vai man paliek tie paši papīri vai kaut kas nāk klāt - tas ir noteikti nāk čeku grāmatiņa, ...kases aparāts gan nav, jo nav tādi ienākumi. Palīdziet - varbūt ir kādam darīšana ar frizētavu - grāmatvedība:-)
Sinc
Sinc 27.07.2007 14:43
69 сообщений на сайте

Ответы (10)

Vajadzētu nodalīt atsevišķi ienākumus un izdevumus par šo darbības veidu. Kase var palikt viena. Ja pareizi saprotu , tad ir atļauja ka var strādāt bez kases aparāta. Ja esar PVN maksātājs, tad PVN likme 5% būs tikai par frizieru pakalpojumiem (solārijs, nagu kopšana joprojām 18%). Tas tā - ļoti vispārināti.
Locmelsa
Locmelsa 27.07.2007 15:00
3 сообщения на сайте
bet vai frizētavas pakalpojumi ir pieļaujami bez kases aparāta?
Larao
Larao 27.07.2007 15:03
6767 сообщений на сайте
nu tur jau jābūt noteiktiem ienākumu daudzumiem, bet ja tādi nav - līdz tiem ..Ls, tad var iztikt bez kases aparāta, tā man teica:-S
Sinc
Sinc 27.07.2007 15:06
69 сообщений на сайте
Ir pieļaujami, ja frizieris ir VIDā reģistrējies kā nodokļu maksātājs ( individuālā darba veicējs)
Livijano
Livijano 27.07.2007 15:07
601 сообщение на сайте
bet ja nav PVN maksātājs - tad ko darīt ar tiem 5%?
Sinc
Sinc 27.07.2007 15:07
69 сообщений на сайте
palasiet noteikumus par EKA
Larao
Larao 27.07.2007 15:08
6767 сообщений на сайте
un savukārt frizieris slēdz līgumu par pakalpojumu sniegšanu ar SIA
Livijano
Livijano 27.07.2007 15:08
601 сообщение на сайте
http://www.likumi.lv/doc.php?mode=DOC&id=156703
Larao
Larao 27.07.2007 15:09
6767 сообщений на сайте
Mans priekšnieks ir SIA "" direktors, kurš darbojas ar kokiem, PVN viņam atmaksā, kā tad būs ar frizier darba izdevumiem, ienākuma aplikšanu ar nodokli?
Sinc
Sinc 27.07.2007 15:10
69 сообщений на сайте
Diez vai ir iespējams tāds variants, ka viens un tas pats SIA var reizē būt PVN maksātājs par kokmateriāliem, bet nebūt PVN maksātājs par frizētavu. Tā sacīt, vai nu viens vai otrs.

Ja tomēr nav PVN maksātājs, tad ar 5% nedariet neko - vienkārši grāmatojiet kopējo summu, neizdalot PVN.

Ja frizierdarbība ies zem esošā SIA, tad noteikti būs PVN maksātājs un viss ies vienā kopējā katlā. Bet neviens jums neliedz izveidot uzskaitē atsevišku PVN kontu frizētavas pakalpojumiem.
Locmelsa
Locmelsa 27.07.2007 15:57
3 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.