Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Avansa norēķins К списку тем

Avansa norēķins
Sveiki, Mums ir šāda situācija.

Izrkastīts rēķiņs uz uzņēmumu SIA X, bet šo rēķinu atmaksāja ar uzņēmumu nesaistīta persona Y no savas personiskās i-bankas. Uzņēmums ir ielaidis šo dokumentu PVN atskaitē ( tas ir saistīts ar nomas līgumu).

Es domāju šādi:

1. Rēķins ( visus ienākošos rēķinus uzņēmums "laiž" caur 5310)

D 7xxx K 5310

D 5721 K 5310

2. Avansi

D 5310 K 238x ( uz avansa norēķinu personu)

Bet jautājums ir šāds, kas man ir nepieciešams, lai juridiski noformētu šo situāciju. Personas Y maksājuma uzdevums? Kāda pilnvara? Vienkārši nekad man nekas tāds vel nav gadījies, neesmu pārliecināts vai šādi drīkstēja rīkoties.

Paldies jau iepriekš
Lacux
Lacux 04.08.2007 12:32
56 сообщений на сайте

Ответы (12)

Я бы послала эту персону все сделать правильно>:-0
070707
070707 04.08.2007 12:46
1384 сообщения на сайте
Jā ta ir nesaistīta persona. jazim vēļ vai ta ir jūridiska persona PVN maksātajs? Tad tikai var laist PVN atskaite. IMXO
Februaris
Februaris 04.08.2007 15:12
3562 сообщения на сайте
Ja apmaksa pēc šī rēķina ienāca bankā kāda starpība Jums no kā viņa ir ? Mēs tādos gadījumos grāmatojam apmaksu uz šo firmu X un tādejādi slēdzam darījumu. Man šķiet, ka tai firmai X ir jāuztraucas par pamatojumiem samaksai, Jūsu firmai nekādas galvassāpes. Vai tad ir kāds dokuments, kur būtu aizliegts veikt samaksu citas personas vietā ja ir norādīts vajadzīgais maksāšanas pamatojums ? Pie kam , ja jau ir samaksāts, kā var ( un vai vajag ) to visu koriģēt...
Zeltabite
Zeltabite 04.08.2007 15:15
33 сообщения на сайте
Atvainojiet, neuzmanīgi izlasīju- neredzēju , ka tas ir Jums piestādītais rēķins. Tādā gadījumā Jūs grāmatijiet rēķinu kā arī rakstījāt, bet samaksas apstiprināšanai tiešām jāmeklē pats samaksas dokuments no tās personas , kura ir samaksājusi Jūsu firmas vietā un arī vajadz\etu izdomāt kādu vienošanos kādēļ tā persona ko tādu darīja. Ar PVN atskaiti samaksa nav saistīta , ir saistība tikai ar konta 5310 slēgšanu. Mums gadās arī tādas lietas, bet tad klāt ir vienošanās un maksājuma dokumenta oriģināls un tiešām liekam uz kasi vai kādam uz avansa norēķinu. Jūs domājāt absolūti pareizi.
Zeltabite
Zeltabite 04.08.2007 15:25
33 сообщения на сайте
Nu nevar gan neko saprast vai Jūs esat saņēmējs, vai maksātājs
Ambera
Ambera 04.08.2007 16:46
21759 сообщений на сайте
Es šo darījumu laikam tomēr "nelaistu" caur kontu 238x. Tas tā kā vairāk attiecas uz tām personām, kas strādā uzņēmumā (avansa norēķinu peronām). Tā kā persona Y ir ar uzņēmumu X nesaistīta, tad manuprāt te prasās pēc papildus līguma starp X un Y, kur būtu atrunāts, viss, kas jau ir vajadzīgs...

Tad es palūgtu personu Y uzņēmuma X grāmatvedībā iesniegt maksājuma uzdevumu (apstiprinātu ar bankas spiedogu) un Jūsu gadījumā 2 grāmatojums man būtu:

D 5310 / K 5...

Vēlāk norēķinoties ar personu debetētu kontu 5...
Lacenite
Lacenite 04.08.2007 17:55
40 сообщений на сайте
Es šo darījumu laikam tomēr "nelaistu" caur kontu 238x. Tas tā kā vairāk attiecas uz tām personām, kas strādā uzņēmumā (avansa norēķinu peronām). Tā kā persona Y ir ar uzņēmumu X nesaistīta, tad manuprāt te prasās pēc papildus līguma starp X un Y, kur būtu atrunāts, viss, kas jau ir vajadzīgs...

Tad es palūgtu personu Y uzņēmuma X grāmatvedībā iesniegt maksājuma uzdevumu (apstiprinātu ar bankas spiedogu) un Jūsu gadījumā 2 grāmatojums man būtu:

D 5310 / K 5...

Vēlāk norēķinoties ar personu debetētu kontu 5...
Lacenite
Lacenite 04.08.2007 17:56
40 сообщений на сайте
Esam rēķina saņēmēji - ( izrakstīts rēķins uz SIA X - X ir musu uzņēmums). Zeltabiete - nu tā es arī esmu iegrāmatojis un rīkojies, jo man liekas, ka diži jau ir vienalga, kurš ir veicis maksājumu - piemēram, man pietrūkst naudas uz kartes, norēķinos ar sievas karti, vai ir starpība? Tas pats ar i-bankām. Par vienošanos - es domāju, ka uzrakstīsim pilnvaru, ka ši persona bija tiesīga veikt nomas līguma dokumentu saņemšanu un ar to saistītos jautājumos, kā arī maksājumus līdz 100ls, kas tiek atgriezti šai personai, tikai šādā gadījumā neiznu vai būs korekts kontējums uz 2380, var jau izveidot - Norēķini ar uzņēmuma nesaistītām avansa personām pamatojoties uz pilnvaru ( vai kā tml.)-2381, bet vai laist caur 5xxx nezinu - tur būtu aizdevumi, bet šis jau pēc savas būtības ir avansa maksājums, ne aizdevums. Atvainojos, ir pavēls, iespējams ko nekorekti esmu izdomājis.
Lacux
Lacux 05.08.2007 01:11
56 сообщений на сайте
Lacux

ziņojumu: 43 05.08.2007 01:11

...Par vienošanos - es domāju, ka uzrakstīsim pilnvaru, ka ši persona bija tiesīga veikt nomas līguma dokumentu saņemšanu un ar to saistītos jautājumos, kā arī maksājumus līdz 100ls, kas tiek atgriezti šai personai, tikai šādā gadījumā neiznu vai būs korekts kontējums uz 2380, var jau izveidot - Norēķini ar uzņēmuma nesaistītām avansa personām pamatojoties uz pilnvaru

Tas viss nav korekti un pārbaudes gadjumā izraisa aizdomas, ka tas ir Jūsu darbinieks, kurš saņem algu "aploksnē"
Ambera
Ambera 05.08.2007 01:56
21759 сообщений на сайте
05.08.2007 01:11

------bet šis jau pēc savas būtības ir avansa maksājums, ne aizdevums-----

Varbūt, ka šis darījums arī ir avansa maksājums pēc savas būtības, taču ne no uzņēmuma X līdzekļiem. Turklāt šāds darījums nesamazina uzņēmuma X saistības. Tāpēc arī no manas puses bija tāds komentārs. Varbūt es kaut ko īsti nesapratu līdz galam...

Patiesībā nav īsti izprotama radusies situācija - kāds Y ir sakars ar X. Tāpēc arī grūti komentēt.
Lacenite
Lacenite 05.08.2007 11:44
40 сообщений на сайте
OK,

1. Rēķins

D 7xxx K 5310

D 5721 K 5310

2. Parasta aidevuma ligums, + Izzinja, ka aizdevuma vieta ir veikta rekina apmaksa

D 5310 K 5540

3. apmaksa

D 5540 K 2620

Vai tas butu pareizi?
Lacux
Lacux 05.08.2007 13:58
56 сообщений на сайте
Jā! Vismaz es tā darītu.
Lacenite
Lacenite 06.08.2007 12:59
40 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.