Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Клуб (вопросы, пожелания, мнения)

Komunālie maksājumi- personīgie К списку тем

Komunālie maksājumi- personīgie
Gribu lūgt Jūsu padomu un zināšanas.Cik maksā komunālie pakalpojumi Rīgā - aukstais un siltais ūdens + kanalizācija,atkritumu izvešana,apsaimniekošana?Jauna, tikko uzcelta daudzdzīvokļu māja Sauriešos.māja.Zinu tikai to, ka ir dažādi apsaimniekotāji un dažādas maksas.Nesevišķi veiksmīgi meita noslēdza īres līgumu - īre + komunālie(no skaitītājiem), bet izīrētājs nedod nekādas grāmatiņas un iespēju pašiem samaksāt, bet vienkārši - komunālie par jūliju 30 lati un viss, kaut ir patērēts 1 m3 karstā ūdens,3-aukstā un elektrība 60kw/h,kam es zinu cenu.Esamapmulsuši no tāda aprēķina, jo, kas tad būs, ja vēl būs apkure.Lūdzu padalieties pieredzē, būšu pateicīga par jebkādu padomu.
Vijoliite
Vijoliite 08.08.2007 22:41
1711 сообщений на сайте

Ответы (17)

Domāju ka 30 latos ietilpst apsaimniekošanas maksa + ūdens + atkritumu izvešanan un t.t....

Mums piemērām apsaimniekošana maksā 0,30 LVL par m2.

Īsāk sakot dzīvoklis 65 m2 (pierakstīti 2 cilvēki) tagad vasarā izmaksā ap 50 latiem un tas neskaitot elektrību.
Amuil
Amuil 08.08.2007 22:48
26356 сообщений на сайте
Такой, с позволения сказать, счет есть нарушение прав потребителя. Потребитель имеет право знать, за что платит.

Сауриеши - не Рига, на воду, мусор, отопление могут быть другие расценки. Но в счете всё должно быть расписано построчно: за что, за сколько единиц измерения, сумма.
Martinas
Martinas 08.08.2007 22:54
38532 сообщения на сайте
Paldies,Amuil!īstenībā jau droši vien tā arī būs, tagad to mēs arī sākam saprast, ka tā sanāks.Jo pati īre maksā 220Ls un ir 35m2 - 1 istaba.Parjūniju pienāca uz to adresi par apsaimniekošanu 10,50 LVL, tad arī iznāk 0,30LVL par m2.Nu tā arī sanāks, nu ne gluži 30LVL bet 20 LVL jau noteikti.
Vijoliite
Vijoliite 08.08.2007 22:58
1711 сообщений на сайте
Paldies Martinas!Es jau arī tagad pa vidu to saprotu,ka tā vajadzētu, bet, kad piezvanīju saimniekam, viņš teica - pēc Rīgas izcenojumiem.Estam vēl piekristu, ja iedotu kā citiem īrniekiem grāmatiņas, lai paši maksātu, bet īres līgumā tā arī rakstīts - samaksāt īres maksu un vienlaicīgi komunālos maksājumus dzīvokļa izīrētājam.Ai nu, ko nu vairs, patīk dzīvoklis jaunajiem, tikai dārgi kopā sanāks, bet, kad slēdza līgumu, tad teica - īres maksa + skaitītāji(ūdeņi un elektrība).
Vijoliite
Vijoliite 08.08.2007 23:05
1711 сообщений на сайте
Bet es nesaprotu, kāpēc rēķinā nevar atdalīt īres maksu no komunālajiem pakalpojumiem, lai īrniekiem nebūtu lieko jautājumu.
Martinas
Martinas 08.08.2007 23:40
38532 сообщения на сайте
Bet izirē no fiziskās personas vai no juridiskās?
Amuil
Amuil 08.08.2007 23:53
26356 сообщений на сайте
Amuil,no fiziskas personas.Un,cik es saprotu,tam saimniekam ir vairāki dzīvokļi tajā jaunajā mājā.Vienkārši viltīgs ir pats līgums, jo ko gan tagad vairs var prasīt?Es te savos laukos dzīvojot, tā biju iedomājusies, ka iedos grāmatiņas vai kvītis vai atsūtītos rēķinus pēc skaitītājiem, un mēs maksāsim par komunālajiem, jo rādījumus visus uzņēma kopā abas puses.Betnav tā mums ar viņiem.Un par apsaimniekošanu, ko rēķina par m2 es domāju tā, ka tā ir tā pati īres maksa, ko mēs maksājam jau 220,00 to 10,50 latu vietā, un ar to tas saimnieks arī pelna.Tā bija mūsu pašu izvēle, bet par pārējo gan gribētos, lai ir sakārtotos.

Tikai gribu, lūdzu, vēl zināt, cik maksā ūdeņi - 1m3?

Pagaidām paldies,steidzos uz darbu, jo būs karsta diena.Rīta stundai zelts mutē!

Lai Jums arī veicas, citi jau ļoti gaidīja siltumiņu!
Vijoliite
Vijoliite 09.08.2007 07:12
1711 сообщений на сайте
Labrīt! Rīgā viss ir savādāk k'pie mums laukos. Man dēlam ir analoga situācija. Īre 300 + komunālie. 52 m2, vasarā komunālie apmēram 40 ls.Patsapmierināts ,tā esot pārsvarā, ka komunālo maksājumu summa tiek nosaukta.Bērni grib labi dzīvot, lai jau cīnās, cik varam palīdzam un priecājamies līdz, kad iet labi un pārdzīvojam neveiksmes.

Lai visiem skaista diena!Jau no rīta ļoti karsts.
Lastens
Lastens 09.08.2007 08:44
182 сообщения на сайте
Lastens,paldies par sapratni!Es jau vairāk esmu noraizējusies par to pašu tādu nezināšanu un neskaidrību, kā jau laikam grāmatvedis mūža garumā.Un ticam jau mēs arī uz vārda, bet tāda lētticība arī ne pie kā laba nenoved.Bijajau viena diena tāda, kad atgriezās vakarā savā eirodzīvoklī un atslēgta un noplombēta elektrība.Izrādās pēdējais maksājums ir 22.12.2006...:-(, bet mūsējie dzīvo tikai no i.jūlija. Nu, protams, tūlīt saimnieks samaksāja, bet ticība pazuda.Tāpēc vismaz apmēram gribas zināt, cik un kas maksā.Ideāli jau būtu, kā Martinas saka un es tā iedomājos,bet īpašnieks diktē savus noteikumus.
Vijoliite
Vijoliite 09.08.2007 11:41
1711 сообщений на сайте
bet nav jau nekādu grāmatiņu vairs - man tikai rēķins nāk par dzīvokli, kur apsaimniekošana, ūdens, apkure. visu pārējo maksāju i-netā, ja teiksim bcomam mainās tarifs, tad atsūta vēstuli, ka x.mēneša ir cita summa
Sibylla
Sibylla 09.08.2007 11:54
1499 сообщений на сайте
Sibylla, bet kas tad skaitītāju rādījumus, piemēram, ūdenim - apsaimniekotājiem pasaka,lai uzrakstītu viņi rēķinus? Pašiem droši vien ir jāpaziņo.Ai, es nekā vairs nesaprotu.
Vijoliite
Vijoliite 09.08.2007 12:14
1711 сообщений на сайте
man parasti atsūta veidlapu un es tur ierakstu rādījumus
Larao
Larao 09.08.2007 12:15
6767 сообщений на сайте
Nu manā gadījumā tas nozīmē, kā Martinas teica, sarakstam rādījumus un saimnieks tad kaut ko priekš mums ieraksta un tad prasa naudu.Nuko grib, to ieraksta, jo mēs jau nezinām ...
Vijoliite
Vijoliite 09.08.2007 12:26
1711 сообщений на сайте
Rīgā ūdens pagaidam maksā 0.56 Ls+PVN5% par 1 kb.m. Bet tarīfi drīz mainīsies. Mēs metam ūdens skaitītāja radītājus namu pārvaldes pastkastē, un nākamajā rēķina kubikmetru skaits ir redzams. Bet ar fizisko personu baidos ka būs savadāk - "не хотите - не берите".
Martinas
Martinas 09.08.2007 13:05
38532 сообщения на сайте
tad prasiet, lai saimnieks iedod ūdensskaitītāju rādījumus uz īres sākumu (paši arī varat uzņemt un piefiksēt) un lai iedod arī grāmatiņu! Mums joprojām ir grāmatiņas, kurās ir noplēšanas lapas, kurās ieraksta katra mēneša baigās ūdens rādījumus! Kāds rezons saimniekam kaut ko rādīt stulbu par ūdeni? Viņam taču no tā kabatā nekas neieleks? Pie tam, ja ilgstoši būs ierakstītas kaut kādas muļķības, atnāks mājas vecākais vai sētnieks pārbaudīt!
Andaz
Andaz 09.08.2007 13:08
27892 сообщения на сайте
Man psaimniekotājs ir Valdemāra nami, es vispār pa internetu nosūtu rādījumus.
Andaz
Andaz 09.08.2007 13:09
27892 сообщения на сайте
Ir jau nofiksēti tie rādījumi, un jūlijs bija 1. mēnesis un m3 saimnieks no skaitītājiem īrniekiem nolasīja, bet bez liekas rēķināšanas un īrniekiem paskaidrošanas, cik kas maksā - 30 lati.Laimācās jaunie, man tikai gribējās saprast.

Paldies visiem!
Vijoliite
Vijoliite 09.08.2007 14:55
1711 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.