Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Paraksts uz pavadzīmēm
Man tikko atnesa preču pavadzīmi, uz kuras nav oriģinālais paraksts, bet paraksts ir ieskanēts kopā ar zīmogu, kurā vārds, uzvārds, amats. Vai tā tagad drīkst darīt - ka neparakstās vairs ar roku uz pavadzīmēm?
Ответы (58)
Вот смотрю письмо из министрии, стоит факсимиле
laikam jau jāpajautā juristiem
Domājiet loģiski! Kā var izrakstīt pavadzīmi cilvēks, kuram nav tiesību izrakstīt pavadzīmi! JO, ja jau īstais darbinieks ir darbā, kāpēc viņš pats nevar parakstīt pavadzīmi? Ja īstā darbinieka nav - jāraksta rīkojums par citu, kas var p/z izrakstīt!
Pretējā gadījumā, ja jums būs pēc tam problēmas ar preci vai p/z, kā taisnību pierādīsiet?
Nu bet kāds taču tās PPR izdrukā? Vai ta grūti tam arī parakstīt? Muļķīgi:-/
nu cik saprotu, pavadzīmi ir izrakstījis cilvēks, kam ir tiesības to darīt. Un tas paraksts jau printējas ārā kopā ar visu pavadzīmi - viņiem tas paraksts ir ieskanēts uz pavadzīmju veidlapām
Какая интересная идея. Никогда бы до такого не додумалась.
Анда, думаю логиски и не принимаю к сведению, то что пишут в письме из министрии, потому что вместо подписи соит факсимиле.
un kur garantija par to, ka tiešām pavadzīme ir no tā uzņēmuma, jo ieskanēt parakstu un zīmogu var jebkurš
Tikai neaizmirstiet, ka tam nav juridiska spēka, un tiesā jums būs nederīgs papīrs.
Pie tam, arī uzņēmumas var ienākt prātā problēmsituācijā pateikt, neko nezinam, nav oriģinālā paraksta!
Vēstule no ministra ir tikai vēstule. Tas nav dokuments ar juridisku spēku. Juridisks spēks ir tikai paraksta oriģinālam.
Ja esat saņēmuši visu pēc pavadzīmē norādītā daudzuma un specifikācijas ar kopsummu, ko neapstrīdējāt pie materiālo vērtību saņemšanas, tad grāmatvedim te gan nebūtu kas iebilstams un apstrīdams.
Liepupe - grāmatvedim jau nebūtu - bet mani satrauc, vai VIDs pie pārbaudes nepateiks, ka nav oriģinālā paraksta un ņemiet ārā šito dokumentu un priekšnodokli. Laikam jāzvana uz VIDu
Ziniet, Sandruli, mēli pie pavadzīmes nepiešūsiet!
Manis pēc - varat satraukties, ja vēlaties.
es jau iepriekšējā reizē viņiem atmetu tādu pašu pavadzīmi atpakaļ un pieprasīju oriģinālo parakstu. Tagad atkal tas pats un viņi apgalvo, ka viņi tā drīkst darīt!
Bet to - vai tā pavadzīme ir tiešām ir no firmas, kas uzrādīta kā preču nosūtītājs - varat pārbaudīt pēc pavadzīmju reģistra.
Liepupe - nu to jau es pārbaudīju - ir viņu.
Viss, kas man sakāms šajā jautājumā - ir pateikts.
Закрыть
Краткое описание нарушения