Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

vai vajag ziņu kodu + riska nodeva К списку тем

vai vajag ziņu kodu + riska nodeva
Apstipriniet manas domas, lūdzu:

Meklēju forumā par tādu jautājumu:

ja valdes loceklis ir darba attiecībās ar uzņēmumu, bet sākot ar kādu mēnesi ar viņu noslēdz vadības līgumu, ka ar kodiem, ja ne dienas pārtraukuma nebija?

Kādā tēmā lietotājs Ilma rakstīja, ka ja nav pārtraukuma, tad atlaišanu nav jāparāda. Nu man nav atlaišana, bet darba tiesisko att. izbeigšana pēc abu pušu piekrišanas. Un tad seko civiltiesisks līgums. Noteikumos Nr.397 ir rakstīts, ka 1.pielikumā "Ziņās par darba ņēmējiem" ir jāuzrāda ziņas pamatojoties uz darba ņēmēja VSAOI uzskaites kartīti - bet kartītē man ir tikai jauns līgums, bet statuss nav ne zaudēts, ne mainīts! Tātad, šo darba ņēmēju nav jāparāda 1.pielikumā?

Un vēl jautājums, kā ar riska nodevu, ja darba līgums ir lauzts 1.datumā, vai nav jāaprēķina?

Noteikumos ir tikai "Valsts nodevas apmērs par katru darbinieku, ar kuru nodibinātas darba tiesiskās attiecības, pārskata mēnesī ir 0,25 lati."
Elenam
Elenam 09.08.2007 13:24
31 сообщение на сайте

Ответы (12)

atlaišanu nav jāparāda

riska nodevu, ja darba līgums ir lauzts 1.datumā, jāaprēķina
Ambera
Ambera 09.08.2007 13:35
21759 сообщений на сайте
Paldies!
Elenam
Elenam 09.08.2007 14:08
31 сообщение на сайте
Šo jautājumu es biju uzdevusi forumā, kad tikko sākās ar šiem vadības līgumiem un valdes locekļiem.Ko darīt ar direktoru un komercdirektoru, kas ir darba attiecībās, bet nu varētu arī nebūt?Nonācām pie galīgā secinājuma, ka tā kā Jūs to taisāties darīt, tā tas arī jādara.Jūsu gadījumā nav jārāda Ziņās par darb ņēmējiem un riska nodeva jāaprēķina par 1 dienu.Un ja nav kasieris vai grāmatvedis, tikai vadīt uzņēmumu.
Vijoliite
Vijoliite 09.08.2007 14:13
1711 сообщений на сайте
Vijoliite, paldies Jums! Bet ko Jūs gribējāt ar to "ja nav kasieris vai grāmatvedis, tikai vadīt uzņēmumu." Vai ir kaukāda starpība ja vadītājs vēl kasiera pienākumus veic?
Elenam
Elenam 09.08.2007 14:29
31 сообщение на сайте
Kasiera darba veikšana nepieder pie vadības funkcijām bet visdrīzāk jānoslēdz tad darba līgums.Un riska nodeva vienāda summa ir vienalga vai darba attiecības viena diena vai viss mēnesis.
Ilma
Ilma 09.08.2007 14:34
30495 сообщений на сайте
valdes loceklis, kas tikai vada, drīkst slēgt nevis Darba līgumu, bet Vadības līgumu
Ambera
Ambera 09.08.2007 14:39
21759 сообщений на сайте
"Kasiera darba veikšana nepieder pie vadības funkcijām bet visdrīzāk jānoslēdz tad darba līgums"

Lasīju Kases operāciju uzskaites noteikumus, nekādus ierobežojumus neatradu. Domāju, ka Jūsu izteiktais viedoklis ir vairāk loģisks, nekā juridiski pamatots
Elenam
Elenam 09.08.2007 15:26
31 сообщение на сайте
Ierobežojumi jau nav.Vadītājs var pildīt un bieži arī pilda kasiera pienākumus.Tikai manuprāt bija vai nu likumā par grāmatvedību vai MK not par gr. organizēšanu teikts ka vadības funkcijas ir viena lieta bet grāmatvedības uzskaite un kasiera pienākumu pildīšana uzskaites funkcijas.Unuzskaites funkcija nav vadības funkcija un ar kasieri parasti slēdz darba līgumu.;-)Bet nu nezinu kas uz to kā skatās.
Ilma
Ilma 09.08.2007 15:31
30495 сообщений на сайте
Vijoliite

ziņojumu: 465 09.08.2007 14:13 ..... riska nodeva jāaprēķina par 1 dienu.

Jūs ko? Riska nodeva pa dienām nedalās!!!
Andaz
Andaz 09.08.2007 15:48
27897 сообщений на сайте
"Jūs ko? Riska nodeva pa dienām nedalās!!!"

nu, protams, ka nedalās, es to biju domājusi, ja kaut viena dienu ir darba attiecības, arī tad ir jāaprēķina.Nu re, cik muļķīgi iznāca!Nav jau darba laikā tā izdomāt tos teikumiņus. Ceru,ka Elenam es neietekmēju.
Vijoliite
Vijoliite 09.08.2007 21:11
1711 сообщений на сайте
Es Jūs sapratu pareizi
Elenam
Elenam 09.08.2007 21:16
31 сообщение на сайте
Tad labi. Vnk ir tādi, kas pieķeras katram vārdam, kas šeit rakstīts un tā arī grāmatvedību kārto
Andaz
Andaz 10.08.2007 09:42
27897 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.