Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
vadības funkcijas valdes loceklim К списку тем
vadības funkcijas valdes loceklim
pārdomas.... kur beidzas vadības funkcijas kā valdes loceklim un sākas darba attiecībām atbilstošas veiktās darbības uzņēmumā?
Ответы (43)
ТРУДОВЫЕ отношения начинаются в момент заключения ТРУДОВОГО договора.
А подавать 5 код днем открыти предприятия требует СГД в своих письмах.
Inst, реч не о трудовых отношениях, а о том, что входит в функции управления - что члену правления можно делать без зарплаты и что нельзя
Надо у юристов спросить. Может и есть где какие-нибудь дефиниции.
Man jautājums - vai SIA, kur 1 dibinātājs un arī valdes loceklis, kam noslēgts vadības līgums, vai viņš drīkst pildīt arī kasiera pienākumus, kuri būtībā ir ļoti minimāli?
Manupāt Vadības līgumu slēdz gadījumā, kad darbība kaut kādu iemeslu dēļ ir uz laiku apturēta, darbinieku nav un tiek nodota VSAOI atskaite ar nullēm.
vai viņš drīkst pildīt arī kasiera pienākumus?
Drīkst.
Anita43,
Nē. Kasierim jāmaksā alga.
Kasiera darbs vairs nav vadība, bet darba pienākumi ar profesiju kodu un amata aprakstu
Un vēl par šo...ja noteikta atlīdzība valdes loceklim vai jāved darba laika uzskaites tabele viņam?Un ja ir noteikta atlīdzība - vai jāaprēķina riska nodeva ?
riska nodeva - если заключен трудовой договор.
Es arī tā domāju, bet vai darba laika uzskaites tabelē jāparāda ?
Kāds līgums noslēgts ar valdes locekli?
что входит в функции управления - что члену правления можно делать без зарплаты и что нельзя
обсуждали когда-то очень активно, может кто-то помнит какая темка?
slēgt darījumus, parakstīt pavadzīmes (rēķinus), iegādāties samn.darbībā nepieciešamos materiālus, izejvielas, krājumus un pamatlīdzekļus- tās ir vadības funkcijas, ja to dara valdes loceklis vai kāda no darbībā, jau skaitās zem darba attiecībām? Man vairāk gan interesē, kuros normatīvajos aktos ir skaidri norādīts, kādas ir vadības funkcijas un kas vairs nav vadības funkcijas?
Meklēju tēmās, bet īsti neatradu atbildi.
Vai piemēram iepidīties (ar degvielu automašīnai) sestdienā vai svētdienā ir tikai un vienīgi darba attiecības un jāliek darba laika tabelē tās 15 - 20 minūtes vai tomēr valdes loceklis var šis funkcijas uzskatīt par vadības funkcijām?
Es arī par to prātoju, ja nosaka kādu atlīdzību - tad jau noteikti būtu jānorāda par ko maksā - jānorāda tie pienākumi vai tiesības kaut ko veikt, bet ja tikai skaitās - tad par ko maksāt ?
Valdes loceklim savu vadības funkciju veikšanai protams jālieto a/m un līdz ar to secinu ka arī degvielu ieliet šajā a/m pieder pie vadības funkcijām un tāpēc tikai nav jāslēdz darba līgums. Bet kasiera pienākumu pildīšanu gan neuzskatu vairs par vadības funkciju un par to jāslēdz darba līgums. Tādas manas
domas.Joarī laikam lik. par gr. teikts bija ka grāmatvedība kur ietilpst arī kases kārtošana ir uzskaites nevis vadības funkcija8-)
No otras puses - ja viņš kaut ko dara it kā būtu jāparāda tabelē, bet vadības līgums nav darba līgums, loģiski būtu jārāda tikai tie tabelē ar kuriem noslēgts darba līgums. Varbūt kaut kur ir tas atrunāts, bet nevaru neko atrast ?
Parunājiet ar mani - lūdzu !:'(
Tabelē rakstam tikai tos ar kuriem ir darba līgums kurā ir ierakstīts noteikts darba laiks, bet vadības funkciju veikšana ir nenormēts process kuram nekādu tabeli nevar sastādīt un to arī nedarām un neesmu dzirdējusi ka kāds to darītu kaut arī ir noteikta atlīdzība par vad. funkciju veikšanu.
Закрыть
Краткое описание нарушения