Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PAPILDATVAĻINĀJUMS DARBINIEKAM, KURAM IR 3 UN VAIRĀK BĒRNI... К списку тем
PAPILDATVAĻINĀJUMS DARBINIEKAM, KURAM IR 3 UN VAIRĀK BĒRNI...
Милые коллеги!
Подскажите, если работник несколько лет подряд не использовал дополнительный отпуск на основании 151 статьи трудового закона (не знал / не хотел / не было необходимости), сохраняется ли за ним право использовать эти неиспользованные дни отпуска в текущем году (так же как это происходит с очередным отпуском)?
Ссылка на нормативный акт - обязательна!
У меня в памяти, почему-то вертится, что доп.отпуск полагается только за текущий год...
151.pants Papildatvaļinājums
(1) Ikgadējo apmaksāto papildatvaļinājumu piešķir:
1) darbiniekiem, kuriem ir trīs vai vairāki bērni vecumā līdz 16 gadiem vai bērns invalīds, - trīs darba dienas;
Ответы (25)
Mu-Maijai!
Nedomāju, ka Andaz tonis bija no tiem laipnākajiem...
Sorry, ja kādu esmu aizvainojusi... Tas tiešām nebija tīšām.
Mu-maija
ziņojumu: 6643 14.08.2007 16:58
Tādā tonī, Maggy, var runāt ar saviem tuviniekiem, ja tie atļaujās, protams.
Šeit klubnieki izsaka savu viedokli, mēginot to pamatot uz savas pieredzes pamata.
Normatīvie akti Jums nav minēti tikai tādēļ, ka to vienkārši nav - izņemot Likuma jau minēto pantu.
Parāds ir parāds.
Par ikgadējā atvaļinājuma parcelšanu minēts atsevišķi tikai tāpēc, ka tas ir krietni garāks.
Kaut arī tas ir tikai viedoklis.
Tiešī tāds pats, ka DI inspektora viedoklis - jo viņš taču arī Jums neminēja normmatīvo aktu. Viņš izteica savu viedokli.
un es vēl paturpināšu, ja Jūs vērsīsieties DI ar rakstisku lūgumu paskaidrot šo situāciju, tad rakstiskā atbilde, būs pavisam cita, jo tur citēs likuma pantus, jo telefonisku atbildi pie lietas nepiešūsi, un soda nadas nāksies maksāt Jums, un attaisnojums, ka pa telefonu tā teica - nederēs
Patreiz izskatās, ka sāk atdzimt arodbiedrības.
Un ka teica vins nodokļu konsultants: kad pie mums (no turienes) atnaks tās arodbiedrības ar savu ilggadējo pieredzi un gudrajiem juristiem, tad ir cerības, ka darba devejiem būs jārēķinās ar Likumu un citām prasībām, rūpējoties par darbiniekiem...
Tomēr jāatzīst fakts, ka darba devējiem arī ir savas problēmas... sakarā ar darbiniekiem...
Tā teik - dialektika...
Kam gan tagad viegli :'(
Katrā ziņā papildatvaļinājumu bez problēmām var piešķirt vismaz tiem, kam bērni ierakstīti kā apgādājamie.
Mana dzīves pieredze rāda, ka parasti jau visi viens par otru zin - gan cik bērni, gan cik veci.
Jo Ziemassvētku paciņas darbinieku mazuļiem tomēr sevi cienošs uzņēmums arī iedod. Un tad jau pirms tam sataisa sarakstu - cik bērni un cik veci kuram ir.
Es nezinu, kādā nozarē Maggy darbojas, bet esmu strādājusi poliklīnikā un tur ir pat 12 papildatvaļinājumu dienas! Un to nosaka ne jau darba likums, bet gan speciālie normatīvie akti.
Tāpēc bez DL jālasa arī Darba Aizsardzības likums, jālasa MK noteikumi par kaitīgiem darbiem utl.
Jo, veselības aizsardzības jomā, ir noteikumi pēc kuriem darbiniekam arī piena, skābpiena produkti vai sulas jāizsniedz!
Un tas nu jālasa uzņēmuma vadībai un, diemžēl, arī grāmatvedim!
Закрыть
Краткое описание нарушения