Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Izņemta nauda no EKA, ko tālāk? К списку тем
Izņemta nauda no EKA, ko tālāk?
Notiek naudas izņemšana no EKA aprāta, ir attiecīgs cheks. Kā tālāk jārīkojas? Es iedomājos, ka tirdzniecības vietā ir kases grāmata, kurā tad ar ieņēmumu un izdevumu orderiem dokumentē naudas kustību.
Ja man ir vairākas tirdzniecības vietas - katrā sava kases grāmata, orderu uzskaites žurnāls???!!
Vai kaut kā savādāk tās lietas kārto??
Ответы (10)
Я думаю- можно общую кассу, в которую все делают инкассацию.
A kā to dara un dokumentē?
Man nav zināms :'(
В общую кассу приходный ордер, хотите контролировать- для каждого- отдельная 6-ка, а для кассового аппарата есть снятие денег- инкассация
Tad es veikalā izņemu naudu no EKA un kopā ar izņemšanas cheku to nogādāju uz kopējo kasi?? Un tur man uzraksta ieņēmumu orderi.
A veikalā paliek kādi dokumenti par naudas kustību?
Ja es iemaksāju naudu nevis centrālajā kasē, bet bankā?
Kaut kā man nepieec
Давно с ЕКА не сталкивалсь...
Снимаете инкассацию- остается чек, что сняли деньги или в кассу, а тем более из банка..
Tad sanāk - izņemu naudu no EKA, veikalā paliek izņemšanas cheks, nesu uz banku naudu.
Vai tādā gadījumā uzņēmumam vajadzīga kases grāmata (ja tikai EKA un banka visos veikalos)???
Lasīt jau lasīju, bet tā kā nav bijis darbs ar to, tad ..
Manuprāt kases grāmatai ir jābūt. Personiski es iekārtoju atsevišķu kontu EKA, piem. 261001, 261002 u.t.t., kurā grāmatoju pēc Z atskaites dienas ieņēmumus, pēc tam pārgrāmatoju uz uzņēmuma kopējo kasi, piem. konts 2610, un tad jau no uzņēmuma kases grāmatoju tur, kur tā naudiņa nonāk patiesībā, kontā 2620, izmaksāta avansierim 2380 u.t.t. Kases grāmatu kārtoju tikai par kopējo uzņēmuma kasi 2610, jo veikalu kasēs pēc nolikuma glabājas tikai maiņas nauda visu pārējo veikali nodod kopējā kasē.
Если вы сдаёте деньги в банк, то банковское уведомление (квитанция) и является вашим оправдательным документом. Я полагаю, что счёт в банке куда перечислять деньги Вам дало Ваше руководство. Чтобы контролировать поступление и расход наличных денег, делайте для себя раз в месяц отчёт, с указанием оправдательных документов (Z atsk. un banka kvīti). Это избавит Вас от неприятностей.
Закрыть
Краткое описание нарушения