Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Reprezentatīvais auto - līzinga uzskaite К списку тем

Reprezentatīvais auto - līzinga uzskaite
ir nopirkts reprzentatīvā a/m līzingā - kā viņu tagad uzskaitīt??

ar kredītu ir skaidrs - ilgtermiņa saistības, bet debetā???

Likt kā PL, nerēķināt nolietojumu nodokļiem, un UIN deklarācijā pacelt gada laikā līzigam samaksāto summu???
Sibylla
Sibylla 27.08.2007 15:13
1499 сообщений на сайте

Ответы (5)

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/vid%20vēstules/uin/uin_07082007_nr.15.1.1-9_29863.doc

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/uin/info_grozijumi_uin.doc
Tatjana77
Tatjana77 27.08.2007 15:25
7478 сообщений на сайте
to es jau izlasīju, es jautāju - vai reprezentatīvais ir jāuzskaita kā PL, izņemot nodokļus un izmaksu pacelšanu UIN

Kas attiecas uz saites 1.jautājumu tad man tika atbildēts savādāk

Likuma „Par uzņēmumu ienākuma nodokli” 6.pantapirmās daļas 14.punktsnosaka, ka nodokļu maksātāja apliekamo ienākumu palielina par nomas vai nomas ar izpirkuma tiesībām maksājumiem, kas saistīti ar reprezentatīva vieglā automobiļa nomu.

Ņemot vērā minēto reprezentatīvā automobiļa noma nav atkarīga no nomas ilguma.

Ar cieņu

VID RRI Vidzemes priekšpilsētas nodaļas

Nodokļu maksātāju konsultāciju daļas

galvenā nodokļu inspektore

Zigrīda Smilgina
Sibylla
Sibylla 27.08.2007 15:35
1499 сообщений на сайте
nepareizi iekopējās - a/m vērtība nav atkarīga no nomas ilguma.
Sibylla
Sibylla 27.08.2007 15:38
1499 сообщений на сайте
bet finansu nolietojums ta būtu jārēķina,es taču nevaru norakstīt to a/m līdz nullei saskaņā ar līzinga maksājumiem. bilancē jau man viņa būtu jāuzrāda kā aktīvs un atbilstoši tirgus vērtībai.

vai arī es kaut ko esu palaidusi garām??
Sibylla
Sibylla 27.08.2007 15:58
1499 сообщений на сайте
manuprāt nolietojumu finansu grāmatvedībā aprēķina. Nerēķina vienīgi nodokļu vajadzībām, bet kā zināms nolietojums finansu vajadzībām UIN deklarācijā apliekamo ienākumu palielina.
Cleo
Cleo 27.08.2007 19:59
19235 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.