Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Datorgenijiem....???
Ludzu palidziet - varbut kads zin EXCEL tik elementaru lietu ka piem., ja ir kolonna un katra rinda pa skaitim
Man beigas jasaskaita summa tikai no para rindam
un summa no nepara rindam
It ka vienkarshui- bet es neprotu ielikt formulu?:-<
Ответы (26)
=SUM(A1:A12)
А1 И А12 -это номера ячеек. вообще-то все это можно сделать и мышкой. Но такие вещи, обычно, просыт показать рядом стоящего человека.
Julijatim
palies
SUM (A1:A12) dos man summu tikai kaut kada intervala
bet ja Jums ir dota piem.,rindas 10000 un kolonnas 50
REZULTATA no tam 10000 rindam summai jāskaitās ik pēc 1 rindas
piem.,
exceli es vari skaistit
SUM( C2+C4+C6+8), bet ne jau 100000 rindas??/
Kada starpība cik ir rindas?
Jums tad būs =SUM(A1:A10000)
Pameklējiet grāmatu veikalā kaut0ka Viss par Excelu. Tur viss ar zīmējumiem, sakot no pamatpamatiem. Krievu variantā - "Эксель для "Чайников". Kad es tikai sāku strādāt ar datoru, man šī grāmata ļoti palīdzēja.
Kad daudz jaskaitā, jaizmanto pēli un zīmi "sigma".
Juliatim, viņai nevajag summu A1:A10000, bet šajā intervalā tikai pāru vai tikai nepāru skaitļus.
PALDIES, PALDIES
MAN VAJAG SASKAITĪT TIKAI NEPĀRA SKAITĻUS NEVIS VISU KOLONUU!!!
ļoti labi zinu, ka nobraucot ar peli - pa kolonnu var iegūt kopsummu, ka arī var uzlikt funkciju sum(A2: A12000) un iegūstam summu, bet....
ka mēs varam iegūt šajā pašā kolonnā summu, ka jāsaskaita katrs otrais vai katrs trešais skaitlis?????
Ну и? Ждите тогда гениев.......
Rudzis7
ko Jus gribejat teikt ar to paraugu
=sum(A1;A21) un talak?
Es laikam darītu tā.
Vispirms atsevišķā kololonnā sanumurētu rindas 1,2,1,2,1,2.......(pāra (2) un nepāra (1) ), pēc tam izveidotu excel kopsavilkumu
vai var izmantot arī filtru un funkciju SUBTOTAL - darbojas tāpat kā SUM atšķiras ar to ka summē nofiltrēto daļu.
Julijatim - tad Jus nevarat palidzet?
Varbut te der funkcija COUNTIF vai SUNIF ...????
Neatradu, kā caur COUNTIF vai SUMIF pateikt, ka jāsummē tikai pāra rindas (pāra rindas apzīmējumu).
Es arī pēc kādas citas kolonnas kaut-kādas pazīmes uzdotu summēšanu ar norādītām funkcijām.
COUNTIF neder, jo tā sasummēs rindu daudzumu. Summu tajās rindās sasummēs SUMIF, ja macēsiet atrast nepāra rindu apzīmējumu
Labi mēģināšu tā saliktā kā ieteica 2inta UN TAD SUMMĒT???
Varbūt izdosies?
It kā matemātiski tak liekas, ka vienkārši jāizslēdz tikai pāra vai nepāra rinda, bet nesanāk - saskaitās vai nu visa kolonna un visas rindas vai... nav rezultata?
LAIKAM NEPROTU????
Ja izmantojat funkciju SUBTOTAL tad ir jāsanāk, vai arī darāt kaut ko neparezi.
piemērs - =SUBTOTAL(9;C2:C20)
9; - funkcijas numurs Jums tā arī paliks
C2:C20 Jūsu summējamais intervāls
Mans padoms:
Izveidojiet papildus kolonnu, kur tā Jums liekas esam ērtāka. Noformatizējiet pirmās divas vai desmit rindas galīgā variantā, ievērojot pazīmi augstākminētā kolonnā pāra rindai vienu vai ne vienu zīmi, nepāra - citu. Pēc tam šīs rindas kopējiet līdz sasniedzat 1000 vai 1001. rindu
Tad
- pirms tabulas veidnes izveidojiet divas brīvas rindas;
- pirmajā (pavisam) ievietojiet formulu =sum(B5:B1000);
- otrajā (t.sk. - izvēles pozicijai)=SUBTOTAL(9;B$5:B$1000);
- iekopējiet šīs formulas katrā kolonā, kuras summu vēlaties redzēt;
- uzliekat autoformat tabulas nosaukuma rindās
un viss kustēsies kā vajadzīgs.
Bet *B5* - pirmā rinda, kuras rezultāti jāskaita.
Lai veicas!
Закрыть
Краткое описание нарушения