Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atlūgums
Sveicināti!
Ātri pārskrēju pāri meklētājā, bet neatradu atbildi. Tātad - šodien vēlos iesniegt atlūgumu, tekstā minot, ka lai atbrīvo mani ar 2007. gada 12. septembri un apakšā parakstos ar šādu pašu datumu. Vai tas ir pareizi? Vai tomēr man jārāksta iesnieguma tekstā datums mēnesi uz priekšu - kā ir?
Ответы (12)
parasti dokumentu raksta ar tekošo datumu, bet vai Jūs ar šo datumu atbrīvos, tas jābūt ir rakstītam Jūsu darba līgumā
Darba likums
100.pants
(5) Darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, neievērojot šajā pantā noteikto uzteikuma termiņu, ja viņam ir svarīgs iemesls. Par šādu iemeslu atzīstams katrs tāds apstāklis, kas, pamatojoties uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem, neļauj turpināt darba tiesiskās attiecības.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019&mode=DOC
Ja gribat bezdarbnieka pabalstu uzreiz, tad jālūdz atbrīvot pēc savstarpējās vienošanās (114.p.).
Не все работодатели идут на прекращение трудоотношений по ст.100 ч.5. При этом работодатель, не имя права просить работника дать объяснения по факту применени яданной сттатьи, все же имеет право подать иск об изменении формулировки при расторжении догоовра по данной статье. А оно вам надо? Так что самый лучший способ - это ст.114 и составление дополнительного соглашения к трудовому договору о его прекращении. Затем бегом в бюро по трудоустройству с налоговой книжкой, а после в собес за пособием. По личному опыту сего года - все происходит молниеносно, только с выплатой пособий не торопяться.:-(
Jūs mani gluži pareizi nesapratāt, lai ir tas mēnesi jāatstrādā, taču kādu datumu rakstīt? Vai laika atskaite sākas no tā datuma kuru minēšu iesnieguma tekstā vai man pašam jānorāda datums mēnesi uz priekšu?
iesniegums ar šodienas datumu, un lūdzu atbrīvot mani no tāda un tāda datuma
Kad rakstat , tādu dat arī liekat un no tā brīža sākas mēneša atskaite
Aniev
ziņojumu: 5 12.09.2007 09:43
Jūs mani gluži pareizi nesapratāt, lai ir tas mēnesi jāatstrādā
augstāk: šodien vēlos iesniegt atlūgumu, tekstā minot, ka lai atbrīvo mani ar 2007. gada 12. septembri
Vispirms raksta, pēc tam domā:-<
Pareizākais variants - DL 114.p. - pušu vienošanās.
Tad var arī tā - šodien raksta't, šodien atbrīvo.
Kaut gan nav jau aizliegts uzreiz atbrīvot arī pēc darbinieka uzteikuma - tikai tad iesniegumā noteikti jānorāda atbrīvošanas datums, kuram vadība piekrīt (var arī nepiekrist).
Jums vispirms jāvienojas ar darba devēju, kā atbrīvos, tad arī rakstiet.
Forumā neviens nevar zināt Jūsu darba devēja attieksmi pret Jums šādā gadījumā.
Ja rakstīsiet DL 100.p.5.p. - jābūt dibinātam konkrētam iemeslam, kas iesniegumā jānorāda - piemēram, Jums nepatīk kādā krāsā priekšniekam apakšbikses, nepatīk priekšnieka sekretāres pārāk dziļais kleitas dekoltē utt.
K;a var nepatikt "sekretāres pārāk dziļais kleitas dekoltē "???
Elementāri Vatson - priekšnieks vairāk uzmanības pievērš sekretārei nevis grāmatvedei, kura ģērbjas kā Nadežda Krupskaja - lietišķā kostīmā, garos svārkos, blūzei augsta apkaklīte, cieši aizpogāta...
Un kāda gan ir viena no galvenajām sieviešu īpašībām, ja ne skaudība un nenovīdība...
Закрыть
Краткое описание нарушения