Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
EKA zurnala aizpildisana К списку тем
EKA zurnala aizpildisana
Kā aizpilda EKA žurnālu, ja dienas realizācija bijusi ar "-" zīmi (atgiezta nauda vairāk nekā ietirgots, un lai to izdarītu, vadītājs iemaksāja EKā naudu).
Es saprotu, ka 4;5 un 7 ailes aizpildās pēc Z atskaites datiem, ar visām "-" zīmēm, tāpat 14, 17 un 18 ailes??
Vai kaut kur jāieraksta, ka bijusi preces atgriešana? Jo tas jau parādās tikai Aktā un anulējošais ceks automātiski samazin visus skaitļus.
Ответы (14)
Vai papildus ieliktā maiņas nauda jāparāda 21 ailē? Un viņas izsniegšana kaut kā jāatspoguļo?
Un vai diena, kad veikals slēgts, jāraksat 1 ailē ar piebildi °"brīvdiena", vai turpināt nākamo datumu, ti, 24.08 aizpilda, 25.08 ir brīvs un nekādu ierakstu nav un turpināt aizpildīt ar 27.08??
Tad kad veikals bija slēgts, neraksta neko, tāpēc jau ir veikala darba laiks.Javeikals bija slēgts veikala darba laikā, variet ierakstīt Ieņēmumu nav.Ieliktomaiņas naudu raksta 21.ailē.
Ja veikals bija slēgts veikala darba laikā, variet ierakstīt Ieņēmumu nav
Не согласна.Потому что это подразумевает, что магазин работал, но выручки не было.
В журнале минусы не пишутся.
Возврат надо показывать в журнале в строках с 8 по 13.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/met_par_eka_zurnalu%20aizpildisanu_090507.doc
Jā atgriešanu jāparāda, bet ja realizācija notikusi ar mīnus zīmi, tā arī jāraksta.Jums taču citādi mēneša beigās nesakrītīs realizācija.Bet EKA žurnāls ir svarīgs dokuments(vismaz man), pēc kura es vados.Manšajā žurnālā mēneša summas atbilst ieņēmumu summām(man gan ir tikai divi veikali un citu ieņēmumu nav, bet tas nemaina lietas būtību)
Ja veikals bijas slēgts darba laikā, tad rakstiet veikals slēgts, nerakstiet neko , ja
gribat.Estikai zinu, ka kvalificētai trešajai personaiir jābūt skaidrībā, kas, kad un kāpēc!!!:-)
Tā, nu pavisam apjuku.
Ja pareizi saprotu, tad EKA jāieprogrammē atsecišķa sekcija "atgriešana" un uz tās pamata aizpild 8.aili To dara pats vai apkalpojošais dienests?
Un tad Z pie "Realizācija maksājumu veidos" blakus Sk. naudai un terminālam būs Atgriešana?!
Tad sanāk 4. - 6. realizacija, 7 realizacijas kopsumma, kas nekādi nevar būt ar "-" zīmi, 8. - 9. ailēs atgriešana un 14 ailē jau sanāks mīnuss, ja realizācija, piemēram, Ls 0.00 un atgriešana Ls 100.00, tad 14ajā, būs Ls -100.00 un tālāk, attiecīgi, sadalījums bez PVN un PVNs.
Man šobrīd Z atskaitē parādās.
tad EKA jāieprogrammē atsecišķa sekcija "atgriešana"
В ЕКА ничего не программируется для возврата.Есть ЕКА, в которых можно сделать возврат.В Z отчёте он показывается.Затем составлете акт на возврат.
Если в ЕКА нет функции возврата, то составляется только акт.
14 ailē jau sanāks mīnuss, ja realizācija, piemēram, Ls 0.00 un atgriešana Ls 100.00, tad 14ajā, būs Ls -100.00 un tālāk, attiecīgi, sadalījums bez PVN un PVNs.
Не будет никаких минусов.14 графа - это реализация=0,00.
Для возврата денег надо вложить 100 лат.Они будут показаны в разменке, т.е. в графе 21.Гр.22 и 23 в этом случае будут равны 0,00.
Man Z atskaitē neparādās atsevišķi dienas realizācija un atgriešana, sistēma pati samazina dienas realizāciju un nodokļus par atgriezto summu, līdz ar to 14 aile tomēr sanāk ar mīnusu tajā dienā.
Ja es pareizi saprotu (lasu, lasu to metodiku un katru reizi savādāk saprotu :'( ), tad atgriešanu man jāparāda vienkārši atsevišķi 8 un 9 ailēs. Un sanāk ka 14 aile = 7 aile = GT starpība ar iepriekšējo dienu. Un manā gadījumā GT tiešām ir samazināts.
Gribētos piekrist Jums, Logram, bet 14 aile ir dienas darījumu KOPSUMMA. Un ja 14 = 0.00, tad kā PVN no atgriešanas? Sanāk atsevišķi uzskaitīt?
Un vēl viens jautājums radies.
23 ailē ir kasē vai bankā neiemaksātā summa, metodikā minēts tikai kases gadījums, bet man grāmatvedības metodikā notiekts, ka naudu 1reiz nedēļā iemaksā bankā. Un kase kā tāda uzņēmumā nemaz nav. Kā tad pareizi, izlaist caur kasi un tad tikai uz banku?
Un kā rīkoties situācijā, kad pārdevēja dienas beigās nav izņēmusi visu naudu no EKA? Ti, inkasēta realizacija, bet maiņas nauda nav inkasēta, vai, vēl labāk, inkasēta daļēji. Sanāk ka EKA it kā palikusi nauda, tas parādās arī Z atskaitē - "nauda lādē". Taisīt pielikumu Z atskaitei ar paskaidrojumu?
Piemēram, ielikta maiņas nauda 5 lati, realizācija 24 lati, inkasācija 25 lati un Z atskaite uzaisīta. Ko darīt ar tiem 4 latiem?
Un vēl jautājums par to pašu - ja es sastādu izziņu pie Z atskaites, vai EKA žurnalā tās ailes jāaizpilda tā kā ir, vai tā kā jābūt?. Ti, Inkasāciju rakstīt kā vajadzēja būt, vai kā ir? (ielikta nauda 5, realizacija 24, inkasēts 25, bet EKA žurnālā rakstīt, ka inkasēts 29?? un izziņu klāt?, jo faktiski jau tie 29 arī tika izņemti, tikai nepareizi strādāts ar aparātu)
Laikam jau vajadzējalikt pie iesācēju jautajumiem likt. Pieredzes darba ar EKA nav
Jā, rakstiet izziņu.
Un vēl - neaizmirstiet, ka jūs nevarat atdot vairāk naudas, nekā ir EKA kasē!
bet 14 aile ir dienas darījumu KOPSUMMA. Un ja 14 = 0.00, tad kā PVN no atgriešanas? Sanāk atsevišķi uzskaitīt?
8., 9., 10., 11., 12. un 13. Reģistrēto darījumu kopsummas sadalījums pa atsevišķām kases aparāta vai kases sistēmas nodaļām un PVN summas:
Kases aparātā vai kases sistēmā atsevišķā nodaļā reģistrējamas un attiecīgi arī žurnālā atsevišķi norādāmas:
- anulēto darījumu (par kļūdaini izdrukātiem kases čekiem, atpakaļ atdotajām precēm vai anulētajiem pakalpojumiem) summas;
14. Dienas (Z pārskata perioda) ieņēmumu kopsumma:
Pārējos gadījumos – priekšapmaksa, pēcmaksa, preču pārdošana par dāvanu kartēm vai citiem norēķinu apliecinājumiem, anulēšana u.c. – faktiskos dienas ieņēmumus žurnāla 14.ailē par atsevišķās nodaļās reģistrēto darījumu kopsummām (8., 10. vai 12. aile) nekoriģē.
7 графа - это ваш доход за день. 7.aile= 4. + 5. + 6.aile.У вас 7 графа = 0
8 - общая сумма возврата.9 - PVN возврата.
Обычно в журнале минус не пишется.Если у вас 8 графа возврат, то подразумевается, что он отнимается от дохода за день.
Те, кто разрабатывал форму журнала, никак не могли подумать, что возврат может быть больше доходов.:'(
Sanāk ka EKA it kā palikusi nauda, tas parādās arī Z atskaitē - "nauda lādē".
В моей фирме продавцы инкассируют всю сумму, но в журнале 21 графа = 24 графе = разменке.23 графа = реализации наличными.
Многие не инкассируют разменные деньги, а оставляют их в ЕКА.
Но в обоих случаях продавцы с утра должны произвести операцию вложения разменных денег.
Ja maiņas nauda paliek kases aparāta vai kases sistēmas lietošanas vietā un tiek reģistrēta žurnāla 24.ailē, tā papildus arī 23.ailē nav jānorāda.
Поэтому в вашем случае ничего страшного не вижу.Заполните правильно журнал, т.е. 21гр. = 5,00, 23гр. = 24,00, 24гр. = 5,00.
Piekrītu Andaz, pie atgriešanas var galējā rezultātā izpildīties tikai sekojoša lieta: Realizācija(ieņēmumi) + maiņas nauda - Atgriešana= LVL 0,00.Jeb īsāk nauda kasē - Atgiešana= 0
Закрыть
Краткое описание нарушения