Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
10 000 un PVN?
Visu laiku sapratu, ka (runa par vienkāršo ierakstu un Z/S)par PVN maksātāju obligāti jāreģistrējas, ja ienākumi sasniedz 10 000 tūkstošus , tagad lasu, ka " - obligāti jāreģistrējas, ja ar nodokli apliekamo preču piegāžu un sniegto pakalpojumu kopējā vērtība iepriekšējo 12 mēnešu laikā sasniedz 10 000 latu"...Tas ir kā KOPĒJĀ VĒRTĪBA? Ja es sniedzu pakalpojumu par 8000 un izdevumu man ir 5000 tad kopējā vērtība būs 130000 ??
Es tagad ātrumā nepateikšu kur, bet pat lasīju ka IZDEVUMI 10 000!! A ko nu, ja neesmu reģistrējusies, bet pagājuši jau kādi mēneši 3
Ответы (23)
13000 nevis 130 000
Почитайте закон малость по раньше где написано что такое
preču piegādes un pakalpojumu sniegšana. Причем тут расходы.
Es vienkārši esmu saputrojusies. Es sniedzu pakalpojumu, veicu darbu. Man teica, ka varu par pvn maksātāju nereģistrēties kamēr IZDEVUMI nesasniedz 10 000 pēdējo 12 mēnešu laikā, tagad nejauši izlasīju šo un neko vairs nesaprotu:-O
Вам неправильно сказали. Надо считать IEŅĒMUMI. Но не те, с которых подоходный налог платите (доходы минус расходы), а всю сумму выписанных вам счетов. И не в момент оплаты как для подоходного налога, а в момент выставления счета.
Май, а вот сдается мне, что для определения 10000, нужно полученные деньги считать, а не выставленные счета.
И с чего это тебе так сдается. НДС для всех одинаковый и облагаемая сделка признается в момент оказания оной, а не в момент оплаты счета.
Ну и кто их индивидуалов, интересно, выставленные счета учитывает. Да и читала я где-то про оплаченные. Вот не помню только где.
Ja fizisko vai juridisko personu un ar līgumu vai norunu saistīto šādu personu grupu vai to pārstāvju ar nodokli apliekamo preču piegāžu un sniegto pakalpojumu kopējā vērtība iepriekšējo 12 mēnešu laikā nav sasniegusi vai nav pārsniegusi 10 000 latu, šīm personām, grupām un to pārstāvjiem ir tiesības nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā.
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=180&hl=1&oid=2851&mod=35
Kad neapliekamai personai ir jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta ar PVN apliekamo personu reģistrā
Tām personām, kuras izmanto šajā panta daļā paredzētās tiesības, ir pienākums ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc minētās summas sasniegšanas vai pārsniegšanas reģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā.
Ja fiziskās vai juridiskās personas un šādu personu ar līgumu vai norunu saistītas grupas vai to pārstāvji 12 mēnešu laikā veic tikai vienu ar nodokli apliekamu preču piegādi vai sniedz tikai vienu ar nodokli apliekamu pakalpojumu, kura vērtība sasniedz vai pārsniedz 10 000 latu, vai šā darījuma rezultātā kopējā veikto apliekamo darījumu vērtība 12 mēnešu laikā ir sasniegusi vai pārsniegusi 10 000 latu, tām ir tiesības nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekamām personām, ja šis darījums nav saistīts ar minēto personu saimniecisko darbību.
(52) Ja šā panta 5.1 daļā minētais darījums turpmāko 12 mēnešu laikā tiek atkārtots, personām ne vēlāk kā mēneša laikā pēc šāda atkārtota darījuma veikšanas jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekamajām personām.
Это их проблемы. Была когда-то методичка с заполнением журнала НДС. Там и было написано, что журнал и до регистрации индивидуалам вести полезно, чтобы не пропустить тот торжественный момент, когда надо плательщиками НДС регистрироваться.
Теоретически так. Попытаюсь вспомнить, где я об этом читала.
Если Ваша фирма выписала услуг + продала товаров (незнаю род деятельности Ваш)на общую сумму с начала ведения хоз.деятельности превысившую 10 000лат (всего),то Вам необходимо подать заявление на регистр.PVN плательщика,независимо от того оплачены они или не оплачены.
Зачем это с начала деятельности считать. Может им уже сто лет в обед.
Надо считать только год назад.
Именно с момента выписки первых накладных.Может сделка быть 1 накладная на 5000лат за месяц и другие 5 по 1000лат за следующий месяц.Т.е. в 3м месяце они становятся ПВН плательщики, а не ждать 12месяцев.
Если в 2006г. у них оборот был меньше 10 000лат то они не регистрировались.А 2007г с января и т.д. Я же не знаю, когда они образовались, когда начали хоз. деятельность и когда у них год таксации.
Какое отношение оборот для НДС имеет к году таксации. Оборот считается за 12 месяцев назад, начиная с последнего полного месяца на сегодняшний день.
Кстати, у крестьян - плательщиков ПНН, год таксации всегда совпадает к календарным.
Bred...daze ja znaju chto ne izdevumi-a oborot
Закрыть
Краткое описание нарушения