Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pavadzīme vai rēķins???
Jau ilgāku laiku nespēju tikt galā ar jautājumu, kādos gadījumos drīkst noformēt rēķinu, bet kad jānoformē pavadzīme.
Piemēram, par a/m vai instrumentu remontu mēs saņemam rēķinus, kuros norādīts: remonts un uzrādītas izmantotās daļas ar summām. Attiecībā uz pabadzīmēm ir teikts: "7. Pavadzīmi noformē šādiem darījumiem:
7.1. preču piegādei (pārdošanai);
7.2. preču izsniegšanai citam nodokļu maksātājam (piemēram, pārstrādei, glabāšanai);
7.3. preču pārvietošanai (transportēšanai).." līdz ar to, piemēram, piegādājot smilti jāraksta pavadzīme: smilts + transports. Īsti man nav skaidrs, kā lai argumentēju, kā atšķirt - kurā brīdī darījums ir pakalpojums ar tā izmaksām un kurā tas ir preču iegāde, kura jānoformē uz pavadzīmes?!?!
Ответы (32)
Tāpēc, ka primārais ir auto remonts, tāpēc arī rēķins bez p/z.
Bet, kas attiecas uz smiltīm, tad klients nepērk transporta pakalpojumus komplektā ar smiltīm, bet gan smiltis! Tāpēc jāraksta p/z.
Elementāri!
Jā man tas arī liekas elementāri, bet kā lai to tik pat elementāri iestāsta citam, ka šajā gadījumā primārais ir pakalpojums, bet citā primārais prece.. ?!? Jo labi gribot var jau arī sagriezt tā, ka pērkam pakalpojumu, kas saucas "smilts piegāde", bet lai šo pakalpojumu izpildītu ir nepieciešams iegādāt arī smilti..
ja tāS ir jūsu smiltis un Jums kāds veic vienkārši transportēšanas pakalpojumu, tad viņš Jums izrakstīs rēķinu par pakalpojumu, bet pavadzīmi par savas smilts pārvietošanu noformēsiet paši
tas pats auto remonts, kur rēķinā norādītas rezerves daļas ir pakalpojums, jo tās rezerves daļas Jums tas serviss taču nomainīja nevis iedeva līdzi _ nevis pārdeva kā preci iepakojumā - paasti jau autoserviss šajos rēķinos tad arī raksta teiksim, bukse 1 gab... bukses nomaiņa dst. tik un tik- skaidrs, ka Jūs to buksi nepirkāt iepakojumā un nemainījat pats- tātad Jums sniedza pakalpojumu.
Nu labi.. un tad vēl tāds jautājums - kādus iebildumus pret mums var celt VIDs vai kāds cits, ja esam pieņēmuši uz rēķina noformētas (nevis uz pavadzīmes) siltis (pirkšanu) ar piegādi. Viena lieta skaidrs tas, ka mums tad nav pierādījumu, ka tāda smilts mums ir pirkta, bet jautājums ir par to, vai par nepareizi noformētu dokumentu atbild tikai tas, kurš izraksa, vai arī tas, kurš pieņem?
Mūsu VID noteikti argumentē,ja esi PVN maksātājs un šo summu vēlies ielikt priekšnodoklī,tad dokumentam ir jāatbilst likumdošanā noteiktām prasībām!! A piegādātājam ta kas,viņš ir naudas saņēmējs un VID viņam nepiesiesies;-)
Biju seminārā un lektore uz jautājumu kad īsti jānoformē Pavadzīme,atbildēja ļoti konkrēti,PRECE uz pavadzīmes, PAKALPOJUMS uz rēķina,bet ja ir abi kopā,tad noteikti pavadzīme!!!Tā es arī daru un VID man nepiesienāsLOL
APK
155.1 pants. Preču uzskaites, preču pavadzīmju un pavaddokumentu aprites kārtības neievērošana
Par noteiktās preču saņemšanas (iepirkšanas) dokumentu noformēšanas vai preču (pakalpojumu) uzskaites kārtības neievērošanu uzglabāšanas, tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietās —
uzliek naudas sodu līdz simt piecdesmit latiem.
Par noteiktās preču pavadzīmju vai pavaddokumentu uzskaites, saglabāšanas, noformēšanas vai lietošanas kārtības neievērošanu, kā arī par normatīvajos aktos noteikto preču pavadzīmju vai pavaddokumentu aprites kārtību reglamentējošo prasību neievērošanu —
uzliek naudas sodu līdz divsimt latiem.
Par šā panta pirmajā un otrajā daļā paredzētajiem pārkāpumiem, ja tie saistīti ar precēm, kas apliekamas ar akcīzes nodokli, —
uzliek naudas sodu amatpersonām līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām — līdz trīstūkstoš latiem, konfiscējot šīs preces vai bez konfiskācijas.
Par preču uzglabāšanu vai pārvietošanu bez preču pavadzīmēm vai pavaddokumentiem, izņemot normatīvajos aktos tieši paredzētos gadījumus, —
uzliek naudas sodu amatpersonām līdz trīssimt latiem, bet juridiskajām personām — līdz trīstūkstoš latiem, konfiscējot šīs preces vai bez konfiskācijas.
Oo! Paldies par konsultāciju - it īpaši par pēdējo atbildi!
Kolaz
вы 2 года на форуме. Ваш вопрос - не для раздела о трудовых отношениях.
Es jums, KolaZ, varu arī aizsūtīt - kādas sekas ir darbam ar nelicencētām datorprogrammām! Tas iepriecinās vēl vairāk
Anda
Nosūtiet arī rokudzelžus...

kā nu man nav - tā nav!
Interesanti... kādā sakarā: "darbam ar nelicencētām datorprogrammām"
Tad jau labāk sūtiet uzreiz visu APK, ja ir kādas aizdomas!?!?!
Jl,
sadaļas nosaukums:"Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība. Darījumus apliecinoši dokumenti"
Vai tad rēķini un pavadzīmes nav Darījumus apliecinoši dokumenti?
"darbam ar nelicencētām datorprogrammām"
tur ar APK par maz. Tur KL iesaistās!
Vispirms Kriminālprocesa likums, pēc tam tikai Krimināllikums. Viss jādara secīgi, grāmatvedim jābūt punktuālam.
Aivar007, Jums vajadzētu sākumā noskaidrot KPL un KL būtību un tad runāt par punktualitāti.LOL
Priekš kam man tas jānoskaidro?
Prokurors lai skaidro.
Man pietiek ar to, ko es zinu par šiem likumiem.
Nu ja nosaukumus mēs zinām, bet jēgu neizprotam. "Slišal zvon, da ņeznaju gdje on!"
Energy
Cik saprotu, Jūs to par sevi sakāt.
Līdz manu zināšanu vērtēšanai Jums vēl krietni jāpaaugas, vairāki putras katli jāizstrebj, kā saka latvieši.
Lai Jums veicas! Man no Jūsu pārgudrībām nekas nepielīp. Ka tik Jums pašai labi! Par ko man savukārt liels prieks.
Закрыть
Краткое описание нарушения