Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Darbinieka atlaišana un slimības lapa К списку тем

Darbinieka atlaišana un slimības lapa
Labrīt!

Sakiet lūdzu, ja darbinieks ir uzrakstījis atlūgumu uz 19.datumu tika noslēgta pūšu vienošanās, bet ar 15.datumusākas slimības lapa, vai uzņēmums ir tiesīgs atlaist darbinieku šadā gadījumā ar 19.datumu ja slimības lapa turpinās arī pēc 19.datuma
Liindina
Liindina 12.10.2007 08:30
13 сообщений на сайте

Ответы (6)

Если работник письменно не просил не увольнять его во время больничного, то можно и уволить
Maija
Maija 12.10.2007 08:37
28223 сообщения на сайте
увольнять во время болезни нельзя.КЗОТ.
Betty
Betty 12.10.2007 09:20
1598 сообщений на сайте
Мне кажется, что Майя права.;-)
Irena22
Irena22 12.10.2007 09:27
42998 сообщений на сайте
Aizliegts ir uzteikt darbu darbanespējas laikā. Ja darbu uzsaka darbinieks, tad uzteikuma periodā pēc viņa pieprasījuma neieskaita darbanespējas laiku. Bet ja ir noslēgta vienošanās, tad var atlaist.

100.pants Darbinieka uzteikums

(1) Darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts īsāks uzteikuma termiņš. Pēc darbinieka pieprasījuma uzteikuma termiņā neieskaita pārejošas darbnespējas laiku.

109.pants Darba devēja uzteikuma aizliegumi un ierobežojumi

(3) Darba devējam nav tiesību uzteikt darba līgumu darbinieka pārejošas darbnespējas laikā, kā arī laikā, kad darbinieks ir atvaļinājumā vai neveic darbu citu attaisnojošu iemeslu dēļ.
Lienebe
Lienebe 12.10.2007 09:30
2527 сообщений на сайте
Бетти. Так КЗОТ у нас уже давным давно нету. У нас есть ЗОТ.

По ЗОТ во время болезни нельзя увольнять принудительно по инициативе работодателя.

По своей инициативе работник может уволиться и во время больничного. Может он не хочет у того работодателя больше задерживаться.

Если хочет, значит должен отдельно об этом сообщить.
Maija
Maija 12.10.2007 09:44
28223 сообщения на сайте
Darba ņēmēju slimības laikā drīst atlaist tikai pēc viņa paša rakstiska lūguma.

Bez darbinieka iesnieguma slimības laika atlaist nedrīkst, pat ja bija iepriekš iesniegts atlūgums.
Mazaadiana
Mazaadiana 16.10.2007 14:40
10 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.