Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Darba samaksas aprēķina lapiņas!! К списку тем
Darba samaksas aprēķina lapiņas!!
VIDā laikam rudens neļauj mierīgi mīkstos krēslos sēdēt,sāk rosīties pa uzņēmēju birojiem!!:-D
Un šajā sakarā ir viena neskaidrība, man kolēģe jautā un es ar nemāku atbildēt. Viņiem bija tematiskā pārbaude un uzrakstīts Akts par to,ka grāmatvedībā nav algas aprēķina lapiņas!!! Godīgi sakot,mums ar te tādas nav,jo DL 71.pantā taču ir teikts,ka darba devēja pienākums ir darbiniekam izsniegt šādu aprēķina lapu,bet ne kopiju atstāt grāmatvedībā!! Lūdzu,mīļie kolēģi,palīdziet ar padomu vajag vai nevajag un ja vajag,kur tas ir noteikts!Paldies,ka uzklausījāt.
Ответы (121)
У вас нет расчета заработной платы???
Как жы вы ее расчитываете? На бумажке, а бумажку потом в мусорник?

Все расчеты и расчетные "таблицы" должны быть распечатаны и храниться с документами.
Lapiņas izsniedz darbiniekam un arī nekādu kopiju neatstāj. Kur tas teikts ka jāatstāj;-)
Bet problēmu jau nav izdrukāt lapiņu var jebkurā gadījumā.Jo katrai programmai tas jau rēķinās automātiski.
Копии "Листочков", которые выдаются работникам в бухгалтерии оставлять не надо. Но должен быть обязательно расчет зарплаты каждому работнику. Обычно это делается в сводной таблицы. ее наличие - обязательно.
Jl, речь идёт о том, что именно листочков нет в бухгалтерии.
JI... nu nevajag uzreiz tā!!!Vai tad es tik neskaidri esmu uzrakstījusi?? es jau nesaku,ka aprēķinus izmetu musorā,protams par pamatu ir darba samaksas aprēķins,personīgais konts katram darbiniekam, laika uzskaites tabeles utt.
Mani interesē tieši šie algu aprēķini kurus izsniedz darbiniekiem!!!jo par to ir uzrakstīts akts un es arī nepiekrītu tam,ka jābūt 2 eksemplāros.
Ilma..tur jau tā lieta,ka es arī to gribu zināt;-)
Nu bet varējāt izdrukāt un parādīt ka ir.

es gan domāju,ka tā ir ķeršana uz muļķi,jo likumdošanā es arī to nevaru atrast. Tā jau gan ir,bet ja paprasa par iepriekšējo mēnesi,tad bāc,vienalga akts.
Bet jāsaka tā ko tas VID tik neizdomā katru reizi ko jaunu:-@
Valdībai esot finasu krīze,tur augšā laikam par daudz notērējuši un tagad VID darbiniekiem tā naudiņa jāsarūpē sodu veidā:-D (to man vid darbiniece pačukstēja)un tas izklausās ļoti ticami,ja jau šitādi sodi tiek likti vietā un nevietā.
Ивета, думаю Вы ее не так поняли.Возможно у нее есть ведомости , а нет карточек по каждому работнику?
es nepiekristu tādam ierakstam aktā un pārsūdzētu, jo algu lapiņām, kas tiek izsniegtas darbiniekiem uz rokas nav jābūt divos eksemplāros un nav jāgalabājas grāmatvedībā. Algu aprēķinam (un nodokļiem no algas) kalpo grāmatvedībā esošais algu aprēķinu un izmaksu saraksts- kā kopsavilkums par visiem darbiniekiem.
arī personīgos kontus es nedrukāju no programmas katru mēnesi, to daru tikai gada beigās, bet ja pārbaude prasītu, tad izdrukātu, ja reiz netic
Ivis
JI... nu nevajag uzreiz tā!!!Vai tad es tik neskaidri esmu uzrakstījusi?? es jau nesaku,ka aprēķinus izmetu musorā,protams par pamatu ir darba samaksas aprēķins,personīgais konts katram darbiniekam, laika uzskaites tabeles utt.
Mani interesē tieši šie algu aprēķini kurus izsniedz darbiniekiem!!!jo par to ir uzrakstīts akts un es arī nepiekrītu tam,ka jābūt 2 eksemplāros.
Значит не поняла. СГД требует копии algu aprēķini kurus izsniedz darbiniekiem??? Нонсенс, на мой взгляд.
Мне в голову не могло прийти, что могут требовать копии этих листочков, выдаваемых на руки! Потому и не поняла вопроса.
А подписи о том, что листочки получены они не спрашивали?

И вообще, какое отношение СГД имеет к ЗоТ? Они государственными доходами занимаются.
V 2004 proverjali i tozhe interesovalisj algas lapiņas. Raspechativala v 2_h ekz. Odin hranilsja v buhgalterii, esli u rabotnika voznikali voprosi, po svoemu ekze. vse i objasnjala, Ne vizhu problemi.
Zakon trebuet vidatj, nado vidatj... Net? Esli u Vas net kopii, a kakoj to rabotnik pozhalovalsja, chto ne daete, kak Vi dokazhete chto listochek bil?
ar to, ka grāmatvedībā ir algu lapiņas otrs eksemplārs jau vēl nepierādīsiet, ka viņam izsniedzāt... jeb Jūs prasāt no darbiniekiem parakstīties par to, ka saņēmuši algas aprēķina lapiņu?
Un kam tad tas darbinieks pasūdzēsies? Lielākajai daļai dabinieku tā algas lapiņa neizsaka pilnīgi neko.
Тотияс, а Вы не хотите еще и подпись взять о получении листков? А потом еще подпись руководителя, что эти подписи подлинные, а дальше приложить образец подписи руководителя и выписку из Регистра? БРЕД!!!!!!!!!!!!!!
Закрыть
Краткое описание нарушения