Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
VID proteste
Situācija sekojoša- nelielā uzņēmumā pieņēmām biroja administratori uz stundu likmi - 0.713Ls/h, strādā viņa aptuveni 3 stundas dienā, nekur citur nestrādā, bet mācās.VID prasa paskaidrot kāpēc viņa tik maz saņem un kā viņa var iztikt jo saņem algu uz rokas LVL40.00, kas ir mazāks par valstī noteikto minimālo iztikas līmeni? Bet tad man ir jautājums, kāpēc vispār ir izdomāta stundas likme, ja nevar to piemērot, un pat minimālā alga ir zem iztikas minimuma? nu ko lai VIDam raksta kā atbildi? piebildīšu šis jautājums no viņiem jau ir otro reizi....
Ответы (14)
Nav tur nekas sevišķs VID jautājumā.VID jau neredz darba līgumu un darba tabeles, paskaidrosiet un viss.Jūs jau zināt, cik stundas strādā, bet tur jau redz tikai VSAOI bāzi.Ir tagad aktuāli tādi jautājumi, atbildiet to pašu, ko pirmajā reizē.
Ja viņa ir studente tad tā arī rakstiet ka piestrādā par nepilnu darba laiku un viņas kvalifikācija ir atbilstoša min.st.tar.likmeiun ka bērnus līdz 60 gadiem apgādā vecāki:-/
Vijoliite - Paldies! bet nu tas liekas jocīgi ka jāatkārtojas un ko tā katru mēnesi? tai VID iestādē laikam nav ko darīt!
Ilma vai arī ir bagāts līgavainis!
Nu katru mēnesi var jau būt nebūs. Tikai, ja pieņemsiet vēl kādu cilvēciņu uz min. stundu likmi un nepilnu darba laiku - rakstīsiet atkal.
Tā arī visu uzrakstiet, ka cilvēks mācās, strādā tik 3 stundas dienā, varbūt, ka dzīvo arī pie vecākiem, varbūt, ka vecāki arī uztur. VIDam ir vajadzīga tik pamatota atbilde.
Я недавно отвечала СГД,что в связи с небольшим объёмом работ люди работают у меня ХХХ количество часов в день по часовой ставке 0,713Ls,прикладывала табель учёта рабочего времени,пока СГД удовлетворилось таким ответом
Отправьте в ВИД копии табелей учёта раб.времени,трудового договора, регистрации трудовых договоров.Вообщем всё, что доказывает что работа в Вашей фирма не основной источник доходов работника
Titovinese - tur jau tas joks, ka ir viens cilvēks kas strādā uz pilnu slodzi un saņem normālu algu no 300 mēnesī uz rokas.... es jau saprastu ja tiešām abi darbinieki būtu uz minimālo es sarpastu VID nepārliecinātību par firmas algu maksāšanas sistēmu, a tā esmu mazliet izbrīnīta, jo no Rīgas VID nekd tādas lietas nav bijušass...
Ēs jau arī ne reizi vien šāda vēstulītes rakstīju
VID prasa ne tik to vien, man jāgudro ko atbildēt uz sekojošo- "kādā veidā tiek nodrošināta uznēmuma darbība ar deklarēto darba ņēmēju skaitu", man tie ir 2 darbinieki, tā arī nezinu - rakstīt pa stundām, ko kurš kuru brīdi dara , vai vispārīgi pāris teikumos.
Parasti tā rakst uzņēmumiem kuriem ir liels apgrozījums un maz darbinieki. Parasti tādos gadījumos uzņēmuma darbība tiek veikta caur pakalpojumu veicējām juridiskām firmām. Piem. mežistrādē,būvniecībā.
Закрыть
Краткое описание нарушения