Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
paraksta tiesības
Labdien.
Ar vīru kopā dibinam uzņemumu, kapitāldaļas 50% un 50%.
Vai kādam ir pieredze kā labāk, būt par īpašnieci bez paraksta tiesībām vai ar paraksta tiesībām? Kādi zemūdens akmeņi var būt?
Paldies.
Ответы (31)
Неудобно для бухгалтера, если общее право подписи, тогда все отчеты надо подписывать обоим.
1. nav loģiski 50/50, jo stīdus gadījumā neko ar vienādām tiesībām nepanāsiet!
par parakstu - kā nu Jūs paši lemjat
Nav nekā stulbāka kā dibināt uzņēmumu ar daļām 50:50. Ne pie kā laba tas nekad nav novedis.
Nu neiedomājās cilvēki8-)
Zemūdens akmeņu nebūs - visi akmeņi būs virs ūdens... Un taisni pa pieri - starp acīm...
Aivar007, nesapratu. Varbūt, ka var konkrētāk!
Nu nesmīdiniet, labi izsmējos. Bet Jūs Rasule2 nepārdzīvojiet. Ko tagad var pateikt. Tas jau nav būtiskākais kā ar tiem parakstiem. Galvenais cik atbilstoši likumdošanai darbosieties:-)
Tātad 50% un 50%. Dividendes dalam uz pusēm, ja likvidē uzņēmumu viss, kaspaliek pāri arī uz pusēm. Nu negribu, lai man būtu mazāk par 50%. Vairāk gan!
, bet diemžēl nav.
tad jāņem kompānijā 3 ar 2%
Uz pusēm uz pusēm , tas 100%.Jā es arī negribētu mazāk par 50% bet tiešām diemžēl..........:-)
Man, te grāmatvede grib iestāstīt, ka labāk ir vienam paraksta tiesības. Bet grāmatvede ir vīra paziņa un tā, lūk es, gribu dzirdēt jūsu komentārus.
Paldies.
Ups, cik Jūs aizdomīga, bet biznesā jau nevar ticēt pat pats sev kur nu vēl vīram.Bet grāmatveda to saka tikai tāpēc lai nebūtu klapatas ar parakstiem - vienmēr divi.Betnupat man ienāca doma galvā. Ja deklarē elektroniski - kā tad dabū tos divus parakstus? Divas atsēgas vai. Būs jāuzdod jautājums.:-D
neesmu aizdomīga, bet gribu dzirdēt arī citu kompetentu cilvēku viedokļus.
Ilma
jā divas atslēga un iesniegts ir tad kad paraksts abi
Larao,
skaidrs.Nure kur sarežģījums.Kaut gan tāpat tas ir visbiežāk grāmatvedis kurš spiež tās atsēgas.
Inst
Неудобно для бухгалтера, если общее право подписи, тогда все отчеты надо подписывать обоим.
Это про лоцеклисов.
Все удобно. Можно и два права подписи иметь, только в уставе оговорить совместное или раздельное представительство.
Если представительство совместное, то придется подписываться вдвоем. Если раздельное - то может подписываться и один.
Cik ir apkārt dzirdēts un lasīts, kopīgs bizness ( vīrs un sieva)ne pie kā laba nenoved, protams ir arī izņēmumi.:-(
izgriezums no pieteikuma veidlapas užņēmuma reģistram
Tiesības pārstāvēt sabiedrību
Atzīmēt ir tiesības pārstāvēt tikai atsevišķi • ir tiesības pārstāvēt tikai kopā ar •_______ valdes locekļiem (skaits) • visiem valdes locekļiem
Pēc šā tad saprotu, ka var parakstīt atsevišķi, zinu uzņēmumus, kuros arī grāmatvedim ir paraksta tiesības.
Šodien mīļotais vīrs, rīt - lielākais ienaidnieks!
Pēc tāda principa arī jāvadās biznesa lietās, laivēlāk nav pie sasistas siles jāpaliek!
Un jānodala jau statūtos - kam un kādas tiesības. Piem., darījumus virs 1000 latiem slēdz abi kopā, citādi darījums nav spēkā.
Закрыть
Краткое описание нарушения