Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Parakstītā pamatkapitāla apmaksa К списку тем
Parakstītā pamatkapitāla apmaksa
Dibinot uzņēmumu tika apmaksāta tikai daļa no pamatkapitāja. Šobrīd ir izlemts apmaksāt daļu no atlikušā pamatkapitāla.
Ja es pareizi saprotu, tad pēc apmaksas veikšanas jāiesniedz UR 18. veidlapa, pamatkapitāla daļas iemaksu apliecinoši dokumenti (mu), mu par valsts nodevas un vēstneša sludinājuma apmaksu.
Vai nepieciešams arī valdes sēdes protokols?
Varbūt varat izlīdzēt ar paraugu? Cik šeit sapratu, tā protokola atbilstība UR prasībām ir ārkārtīgi svarīga.
Ko rakstīt protokolā, ja neapmaksāts palika piem. 100 naudiņas valdes loceklim A un 200 naudiņas valdes loceklim B. A apmaksā visas 100, B 150 no saviem atlikušajiem 200.
Paldies!!
Ответы (14)
Dibināšanas līgumā jābūt norādītam daļas pilnās apmaksas termiņam
Parasti UR reģistrējot uzņēmumu UR lēmumā ieraksta cik liels ir VISS PK kā tas sadalīts. Ja nav dibinot iemaksāts viss PK tad vēlāk PK apmaksājot nekas vairs UR nav jāiesniedz ne kāds protokols ne arī jāpilda kādas pielikums ne arī kādas nodevas ne publikācijas jo tas viss jau IR IZDARĪTS reģistrējot firmu ar noteiktu PK.. Vienkārši IR JĀPAZIŅO UR ka PK apmaksāts pilnībā. Citreiz UR tam neparasa pat nekādus apliecinošus dokumentus , bet ja grib var pielikt MU vai kases ieņēmumu orderi kas apliecina iemaksu PK.
P.S. ar IZLEMŠANU apmaksāt nekas nav līdzēts ir JĀAPMAKSĀ un miers mājā.
es sniedzu 18 veidlapu, par to ka tadaa un tadaa datuma ir apmaksats viss pamatkapitaals+ klaat bankas MU ka apmaksata nodeva valsts kasei un Mu par sludinjauma apmaksu latvijas vestesim un viss.
Tātad man nav jāsniedz tā 18. veidlapa utt????
Dibinot uzņēmumu tika apmaksāti 75% pamatkapitāla, norādot, ka no atlikušajiem 25 loceklis A savu apmaksā līdz šī gada beigām, bet loceklis B savu daļu apmaksā gada laikā pēc reģistrēšanas...
Vienkārši IR JĀPAZIŅO UR ka PK apmaksāts pilnībā. Kādā veidā? es savā galvā sapratu, ka jāpaziņo iesniedzot 18. veidl. un visus mu par iemaksu un valsts nodevām utt.
Ech, laikam prātīgi būs piezvanīt uz UR...
Nu patiešām nekas nav ne veidlapa ne kas vairs jāmaksā. Rakstiski paziņojiet ka tāds un tads uzņēmums PK apmaksu veicis 100% tad un tad un pievienojiet apmaksas pierādījumus. Tas ir tā 100% ka es Jums saku.:-)
P.S. nevajag lietas sarežģīt ja tās ir vienkāršas.
Ilma - bet nav 100%, vēl astīte paliek..
nu bet attiecīgi norā'ditajam laikam iesniedzīet dokumentu UR, ka papildus daļa ir samaksāta
Nu kad viss būs apmaksāts tad arī ar rakstu paziņosiet.
Tad ir jauna problēma - es jau apmaksāju valsts nodevu un vēstnesi
Ko nu?
http://www.ur.gov.lv/drukat.php?t=8&id=836&v=lv#_Toc153625063
Ir rakstīts:
Paziņojums par pamatkapitāla apmaksu:
Jāiesniedz:
18.veidlapa aizpildot 3.8.punktu
kvīts par valsts nodevas samaksu;
Kvīts par sludinājuma apmaksu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".
Aj, iešu, uzzvanīšu uz info
Viss skaidrs, jāsniedz kad būs apmaksāti visi 100% un maksājumus par nodevu un vēstnesi jāizmanto 1 gada laikā.
Ups, tad tas ir jaunums.Visulaiku nekas nebija papildus jāiesniedz.
Закрыть
Краткое описание нарушения