Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Клуб (вопросы, пожелания, мнения)
Brīvdiena - apmaksājama vai nē!!!! К списку тем
Torija 15.11.2007 10:10
340 сообщений на сайте
340 сообщений на сайте
Ответы (21)
"ja svētku diena iekrīt darba dienā, maksājam kompensāciju"
Tātad darbinieks strādā pēc grafika un piemaksas(nevis kompensācija) viņam pienākas par darbu SVĒTKU dienā, nevis brīvdienā.
Tātad darbinieks strādā pēc grafika un piemaksas(nevis kompensācija) viņam pienākas par darbu SVĒTKU dienā, nevis brīvdienā.
http://www.vdi.gov.lv/index.php?zinas_id=7&lang_id=1&menu_id=13&start=0
tiesības saņemt piemaksu par darbu brīvdienās
tiesības saņemt piemaksu par darbu svētku dienā
http://www.lm.gov.lv/jauta.php
tiesības saņemt piemaksu par darbu brīvdienās
tiesības saņemt piemaksu par darbu svētku dienā
http://www.lm.gov.lv/jauta.php
Tatjana77 15.11.2007 10:29
7478 сообщений на сайте
7478 сообщений на сайте
Ja uzņēmums ir ytāds nabags, ka tā rezultātā iestājas bankrots, tad nemaksājiet!
Ja uzņēmums ir normāls un maskātspējīgs, tad samaksājiet tam vienam darbiniekam par darbu brīvdienā, svētku dienā, dzimšanas dienā!
Ja uzņēmums ir normāls un maskātspējīgs, tad samaksājiet tam vienam darbiniekam par darbu brīvdienā, svētku dienā, dzimšanas dienā!
No kurienes jūs izrāvāt, ka ir viens darbinieks?? Mūsu uzņēmumam piemēram tā diena izmaksās aptuveni 11 tūkstošu latu? Un uzņēmums maksās tikai gadījumā, ja tas būs obligāti! Tamdēļ prasu šeit, varbūt kāds ir noskaidrojis kaut ko vairāk un zin precīzāk! Vēl man būs jāpierāda katram darbiniekam, ka viņam tā piemaksa nepienākas!
Torija 15.11.2007 10:36
340 сообщений на сайте
340 сообщений на сайте
Nu bet darba inspekcija Jums atbildēja!
Larao 15.11.2007 10:38
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
ja nav skaidrības, tad jautājumu valsts iestādei jāuzdod rakstiski! Jo tad Jums būs papīrs ar pamatojumu!
Forumā Jūs atbildi neradīsiet, jo katrs izteiks tikai savu viedokli, kas var krasi atšķirties no likumā un MK noteikumos teiktā
Forumā Jūs atbildi neradīsiet, jo katrs izteiks tikai savu viedokli, kas var krasi atšķirties no likumā un MK noteikumos teiktā
Larao 15.11.2007 10:39
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Meklētājā meklējiet!
katru dienu, KARTU!!! ir šī tēma apspriesta!
Tas pats bija maijā, uz Jāņiem, Lieldienās!
katru dienu, KARTU!!! ir šī tēma apspriesta!
Tas pats bija maijā, uz Jāņiem, Lieldienās!
Es piemēram domāju - jāapmaksā, jo darbinieks tā jau ir apdalīts (no valsts puses - nodokļi), no otras puses neapmaksātu, jo tāpat vinnēs tikai un atkal valsts (nodokļi).
Larao 15.11.2007 10:40
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Andaz, varu redzēt, ka esat nikna, jo jau pat aiz dusmām rakstība pieklibo!!! Tās dienas, ko jūs pieminējāt ir svētku dienas un ir brīvas un apmaksājamas, bet 19.11 nav svētku diena un tā ir pirmo reizi, kad tiek piešķirta brīvdiena pēc svētkiem! Vēlos noskaidrot viedokli jau novembrī, lai maijā tas neatkārtotos!!
Torija 15.11.2007 10:47
340 сообщений на сайте
340 сообщений на сайте
Te gan nav pareizrakstīšanas konkurss
Bet tas, ka te teiktajam ir tikai un vienīgi ieteikumu raksturs, gan nevajag aizmirst!
Ja būtu mans uzņēmums, es maksātu! Darbinieki prot novērtēt vadības labvēlīgo attieksmi!
Bet tas, ka te teiktajam ir tikai un vienīgi ieteikumu raksturs, gan nevajag aizmirst!
Ja būtu mans uzņēmums, es maksātu! Darbinieki prot novērtēt vadības labvēlīgo attieksmi!
Torija@! no Jūsu rakstītā nesaprotu vai Jūsu darbinieki strādā 19.11.? vai viņiem ir brīdiena
Larao 15.11.2007 11:04
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Viņiem ir brīvdiena!! Bet šeit papildus uzdodu kādu jautājumu, lai noskaidrotu citu grāmatvežu viedokļus, jo esmu apzvanījusi VID; VDI un uzrakstīju vēstuli Labklājības ministrijai! Man šis jautājums ir ļoti svarīgs, tāpēc vēlējos zināt kā citi dara!
Mums vadība ekonomē un it sevišķi uz algām, un uz tādu nenoteiktu atbildi kā VDI man pateica, protams, ka darbinieki nedabūs neko!! Nu neko gaidīšu atbildi no Labklājības ministrijas un gan jau viņi kaut ko gudru atkal ''izspļaus''.:-)
Mums vadība ekonomē un it sevišķi uz algām, un uz tādu nenoteiktu atbildi kā VDI man pateica, protams, ka darbinieki nedabūs neko!! Nu neko gaidīšu atbildi no Labklājības ministrijas un gan jau viņi kaut ko gudru atkal ''izspļaus''.:-)
Torija 15.11.2007 11:19
340 сообщений на сайте
340 сообщений на сайте
Finanšu Ministrija man vienēr ir ļoti labas atbildes devusi! Man par viņiem nav slikta vārda, ko teikt.
Tagad gaidu uz pēdējo vēstuli atbildi, ceru, ka nevilšos.
Tagad gaidu uz pēdējo vēstuli atbildi, ceru, ka nevilšos.
62.pants. Darba samaksas organizācija
(1) Laika algas sistēmu vai akorda algas sistēmu, kā arī piemaksu un prēmiju sistēmu uzņēmumā darba devējs organizē atbilstoši normatīvajiem aktiem un darba koplīgumam.
(2) Laika algu aprēķina atbilstoši faktiski nostrādātajam darba laikam neatkarīgi no paveiktā darba daudzuma.
Akorda algu aprēķina atbilstoši paveiktā darba daudzumam neatkarīgi no laika, kādā tas paveikts.
(1) Laika algas sistēmu vai akorda algas sistēmu, kā arī piemaksu un prēmiju sistēmu uzņēmumā darba devējs organizē atbilstoši normatīvajiem aktiem un darba koplīgumam.
(2) Laika algu aprēķina atbilstoši faktiski nostrādātajam darba laikam neatkarīgi no paveiktā darba daudzuma.
Akorda algu aprēķina atbilstoši paveiktā darba daudzumam neatkarīgi no laika, kādā tas paveikts.
Larao 15.11.2007 11:32
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
67.pants. Piemaksa par nakts darbu
(1) Darbinieks, kas veic nakts darbu, saņem piemaksu ne mazāk kā 50 procentu apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, — piemaksu ne mazāk kā 50 procentu apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.
(2) Darba koplīgumā vai darba līgumā var noteikt lielāku piemaksu par nakts darbu
(1) Darbinieks, kas veic nakts darbu, saņem piemaksu ne mazāk kā 50 procentu apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, — piemaksu ne mazāk kā 50 procentu apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.
(2) Darba koplīgumā vai darba līgumā var noteikt lielāku piemaksu par nakts darbu
Larao 15.11.2007 11:32
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
68.pants. Piemaksa par virsstundu darbu vai darbu svētku dienā
(1) Darbinieks, kas veic virsstundu darbu vai darbu svētku dienā, saņem piemaksu ne mazāk kā 100 procentu apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, — ne mazāk kā 100 procentu apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.
(2) Darba koplīgumā vai darba līgumā var noteikt lielāku piemaksu par virsstundu darbu vai darbu svētku dienā.
(1) Darbinieks, kas veic virsstundu darbu vai darbu svētku dienā, saņem piemaksu ne mazāk kā 100 procentu apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, — ne mazāk kā 100 procentu apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.
(2) Darba koplīgumā vai darba līgumā var noteikt lielāku piemaksu par virsstundu darbu vai darbu svētku dienā.
Larao 15.11.2007 11:33
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
vēl varētu palasīt darba devēja rokasgrāmatu
Larao 15.11.2007 11:36
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
neatceros niku bet bija forumā viens vai viena, kas baigi labi komentēja visus šos gadījumus, var pameklēt forumā tās tēmas, kas saistītas ar algas aprēķinu un niks sākās ar "W"
Larao 15.11.2007 11:37
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть