Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Loģistikas speciālistiem К списку тем
Loģistikas speciālistiem
Jautājums -
ar kādu pavaddokumentu es no noliktavas varu izdot klientam preci,ja viņš to preci vēl finansiāli nepērk?
mums ir iekšējās kustības pavadzīmes, kuras numuru programma ģenerē pati.., tad vēl esam norādīti mēs kā piegādātāji(nosaukums/adrese) un arī uzņēmuma nosaukums/adrese tam, kuram piegādājam preci, kā arī piegādātās mantas nosaukums, daudzums. iet runa par auto + auto daļas.
kādus datus vēl ir nepieciešams norādīt šajā pavadzīmē? tagad domājam taisīt pārvietojuma pavadzīmes, bet ar VID numuru. it kā būtu jānorāda vēl arī preces vērtība?
problēmas sākas ar programmu, ja no noliktavas izdodu preci ar šo pārvietošanas pavadzīmi + VID numuru + vērtību, tad pēc tam, kad nepieciešams noformēt preces finansiālo pārdošanu, man tā prece noliktavā ir jādabūn atpakļ ar kredītrēķinu(izmantojot VID numuru).
kad prece ir noliktavā, tad varu rakstīt ārā preču pavadzīmi par pārdošanu, bet atkal ar citu VID numru..
vai savādāk to visu nevar noformē?
sanāk ļoti daudzi VID numuri kamēr mēs to preci pārdodam
:'(
Ответы (50)
Неправильно Вы делаете. Никаких "virtuāli paņemam mašīnu ar kredīt rēķinu atpakaļ" делать нельзя.
Да при чем тут инвентаризация вашего склада??? Почитайте закон о ПВН, что является моментом реализации. Понятно ваше нежелание платить ПВН, но все эти виртуальные перемещения лишь до первой проверки.
vēl man ienāca prātā doma, kā jūs ieteiktu rīkoties:
notiek auto izstāde lietuvā.
mantu nepārdodam.
tātad man ir vajadzīga pārvietojuma pavadzīmear VID numuru+CMR, lai mantu izvestu no noliktavas uz Lietuvu. tādejādi es atspoguļoju pareizu inventarizācijas stāvokli noliktavā? un man ir arī dokumenti ko uzrādīt piemēram ekonomiskajai policijai.
nu un kad auto atnāk no izstādes atpakaļ es ar kredīt pavadzīmi to ņemu atpakaļ noliktavā. un tālāk varu pārdot kad un kam gribu.
tas laikam ir vienīgais pareizais risinājums arī gadījumos, kad nav jāizbrauc no valsts...
neko vienkāršāku neizdomāt.
И что только люди не напридумывают, лишь бы налоги не платить...
ir ir virtuālās noliktavas.
mums piemēram rūpnīca rēķinu piestāda ar datumu, kad mašīna no rūpnīcas iziet. francijā rēķins tiek izrakstīts 31.10.2007., bet līdz latvijai mašīna atnāk tikai 15.11.2007. kā tad jūs domājat, kā finansiāli gada beigās var salīdzināties? protams, ka mašīna man jāgrāmato vēl ar oktobri, virtuālā noliktavā un kad manta fiziski nokļūst līdz mūsu noliktavas durvīm, tad no virtuālās pārvedam uz reālo noliktavu.
Если едете в Литву, то строгая накладная не обязательна.
Но надо вести учет временного вывоза в другую страну ЕС и следить за сроками возврата.
С программой же вам надо разбираться.
Реализация - это не единственная возможная операция. Есть еще и внутренние перемещения, при которых вещь остается на балансе.
При вывозе в Литву на выставку товар у вас все равно должен остаться на балансе. Только учитываться на отдельном "складе", если уж вас так инвентаризация беспокоит.
А кто сказал, что нужно приходовать октябрем? Приходовать нужно по факту получения и не должно у вас с французами совпадать.
kādas muļķības, nodokļus mēs visus beigās šā vai tā samaksājam, kāda starpība 10 tūkstoši uzreiz, vai katru mēnesi pa tūkstotim, ja dokemti ir pareizi noformēti.
Есть еще и внутренние перемещения, при которых вещь остается на балансе. - nu un tikko man teica, ka preci drīkst pārvietot tikai ar pavadzīmi..
Не, Альбина, не скажи так. Момент приходования зависит от условий поставки. Если они берут на условиях, например EXW, и везут сами, то будет у них виртуальный склад под названием "товары в пути".
Да........... Ну если для вас нет никакой разницы, тогда можете и строгие накладные с кредитными счетами выписывать.
tad tās 15 dienas no 31.10.2007. līdz
15.11.200.7prece nav nevienā valdījumā - ne francijā, ne latvijā, bet klīst pa gaisu, laikam tā sanāk..
Маюнь, да с французами всяко может быть. Но вот все эти внутренние "схэмы" ... без комментариев.
Есть еще и внутренние перемещения, при которых вещь остается на балансе. - nu un tikko man teica, ka preci drīkst pārvietot tikai ar pavadzīmi..
А вы усматриваете в этом противоречие?
Накладная - это не только налоговый счет на реализацию.
Накладная - это еще и товаросопроводительный документ.
nu vo, vienā gadījmā pavadzīme man būs kā товаросопроводительный документ
otrā gadījumā kā - только налоговый счет на реализацию.
Maija, vai pirmajā gadījumā jānorāda preces vērtība ar PVN ?
Если счет не налоговый, то НДС там точно не будет. Про указание стоимости ничего нигде не сказано. Можно указывать, можно и не указывать.
tad es pareizi darīšu :
preci pārvietoju ar товаросопроводительный документ pie klienta;
pēctam kad vajadzēs taisīt счет на реализацию ar kredīt pavadzīmi ņemu preci atpakaļ noliktavā un tad rakstu ārā ar citu pavadzīmi uz realizāciju.
Да нельзя так делать с клиентами.
А куда тогда оно уходит по первой накладной?
prece būs pie klienta uz Demonstrācijām. Klientam ir dota iespēja mēnesi preci izmēģināt - kas un kā iet vai apmierina utt.. un pēc tam izlemt pirkt/nepirkt.
Закрыть
Краткое описание нарушения