Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atbrīvošana no darba pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma К списку тем
Atbrīvošana no darba pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma
Sieviete pieņemta darbā 01.09.2005. un 20.12.2005. -08.05.2006 pirmsdzemdibu un pēcdzemdību B lapas un no 08.05.2006.sākās bērna kopšanas atvaļinājums līdz šī gada 8.novembrim Un tātad 9 viņai janāk bija darbā, bet viņa nolēma aiziet. Tad viņai aizejot, bija jāsanem kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu. Par cik ilgu laiku viņai pienāktos un no kādas summas rēķināt?
Jārēķina no minimālās algas?
Ответы (13)
līdz šī gada 8.novembrim- до 07 правильнее
75.pants. Vidējās izpeļņas aprēķināšana
(1) Visos gadījumos, kad darbiniekam saskaņā ar šo likumu izmaksājama vidējā izpeļņa, tā aprēķināma par pēdējiem sešiem mēnešiem no darba algas, no normatīvajos aktos, darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajām piemaksām, kā arī no prēmijām.
(2) Ja pēdējo sešu mēnešu laikā darbinieks nav strādājis un viņam nav izmaksāta darba samaksa, vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par darbu sešos mēnešos pirms šā perioda.
(3) Ja pēdējo 12 mēnešu laikā darbinieks nav strādājis un viņam nav izmaksāta darba samaksa, vidējo izpeļņu aprēķina no valsts noteiktās minimālās mēneša darba algas kopsummas pēdējos sešos mēnešos. Dienas vidējo izpeļņu šādā gadījumā aprēķina, darba samaksas kopsummu dalot ar darba dienu skaitu šajā periodā.
kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu - у меня в хранилище в папке Персонал
Nu tātad no minimalās. Bet cik dienas viņai pienākas? Aprēķina datums būs 8.novembrisun arī kā pēdējā darba diena? Jo, ja es reķināšu 9. - tad man būs jaaaprēķina alga par 1 darba dienu novembrī? Bet tās kompensācijas dienas(1.67) rēkināt par cik mēnešiem?
Почему из минимальной, 9 она же работала?
152.pants. Laiks, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu
(1) Laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, ieskaita laiku, kad darbinieks bijis faktiski nodarbināts pie attiecīgā darba devēja, un laiku, kad darbinieks nav veicis darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, ieskaitot:
1) pārejošas darbnespējas laiku;
2) pirmsdzemdību un dzemdību atvaļinājuma laiku;
3) īslaicīgas prombūtnes laiku;
4) darba piespiedu kavējuma laiku, ja darbinieks prettiesiski atlaists no darba un atjaunots iepriekšējā darbā.
(2) Šā panta pirmajā daļā minētajā laikā neieskaita bērna kopšanas atvaļinājuma laiku.
Atvaļinājuma dienas jārēkina sakot no 01.09.2005. līdz 08.05.2006. (kad beidzas B lapa). Man iznaca 14 dienas.
Nu man ar sanāca 14(precīzāk 13.79), bet Inst - viņa nav strādājusi pēdejos 12 mēnešus - tāpēc, vidējo izpeļņu jārēķina no minimalās algs - nu vismaz es tā saprotu, vai tad ne?
viņa nav strādājusi pēdejos 12 mēnešus - и 9 она тоже не работала?
Bet VID Zinojumā - man vispirms ir japaziņo par berna kopš.atvaļinājuma beigām (11 kods) un tad izreiz 12.vai21.kodu vai bez 11.kodavar iztikt? Un abus likt ar 08.11.2007.?
Nu viņa 9.novembrī arī nestrādāja, neatnaca uz darbu un viss. Tātad - kompensāciju ar 8.novembripar 14 dienām no minimālās algas un punkts?
11 код при приеме на работу только.
Nu bet viņa taču no 8.novemraarī aiziet no darba?
Закрыть
Краткое описание нарушения