Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
4.klases skolnieku mammas..... К списку тем
4.klases skolnieku mammas.....
uzdevums matemātikā. Uzzīmē, kā iespējams iestādīt 12 eglītes 6 rindās pa 4 eglītēm katrā rindā.
es nesaprotu, man sanāk 6 rindās pa 2 eglītēm katrā vai 3 rindās pa 4 eglītēm katrā. Vai tās eglītes jāsacērt, lai sanāktu 6 rindās pa 4 eglītēm katrā?
Ответы (26)
Nu nu, es nemācēju pat 1.klasesuzdevumu izrēķināt.
nu ar 1.klasies vēl tieku galā, bet ar 4.klasijau sākas problēmas....
Arī mācamies 4. klasē, tik mums nav tādu uzdevumu.... Tagad gatavojamies 3. kontroldarbam 107. lpp.
Vai tas nav cietais rieksts?
tas ir cietais rieksts, bet kā tad to var uzzīmēt? vienīgi, ja katrā otrajā rindā nestāda eglīti vispār. Bieži vien domās rakstu vēstuli izglītības ministrijai, vai tiešām viņiem šķiet, ka tā izglītības programma ir tas, kas nepieciešams mūsu nākotnei? Bērni nezina elementāras lietas, bet viņiem grūž galvās kaut ko neiespējamu, sakot ka šī paaudze tiek mācītakaut kādā ne ta loģiskajā domāšanā, ne ta vēl kādā.... Elementāri iemācītu saklausīt garumzīmes, liktu rakstīt, lai veidojas rokraksti, bet nē sadrukā darba burtnīcas, kur tikai atbilde jāieraksta un tad brīnās, ka bērns nesaprot kā parastā burtnīcā izpildīt uzdevumu.
atbilde patiesībā uz šo cieto riekstu man nav saprotama, bet skan šādi. Jāzīmē 6- stūru zvaigzne, katra stara līniju pagarina un visu krustojumu vietās jāliek punkti- tās būšot eglītes.
Ha...sanāk!
Ja atbildi pasaka priekšā (par 6-stūru zvaigzni) tad sanāk
Jāzīmē 6-stūru zvaigzne (divi trīsstūri), katra trīstūra mala ir rinda un virsotnēs, un krustpunktos "stāda" eglītes.
bet mums vēl tikai 107. lpp.
Atpaliekam
bet kur tad tai 60stūru zvaigznē ir 6 rindas? es piemēram nesaprotu, visādi to zvaigzni zīmēju, bet droši vien mans prāts ir par īsu lai zvaigznē saredzētu 6 rindas un katrā no tām rindām pa 4 egles.
tb 6 - stūru.
Nezinu man laikam grāmatvediskā domāšana - es neredzu rindas kā zvaigzni.
ups, tiešām, ja trīstūri tad jā, es jau zvaigzni nezimēju kā divus trīstūrus
Paldies Dimma, man neienāca prātā zvaigzni uzvilkt kā divus trīstūrus.
Гоподи, что нас скоро ожидает ...
Albina, tieši manas domas u tak vēl jau meita arī ies 4.klasē, pagaidām tik 1.klasē. Tie mājas darbi laikam ir vecākiem nevis bērniem.
..nu, ja katra trīstūra mala ir rinda (kopā sešas) un krutpunktos egles
nu ja', ja tā zīmē sešstūri. Man jau neienāca prātā uzzīmēt 6-stūra zvaigzni kā 2 trīsstūrus, zīmēju kā zvaigzni, tāpēc man tās rindas arī nebija redzamas, bet punktus pareizajos krutpunktos biju salikusi. Kad uzzīmēju divus 3-stūrus vienu pāri otram, tad jā.
Клео, зато я теперь знаю, у кого буду консультироваться
Nu man trūkst vārdu.......:-)
а если елочку разрубить пополам то получиться 24 елочки
и получиться 6рядов по 4 елочки
Закрыть
Краткое описание нарушения