Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Īpašnieka parādi
Labdien!
Sakiet, lūdzu, vai īpašnieks var savus parādus "uzdāvināt" firmai, un tad tos norakstīt uz ieņēmumiem? Ja var, tad kādi dokumenti jānoformē, un vai tas palielina ar UIN apliekamos ienākumus?
Ответы (26)
Var bet tas ies pie kopējiem ieņēmumiem no kuriem rēķina UIN. Dokumenti -vienkārši piekrišana.
Varbūt labāk PK palielināt?
Bet tagad vairs nevar kā agrāk, vienkārši parādus kapitalizēt. Tagad, cik saprotu, tas skaitās kā mantiskais ieguldījums un jāpieaicina neatkarīgie eksperti. Būs sarežģītāk.
Atdodiet parādu īpašniekam atpakaļ un lai palielina pamatkapitālu.
Nevar atdot parādu, jo nav no kā.
ja parāds ir izveidojies no naudas aizdevumiem, savāciet ieņēmumu orderus vai bankas iemaksas orderus un palieliniet PK, ja tas ie mantiskais ieguldījums ta gan - jāpieaicina neatkarīgie eksperti
Parāds ir izveidojies no naudas aizdevumiem. Taču ieņēmumu orderus nevar savākt, jo arī kasē jāparāda, no kurienes ienāk nauda, respektīvi, ieņēmumi nav tik daudz. Savukārt bankā nevar ielikt, jo nav kasē nauda.
bet, kā uzņēmums ir saņēmis aizdevumu no īpašnieka?
uz kāda dokumenta pamata Jums ir izveidojies parāds viņam?
Uz aizdevuma līguma pamata. Situācija kā jau daudzās firmelēs - ieņēmumus parādīt negrib, lai nebūtu jāmaksā nodokļi, līdz ar to laika gaitā veidojas izdevumu pārsvars pār ieņēmumiem, veidojas avansiera parāds (uz papīra), jo reāli jau naudu "melno" viņš lieto. Nu un tad īpašnieks aizdod naudu (ķipa) un ieliek kasē. Viss jau baigi skaisti, tikai gada beigās gribās viņam smuku bilanci (bez īpašnieka parāda). Tad nu grāmatvedim jāizdomā.
Uz aizdevuma līguma pamata. - tātad Jums ir aizdevuma līgums, kā Jūs aizdevuma līguma summu grāmatojat grāmatvedībā
Tad sataisat to kasi! Uzraksat aizdevuma līgumu un ieliec naudu kasē, pēc tam uz avansa norēķina izsniedziet!
Lietotāja vārds Insi
E-pasta adrese
insi@inbox.lv
Reģistrācijas datums 25.11.2004 00:00
Nodarbošanās Galv. grāmatvedis
Tēmu skaits forumā 17
Ziņojumu skaits forumā 47
Pēdēja apmeklējuma laiks 13.12.2007
Vienīgi ko var peibilst, ja ir līgums ar to vien nepietiek lai nauda tiktu uzskaitīta uzņēmuma grāmatvedībā
Andaz - un atkal veidojas īpašnieka parādi. Tieši no tā es gribu atbrīvoties.
Larao!
Es kaut ko nesaprotu, jeb tas tikai draudzīgs šaržš???
Larao
ziņojumu: 4115 13.12.2007 15:01
Uz aizdevuma līguma pamata. - tātad Jums ir aizdevuma līgums, kā Jūs aizdevuma līguma summu grāmatojat grāmatvedībā
es Jums uzdevu elenentāru jautājumu
līgums nav pamats lai veiktu grāmatojumu uzņēmumā
ja tiek nauda aizdota, tad tiek rakstits kases ieņemumu orderis
ja nauda tiek iemaksāta bankā - ir bankas kvīts
to māca grāmatvedības pamatos, bēt Jūs esat GALVENĀ GRĀMATVEDE
А может лучше доходы показывать по-честному, тогда и savus parādus "uzdāvināt" не придется.
Ak Dievs, nu labi, aizmirsu uzrakstīt, ka rakstu kases ieņēmumu orderi, piedodiet. Ne jau runa iet par to, kā šis darījums tiek noformēts, to es saprotu ļooooti labi. Es gribu zināt, kā, neatdodod naudu, var tikt vaļā no īpašnieka parāda. Respektīvi, vai to ieguldot pamatkapitālā, ko agrāk varējā izdarīt vienkāršāk, jo Komerclikumā bija punkts par parādu kapitalizāciju, vai arī īpašnieks "uzdāvina" šo naudu firmai.
Tātad, lai citiem piekasītos, vajag saskatīt jautājuma būtību.
Закрыть
Краткое описание нарушения