Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Īpašnieka parādi К списку тем

Īpašnieka parādi
Labdien!

Sakiet, lūdzu, vai īpašnieks var savus parādus "uzdāvināt" firmai, un tad tos norakstīt uz ieņēmumiem? Ja var, tad kādi dokumenti jānoformē, un vai tas palielina ar UIN apliekamos ienākumus?
Insi
Insi 13.12.2007 13:32
352 сообщения на сайте

Ответы (26)

Paldies, Albina. Taču īpašnieks, protams, negrib legalizēt visus ieņēmumus.
Insi
Insi 13.12.2007 15:17
352 сообщения на сайте
Ну так если вы сейчас подарите долг, вам все равно придется заплатить ПНП (если по декларации получится, конечно). Так не проще ли показывать реальные доходы. К тому же все эти оптимизации лишь до первой проверки.
Albina
Albina 13.12.2007 15:19
64739 сообщений на сайте
Tas, kā darījums noformēts, nozīmē pat ļoti daudz!

Darat tā, kā uzņēmuma vadība liek! Grāmatvedim nav jāuzņemas atbildība par svešu naudu! Ja īpašnieks grib dāvināt - lai dāvina, ja ieguldīt PK - lai gulda PK.

Grāmatvedis uz saņemto dokumentu pamata veic grāmatojumus!

Nevajag pārsniegt savas pilnvaras un likt īpašniekam rīkoties pēc grāmatveža ieskatiem. Tā ir viņa personīgā nauda un viņam pašam jāizlemj ko un kā darīt!
Andaz
Andaz 13.12.2007 15:19
27892 сообщения на сайте
Paldies, AndaZ. Es to saprotu. Vienīgi man kā grāmatvedim jāliek viņam priekšā varianti un jāizklāsta iespējamās "seks" no tā.
Insi
Insi 13.12.2007 15:22
352 сообщения на сайте
Larao

ziņojumu: 4118 13.12.2007 14:42

ja parāds ir izveidojies no naudas aizdevumiem, savāciet ieņēmumu orderus vai bankas iemaksas orderus un palieliniet PK, ja tas ie mantiskais ieguldījums ta gan - jāpieaicina neatkarīgie eksperti
Larao
Larao 13.12.2007 15:23
6767 сообщений на сайте
Andaz
Andaz 13.12.2007 15:23
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.