Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par struktūrvienību
Situācija. Ir reģistrēta struktūrvienība ēka, kurā atrodas uzņēmuma noliktava un glabājas tehnika. Atdalīta telpa, ierīkota kokapstrādes darbnīca. Vai šī darbnīca būtu jāreģistrē kā struktūrvienība. Uzņēmuma pamatdarbība nav kokapstrāde. Tā būs papildus, nesaistīta ar pamatdarbību.
Paldies!
Ответы (10)
jāreģistrē, jo tur arī notiek darbība
Es arī tā saprotu. Sanāca strīds ar priekšniecību par reģistrācijas nepieciešmību. Likumos un noteikumos nevarēju atrast izskaidrojumu.Varbūt vēl jāpazvana uz VID?
Piezvaniet uz VID gan un pastāstiet, jo es domāju ja kas atrodas vienā adresē tad struktūrvienība nav jāreģistrē , nevar būt vienā adresē divas struktūrvienības.Tie ir tikai vienā struktūrvienībā divi dažādi darbības veidi.
Zvanīju, vajagot reģistrēt.
Lai reģistrācijas žurnāli un citas birokrātiskas lietas būtu noteiktā, VID zināmā, vietā. Bet nekādas atsuksmes nedeva, jo to vienkārši nav. Varbūt nereģistrēt, gaidīt tematisko, lai paskaidro!
Bet ja tajā adresē struktūrvienība jau ir reģistrēta tad visi žurnāli jau tur būs pēc jau VID zināmās adreses.Mumspiem. birojs un kokapstrāde ir vienā adresē un teica nekādu struktūrvienību nav jāreģistrē. Kad bija birojs citā adresē tad kokapstr. vietā bija struktūrvienība. Kad biroju pārcēla uz kokapstr. adresi , struktūrvienību likvidējām jo VID teica vienā adresē tad nevajag un žurnāli visi bija pareizajā adresē.
Nu ja mums bija tāpat ar juridisko adresi un biroju. Tagad juridiskajā ir gan birojs, gan remontdarbnīca. Tādā gadījumā- kas ir struktūrvienība, pēc definīcijas. Manā izpratnē- vieta, kur notiek noteikta darbība kādas vienas nozares robežās.
Ilmai- mums kokapstrāde nav pamanodarbošanās, tāpēc arī visa šī jezga.
Zvanīju uz Rīgu. Man teica, tā kā jau noreģistrēta struktūrvienība ar nosaukumu" Noliktava-darbnīca", tad nav jāreģistrē jauna. Labi, mazāk papīru. Tikai varbūt VIDā jāpiesaka jauns nodarbošanās veids?
Закрыть
Краткое описание нарушения