Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatot komandējuma naudu К списку тем
Grāmatot komandējuma naudu
Izstāstiet lūdzu kā jūs grāmatojiet komandējuma naudu.
Lai ievadītu programmā, man vajadzētu savadīt grāmatved.izziņas
Vai piemēram tā?
D 7570 K 5550
un kad iziet no bankas tad
D5550 K2620
vai tomēr savādāk.
es nekad neesmu saskārusies ar koman.n., iepriekšējais grāmatvedis ir vadījis pa taisno
D7570 K2620, bet viņa nestrādāja ar programmu, visu ar roku rakstīja.
Ответы (19)
un kāpēc tad 5550?
konts 5550 parāds personālam
es parasti grāmatoju uz avansa norēķinu, jo pēc tam darbinieks atskaitās kur naudu iztērējis
Es arī grāmatoju uzreiz no bankas vai kases uz 7 grupu.
Var vispirms uz 2380 ( avansi) un tad : D 7570 K 2380
mums ir tā, ka avansa norēķini, visiem pārsvarā iet caur kontu, bet komandējuma naudu aprēķinam pēctam kad atgriežas, un grāmatojam atsevišķi, jo nevar zināt cik ilgi viņi tur būs, un kad atgriezisies.
un tagad man sanāk tā, ka par decembri ir izrēķināts un janvārī esam parādā, noslēdzot bilanci, man paliek karāties gaisā tās komandējuma naudas man šķiet, ka tad tas varētu būt tas konts 5550, ka esam parādā personālam????? vai tomēr nebūs pareizi
Деньги на командировку, обычно, даются в подотчет : Д 2380 К касса или банк, а потом, обычно, человек отчитывается: Д 7570 К 2380
На конец года, если остались должны сотрудникам, то это может быть и счет 5550.
ja es būtu izrēķinājusi un samaksājusi uzreiz decembra beigās, tad man tur nebūtu parāda uz gada sākuma, bet tagad sanāk, ka ir, un kādā kontā tad man viņu atstāt?
238 viņiem ir atsevišķi, mēs sniedzam transporta pakalpojumus, un saimniecības izdevumiem viņiem nauda ir atsevišķi, bet dienas naudu izmaksājam atsevišķi pēc reisa
pēc manas saprašanas 5 kontu grupa, vismaz kādreiz man tā mācīja, ir aizņēmumiem vai aizdevumiem, kur par pamatu ir līgums.
Bet tā kā šobrīd nav noteikts konta plāna standarts tad Jūs varat grāmatot kā Jums tīk
tāpēc jau mani tas mulsina, ka tas ir aizdevuma konts darbiniekiem, tāpēc es nesaprotu, ko man pretī grāmatot tam 757
Irena22
ziņojumu: 29671 18.01.2008 09:39
Деньги на командировку, обычно, даются в подотчет : Д 2380 К касса или банк, а потом, обычно, человек отчитывается: Д 7570 К 2380
un dienas nauda tāpat D7 K kase banka, vai 2380
jā tā itkā laikam būtu pareizi ar kontu 238, bet ir tādi darbinieki, kuriem nav avansa norēķinu, ir tikai komandējuma nauda, tad man priekš viņiem speciāl jāatver katram 238 konts
Tas atkarīgs no Jūsu programmas iespējām.
у меня тоже зависают на 555... в конце года
ā nu ja jau man nav vienai, tad jau es varu tomēr uz to kontu 555
Arī man grāmatojumi iet caur 5550, jo darbinieks vispirms iztērē savu naudu un tikai pēc tam to saņem no firmas. Konsultējos ar revidentu. Viņš pilnīgi piekrita ar norādi, ka tam jābūt aprakstītam metodikā.
А у меня предоплата билетов на самолёт, 10 % гостиницы зависают на конец года, оплачены интернетной фирменной карточкой
protams, ka var grāmatot caur kreditoriem (parādi personālam) arī, ja tā Jums tiek atvieglota uzskaite programmā.
Закрыть
Краткое описание нарушения