Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Выплата расчета при увольнении К списку тем

Выплата расчета при увольнении
Добрый день!

Уволили работника по сокращению, но в день увольнения не выплатили ему ни причитающуюся зарплату, ни компенсацию за отпуск, ни пособие по сокращению. Сказали, что выплачивать будут постепенно и на сколько этот период растянется не извесно. Пожалуйста, подскажите, есть ли какой законодательный акт, обязывающий выплачивать при увольнении в день увольнения? Или может устанавливающий какие-то сроки? Договор о приеме на работу был обыкновенный, без особых оговорок.
Tartan
Tartan 18.01.2008 10:03
672 сообщения на сайте

Ответы (5)

128.pants. Darbiniekam pienākošos naudas summu izmaksa

(1) Atlaižot darbinieku no darba, visas naudas summas, kas viņam pienākas no darba devēja, izmaksājamas atlaišanas dienā. Ja darbinieks atlaišanas dienā nav veicis darbu, viņam pienākošās naudas summas izmaksā ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc tam, kad darbinieks pieprasījis aprēķinu.

(2) Ja, atlaižot darbinieku no darba, radies strīds par viņam pienākošos naudas summu apmēru, darba devējam šā panta pirmajā daļā noteiktajā laikā ir pienākums izmaksāt to naudas summu, kuru puses neapstrīd.

(3) Ja darba tiesiskās attiecības izbeigušās un darba samaksa darba devēja vainas dēļ nav laikus izmaksāta, viņam ir pienākums atlīdzināt darbiniekam radušos zaudējumus.

http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019&mode=DOC
Irena22
Irena22 18.01.2008 10:07
42998 сообщений на сайте
Palasiet Darba likumu, kurā ir nodaļa par darbinieku atlaišanu.Darbiniekam norēķins jāsaņem uzreiz nevis pakāpeniski...kas tā par pašdarbību ?
Mior
Mior 18.01.2008 10:07
1115 сообщений на сайте
Закон о труде 128 пункт
Feli
Feli 18.01.2008 10:09
259 сообщений на сайте
DARBA LIKUMS

30.nodaļa

Darba devēja pienākumi, atlaižot darbinieku no darba

128.pants Darbiniekam pienākošos naudas summu izmaksa

(1) Atlaižot darbinieku no darba, visas naudas summas, kas viņam pienākas no darba devēja, izmaksājamas atlaišanas dienā. Ja darbinieks atlaišanas dienā nav veicis darbu, viņam pienākošās naudas summas izmaksā ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc tam, kad darbinieks pieprasījis aprēķinu.
Olenjka
Olenjka 18.01.2008 10:10
255 сообщений на сайте
Всем большое спасибо!
Tartan
Tartan 18.01.2008 11:10
672 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.