Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
uzņēmuma pirkšana
Ja 2 fiziskas personas pērk uzņēmumu (daļas), kas pieder citām divām fiziskām personām. Pirkšanas summa sakrīt ar daļu kopējo vērtību (pamatkapitāls = 2000 Ls un par šo summu arī pērk).
1. Kā un vai šo pirkšanu vajag atspoguļot grāmatvedībā, jo mainās tikai īpašnieki... Nepietiks tikai ar to, ka mainīs statūtos īpašniekus?
2. Vai tas kaut ko maina, ja šī pirkšana notiek gada vidū? Man jārēķina P/Z līdz pirkšanas brīdim un uz gada beigām kopējais P/Z priekš UIeN deklarācijas, ja tagadējie īpašnieki nav 100% pārliecināti, ka nodarbosies ar iepriekšējo u/d vēl 5 gadus...
Ответы (5)
grāmatvedībā, jo mainās tikai īpašnieki (SIA)
http://www.likumi.lv/doc.php?id=5490
187.pants Daļu uzskaite
(1) Daļu uzskaitei sabiedrība ved dalībnieku reģistru. ...
(2) Sabiedrības dalībnieku reģistrā ieraksta šādas ziņas:
1) fiziskajām personām — dalībnieka vārdu, uzvārdu, personas kodu un dzīvesvietu, bet juridiskajām personām — nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi;
Grāmatvedībā tas neatspoguļosies nu pilnīgi nekādi. Mainīsies tikai dalībnieku reģistra dati UR un VIDā
Man jārēķina P/Z līdz pirkšanas brīdim un uz gada beigām kopējais P/Z priekš UIeN deklarācijas ?
bet fiz.personamnav UIeN deklarācijas, bet Gada deklarācija, daļu pārdošana nav apliek. ienākums, t.k. ieguldījumi pamatkapitālā = 2000 Ls un par šo summu arī pērk)"
Nē, es ar to atsevišķo P/z rēķināšanu domāju to, ka jaunie īpašnieki droši vien 5 gadus nesaglabās to u/d veidu, ar kuru nodarbojās vecie... Nu un tas nozīmē, ka uzņēmuma zaudējumus es nevaru pārnest uz to periodu, kurā ir jaunie īpašnieki... Bet, ja īpašnieki mainās gada vidū, man ir jārēķina zaudējumi līdz gada vidum uzņēmumam, un tos es UIen deklarācijā neuzrādu ailē - iepriekšejo periodu zaudējumu pārnešana....
Закрыть
Краткое описание нарушения