Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

uzņēmuma pirkšana К списку тем

uzņēmuma pirkšana
Ja 2 fiziskas personas pērk uzņēmumu (daļas), kas pieder citām divām fiziskām personām. Pirkšanas summa sakrīt ar daļu kopējo vērtību (pamatkapitāls = 2000 Ls un par šo summu arī pērk).

1. Kā un vai šo pirkšanu vajag atspoguļot grāmatvedībā, jo mainās tikai īpašnieki... Nepietiks tikai ar to, ka mainīs statūtos īpašniekus?

2. Vai tas kaut ko maina, ja šī pirkšana notiek gada vidū? Man jārēķina P/Z līdz pirkšanas brīdim un uz gada beigām kopējais P/Z priekš UIeN deklarācijas, ja tagadējie īpašnieki nav 100% pārliecināti, ka nodarbosies ar iepriekšējo u/d vēl 5 gadus...
Ievina
Ievina 29.01.2008 16:25
134 сообщения на сайте

Ответы (5)

grāmatvedībā, jo mainās tikai īpašnieki (SIA)

http://www.likumi.lv/doc.php?id=5490
187.pants Daļu uzskaite

(1) Daļu uzskaitei sabiedrība ved dalībnieku reģistru. ...

(2) Sabiedrības dalībnieku reģistrā ieraksta šādas ziņas:

1) fiziskajām personām — dalībnieka vārdu, uzvārdu, personas kodu un dzīvesvietu, bet juridiskajām personām — nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi;
Tatjana77
Tatjana77 29.01.2008 16:53
7478 сообщений на сайте
Grāmatvedībā tas neatspoguļosies nu pilnīgi nekādi. Mainīsies tikai dalībnieku reģistra dati UR un VIDā
Cicerons
Cicerons 29.01.2008 16:55
160 сообщений на сайте
Man jārēķina P/Z līdz pirkšanas brīdim un uz gada beigām kopējais P/Z priekš UIeN deklarācijas ?

bet fiz.personamnav UIeN deklarācijas, bet Gada deklarācija, daļu pārdošana nav apliek. ienākums, t.k. ieguldījumi pamatkapitālā = 2000 Ls un par šo summu arī pērk)"
Tatjana77
Tatjana77 29.01.2008 16:56
7478 сообщений на сайте
Dividendes ?
Tatjana77
Tatjana77 29.01.2008 16:57
7478 сообщений на сайте
Nē, es ar to atsevišķo P/z rēķināšanu domāju to, ka jaunie īpašnieki droši vien 5 gadus nesaglabās to u/d veidu, ar kuru nodarbojās vecie... Nu un tas nozīmē, ka uzņēmuma zaudējumus es nevaru pārnest uz to periodu, kurā ir jaunie īpašnieki... Bet, ja īpašnieki mainās gada vidū, man ir jārēķina zaudējumi līdz gada vidum uzņēmumam, un tos es UIen deklarācijā neuzrādu ailē - iepriekšejo periodu zaudējumu pārnešana....
Ievina
Ievina 29.01.2008 17:15
134 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.