Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
Mazvērtīgais inventārs К списку тем

Gitapreili 30.01.2008 12:30
51 сообщение на сайте
51 сообщение на сайте
Ответы (9)
Нет понятия малоценный инвентарь,критерии ОС это или нет описывайте в своей методике.Для кого-то 50 лат - Это ОС , для кого-то 100 лат - это не ОС.И не забывайте про срок службы.
Читайте 7 стандарт.
Читайте 7 стандарт.
Neklausiet nevienu! Dariet, kā jūsu uzņēmums izdomā!
Man arī IR mazvērtīgais inventārs un es to nenorakstu uzreiz, nedz arī 50% un 50%. Es norakstu tā, kā man metodikā atrunāts - gada laikā, piemērojot proporciju pa mēnešiem.
BET, ja šis inventārs kalpo ilgāk kā gadu, tad tas gan vairs nav inventārs, bet gan pamatlīdzeklis!
Man arī IR mazvērtīgais inventārs un es to nenorakstu uzreiz, nedz arī 50% un 50%. Es norakstu tā, kā man metodikā atrunāts - gada laikā, piemērojot proporciju pa mēnešiem.
BET, ja šis inventārs kalpo ilgāk kā gadu, tad tas gan vairs nav inventārs, bet gan pamatlīdzeklis!
Standartos NAV uzrakstīts- nekādā gadījumā nenosakiet savā uzņēmumā tādu lietu kā mazvērtīgo inventāru! Tās ir nāves šausmas un par to tiek piešķirts nāves sods saraujot gabalos!
kā atšķirt PL no mazvērtīgā inventāra?
To nosaka likums? Vai tomēr uzņēmums!
To nosaka likums? Vai tomēr uzņēmums!

Larao 30.01.2008 14:01
6767 сообщений на сайте
6767 сообщений на сайте
Kas tur ko brīnīties!?
Katrs uzņēmums izstrādā savu personīgo, tikai viņam vienīgajam pareizo metodiku krājumu, inventāra.... norakstīšanai! Mums ir tā. Kā jums - tā kā jums to vajag!
Un nav pareizi-nepareizi!
Par PL es jau uzrakstīju - ja lieto ilgāk par gadu vai ilgāk kā vienu ražošanas ciklu- tad tam verķim ar inventāru nav nekāda sakara, tas ir PL.
Jums kaut kas nepatīk?
Katrs uzņēmums izstrādā savu personīgo, tikai viņam vienīgajam pareizo metodiku krājumu, inventāra.... norakstīšanai! Mums ir tā. Kā jums - tā kā jums to vajag!
Un nav pareizi-nepareizi!
Par PL es jau uzrakstīju - ja lieto ilgāk par gadu vai ilgāk kā vienu ražošanas ciklu- tad tam verķim ar inventāru nav nekāda sakara, tas ir PL.
Jums kaut kas nepatīk?
Man Grāmatvedībs metodikā ir šāds teikums:
Mazvērtīgā inventāra vērtība tiek uzskaitīta debeta kontā “Mazvērtīgais inventārs”, vienlaicīgi iegādes brīdī to norakstot attiecīgā izdevumu kontā un uzskaitot kontā “Mazvērtīgā inventāra nolietojums” mazvērtīgā inventāra operatīvās uzskaites veikšanai un inventarizācijai. Beidzoties mazvērtīgā inventāra ekspluatācijai (pilnīgs nolietojums), ar mazvērtīgā inventāra norakstīšanas aktu attiecīgi samazina kontu “Mazvērtīgais inventārs” un “Mazvērtīgā inventāra nolietojums” atlikumus, tādējādi noņemot inventāru no operatīvās uzskaites.
Mazvērtīgā inventāra vērtība tiek uzskaitīta debeta kontā “Mazvērtīgais inventārs”, vienlaicīgi iegādes brīdī to norakstot attiecīgā izdevumu kontā un uzskaitot kontā “Mazvērtīgā inventāra nolietojums” mazvērtīgā inventāra operatīvās uzskaites veikšanai un inventarizācijai. Beidzoties mazvērtīgā inventāra ekspluatācijai (pilnīgs nolietojums), ar mazvērtīgā inventāra norakstīšanas aktu attiecīgi samazina kontu “Mazvērtīgais inventārs” un “Mazvērtīgā inventāra nolietojums” atlikumus, tādējādi noņemot inventāru no operatīvās uzskaites.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть