Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Mazvērtīgais inventārs К списку тем

Mazvērtīgais inventārs
Vai drīkst norakstīt uz izmaksām mazvērtīgo inventāru , kas reāli uzņēmumam nes peļņu, kas ir saistīta ar tā iznomāšanu, un kas to reglamentē? Pateicos , jau iepriekš,paldies!
Gitapreili
Gitapreili 30.01.2008 12:30
51 сообщение на сайте

Ответы (9)

Нет понятия малоценный инвентарь,критерии ОС это или нет описывайте в своей методике.Для кого-то 50 лат - Это ОС , для кого-то 100 лат - это не ОС.И не забывайте про срок службы.

Читайте 7 стандарт.
Luiza
Luiza 30.01.2008 12:47
7714 сообщений на сайте
Neklausiet nevienu! Dariet, kā jūsu uzņēmums izdomā!

Man arī IR mazvērtīgais inventārs un es to nenorakstu uzreiz, nedz arī 50% un 50%. Es norakstu tā, kā man metodikā atrunāts - gada laikā, piemērojot proporciju pa mēnešiem.

BET, ja šis inventārs kalpo ilgāk kā gadu, tad tas gan vairs nav inventārs, bet gan pamatlīdzeklis!
Andaz
Andaz 30.01.2008 13:53
27897 сообщений на сайте
Правильно, и стандарты не читайте. Ни к чему.
Albina
Albina 30.01.2008 13:57
64875 сообщений на сайте
Andaz
Tt7
Tt7 30.01.2008 13:58
37863 сообщения на сайте
Standartos NAV uzrakstīts- nekādā gadījumā nenosakiet savā uzņēmumā tādu lietu kā mazvērtīgo inventāru! Tās ir nāves šausmas un par to tiek piešķirts nāves sods saraujot gabalos!
Andaz
Andaz 30.01.2008 13:59
27897 сообщений на сайте
kā atšķirt PL no mazvērtīgā inventāra?

To nosaka likums? Vai tomēr uzņēmums!
Larao
Larao 30.01.2008 14:01
6767 сообщений на сайте
В стнадарте четко сказано, что все, что не ОС, расходы текущего периода.
Albina
Albina 30.01.2008 14:02
64875 сообщений на сайте
Kas tur ko brīnīties!?

Katrs uzņēmums izstrādā savu personīgo, tikai viņam vienīgajam pareizo metodiku krājumu, inventāra.... norakstīšanai! Mums ir tā. Kā jums - tā kā jums to vajag!

Un nav pareizi-nepareizi!

Par PL es jau uzrakstīju - ja lieto ilgāk par gadu vai ilgāk kā vienu ražošanas ciklu- tad tam verķim ar inventāru nav nekāda sakara, tas ir PL.

Jums kaut kas nepatīk?
Andaz
Andaz 30.01.2008 14:03
27897 сообщений на сайте
Man Grāmatvedībs metodikā ir šāds teikums:

Mazvērtīgā inventāra vērtība tiek uzskaitīta debeta kontā “Mazvērtīgais inventārs”, vienlaicīgi iegādes brīdī to norakstot attiecīgā izdevumu kontā un uzskaitot kontā “Mazvērtīgā inventāra nolietojums” mazvērtīgā inventāra operatīvās uzskaites veikšanai un inventarizācijai. Beidzoties mazvērtīgā inventāra ekspluatācijai (pilnīgs nolietojums), ar mazvērtīgā inventāra norakstīšanas aktu attiecīgi samazina kontu “Mazvērtīgais inventārs” un “Mazvērtīgā inventāra nolietojums” atlikumus, tādējādi noņemot inventāru no operatīvās uzskaites.
Aivars007
Aivars007 30.01.2008 15:07
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.