Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
paternitātes pabalsts
Tiesības saņemt paternitātes pabalstu ir sociāli apdrošinātam bērna tēvam, kuram saskaņā ar Darba likuma 155.panta1.daļu piešķirts 10 dienu ilgs atvaļinājums sakarā ar bērna piedzimšanu.
Jautajums: kā noformēt tēvam atvalinājumu? Vai darba devējam ir jasamaksa par atvalinājumu, vai maksas tikai VSAA?
Ответы (13)
Maksās VSAA ,tikai nez vai tā šo pabalstu sauc;-) Manā failu glabātuvē ir Izziņa kādu jādod tam jaunajam tēvam līdzi uz VSAA, bet pie sevis vienkārši var bezalgas atvaļinājumu.
Nosaukums: atvaļinājums tēvam...
Rīkojuma par atv. sakarā ar bērna piedzimšanu kopija + bērna dzimš. apliecību un uz VSAA (uz jebkuru), bet ne vēlāk par 2 mēnešiem pēc dzimšanas.
Nosaukums naudai, ko izmaksās VSAA ir pareizs - paternitātes pabalsts.
Mums uz VSAA nekāda rīkojuma kopija nebija jānes tikai Izziņa par piešķirto atvaļinājumu šajā sakarā.
Un kāda starpība: rīkojums par atvaļinājumu vai izziņa par atvaļīnājuma piešķiršanu?
Uzņēmumā tik un tā viss notiek, pamatojoties uz rīkojumiem, nevis uz izziņām.
155.pants. Atvaļinājums bērna tēvam, adoptētājiem vai citai personai
Tas ir Darba likuma pants.
VSAA uz dokumentu pamata izmaksā paternitātes pabalstu.
Tieši to jau es teicu!! Un par to ne mazāko šaubu.:-/
Un to noteikti visi ir pamanījuši.;-)
Es ceru!
Man galīgi vienalga kā to sauc, ka tik maksā pareizi8-)
Закрыть
Краткое описание нарушения