Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Vai rēķins būtu jāapmaksā? К списку тем

Vai rēķins būtu jāapmaksā?
Situācija:

Publiski internetā meklēju savai saimn.darbībai grāmatvedi.Atsaucās pāris firmas un dažas fiziskas personas.Izvēlējos vienai grāmatvedības firmai piedāvāt kārtot manu grāmatv.sākot ar šā gada janvāri.Saprotams, sākuma cipars par darbu bija pievilcīgs,bet sarunājām tikties pie viņiem.Cipars izmainījās 4 kārtīgi,izejot no manu dokumentu daudzuma un it kā darbības veida.Izteicos,ka nav pieņemami un piedāvāju pusi no tā.Nē,tā nevarot sarunāt.Ok.Bet,lai paskatoties cik viņiem jaukas pašu grāmatvedības programmas ira:)),visu grāmato pašas un ko vēl citu nemāk tās!Vieglas jaukas, nedārgas...Pagāja stunda ,pusotra,saku,vairs gan nav laika,jādodas man tālāk! A, tad lai rēķiniņu par 1 h grāmatvedības konsultāciju saņemot un apmaksājot.Viņiem saruna par velti nenotiekot,sorry.

Ls 20+PVN.

Vai man šāds rēķins būtu jāapmaksā, ja es negāju konsultēties par kādu grāmatv.jautājumu,ne par programmām,bet gan piedāvāju viņiem darbu???Nu nesarunājām un viss...

Labprāt uzzinātu jūsu viedokli!
Agneses
Agneses 05.02.2008 12:45
62 сообщения на сайте

Ответы (28)

Да перестаньте. Что значит взяла? Не брала я ничего. Счетов распечатать можно хоть сотню на любое имя из телефонной книги.

Я подписывалась на договоре? Я подписывала счет? Я просила консультацию? Мне предъявили расценки? Где акт о приемке сделанной работы?

Нету. Значит все могут идти в сад со всеми своими бридинаюмами и атгадынаюмами.
Maija
Maija 05.02.2008 23:19
28223 сообщения на сайте
Labi jau labi....:-D +

Tomēr coment beigu daļu derētu atcerēties, lai nedotu ieganstu pat situācijai, ka jāsūta *...идти в сад со всеми своими...* ....
Liepupe
Liepupe 05.02.2008 23:25
нет сообщений на сайте
Да какая разница давать или не давать реквизиты.

Реквизиты фирмы никакой не секрет. Найти их можно в интернете на любую фирму. Ну что из этого? Платить всем, кому денег захочется?

Основания для оплаты - договор за подписью лица, имеющего право подписи. И больше ничто. Нет договра - нет и оснований для оплаты.

Если у нас на бумажках экономят и лишний раз договор не составляют, то это проходит до поры до времени.
Maija
Maija 05.02.2008 23:32
28223 сообщения на сайте
Maija, piekrītu Jums pilnībā par pamatojumu.

Bet ... piekritīsiet, ka jebkura rīcība biznesā sākotnēji veidojama tā, la nebūtu jāmeklē argumenti neparedzētām, nepamatotām prasībām no jebkura cita sarunu dalībnieka.

Neviens neesam bez kļūdām. Un sastapties ar uzmācīgu, pat nekaunīgu rīcību no dažādu potenciālo pakalpojumu sniedzēju puses nākas arvien biežāk. Par to ir runa.

Jo šis gadījums ir tiešām kaut kas līdz šim nedzirdēts, bezprecendenta.
Liepupe
Liepupe 05.02.2008 23:45
нет сообщений на сайте
TAGAD, MĪĻIE,SĀKAS "Vai rēķins būtu jāapmaksā" 2.SĒRIJA!

Mani aplēja ar dubļiem tā pati firma (citā forumā:-x )

Tikai tiem ,kam interesē un vēlas to līdz galam izlasīt

Iekopēju:::

_nolēmu šeit tikai nokomentēt Agneses neadekvāto reakciju un vēl neadekvātāko situācijas atspoguļojumu.

Pirmkārt, mūsu uzņēmumā ļoti rūpīgi tiek izskatīta katra klienta (arī potenciālā) pretenzija, kas tika darīts arī šajā gadījumā, tāpēc mūsu konsultante nebija tiesīga Jums sniegt tūlītēju e-pasta atbildi.

Otrkārt, Jums taisnība par to sarunas daļu, kurā tika izanalizēts Jūsu grāmatvedības dokumentu apjoms un darbības profils, kā arī, ka nosauktā samaksa mēnesī Jūs neapmierināja. Pie šī punkta paliekot, tas būtu normāls pakalpojuma pārdošanas process, kurš ir bezmaksas un tiek attiecināts uz jebkura uzņēmuma pārdošanas izdevumiem.

Tālāk par Jūsu interpretācijām post factum:

1) Sarunas ilgumu un virzību noteicāt Jūs, jo, analizējot Jūsu dokumentu apjomu, Jūs uzdevāt ļoti daudz jautājumus un saņēmāt daudz vērtīgu ieteikumu Jūsu saimnieciskās darbības sakārtošanai, par kuriem sarunas laikā, kā arī pēc tam bijāt ļoti apmierināta.

2) Mūsu izstrādātās programmas PATS reklāma (kas arī ir bezmaksas) tika iniciēta no Jūsu puses, jo, konstatējot, ka pilna Jūsu grāmatvedības apkalpošana Jums ir par dārgu, Jūs jautājāt mūsu konsultantei par alternatīvām. Viņa minēja PATS, Jūs teicāt, ka esat jau iepazinusies ar tās demo versiju un Jums atkal bija neskaitāmi jautājumi par tās funkcijām un iespējām. Tāpēc apgalvot, ka kāds būtu lieki kavējis Jūsu laiku un bezmaz turējis ciet, ir vairāk kā nekorekti!

3) Sarunas nobeigumā mūsu konsultante sacīja, ka, tā kā sarunas daļa uzskatāma par konsultāciju, viņai būtu jāizraksta rēķins par to (20 Ls + PVN stundā, kas ir arī min. konsultācijas takse).
Agneses
Agneses 07.02.2008 01:24
62 сообщения на сайте
Taču, tā kā viņa par to Jūs nebija informējusi pirms sarunas uzsākšanas (jo atnācāt noskaidrot mūsu pakalpojumu konkrētas izmaksas), tad viņa jautāja, vai neiebilstat, ka viņa izrakstīs Jums rēķinu, uz ko Jūs ne tikai neiebildāt, bet apstiprinājāt to, un apmierināta un priecīga aizgājāt. Ja pa brīvdienām pārdomājāt, kāds Jums ieteica nemaksāt šo rēķinu vai nebijāt vairs apmierināta ar konsultācijā iegūto informāciju, tad diez vai bija korekti šeit "iesviest" anonīmu un nekorektu informāciju, nevis risināt to ar uzņēmumu, pret kuru Jums ir pretenzijas.

4) Jāatvainojas pārējiem domugrupas biedriem par garo "peršu", taču mūsu uzņēmumam rūp mūsu reputācija un vēl jo vairāk klientu apmierinātība. Andreja ieteikumam Agnesei izrakstīt pretrēķinu par 40 Ls nav pamata, jo mēs droši vien anulēsim Agnesei izrakstīto rēķinu, taču jau šeit brīdinām pārējos grāmatvežus par neadekvātām reakcijām no potenciālās klientes puses (negribēju šeit pārkopēt Agneses e-pastu ar bravūrīgu lielību par 90.gadusākumā izietiem grāmatvedības kursiem un māku (!) grāmatot! Agneses iegūtā informācija pārsvarā bija par aktuālām likumdošanas niansēm un pat juridiska rakstura (par plnvarojumiem utt.). Jāsaka, ka pie mums konsultējas arī kompetenti praktizējoši grāmatveži, it īpaši par fizisko personu saimniecisko darbību!

5)S, tā kā Agnesei ļoti patīk locīt vārdu "grāmatot" visdažādākajās nozīmēs, tad varu pateikt, mūsu programma pati "neko negrāmato", jo tā ir vienkāršā ieraksta sistēma:)

Ar cieņu,

Lxxxx Bxxxx

LŪK ,MANI JAUKIE, VISSSS..., ESMU NEADEKVĀTA PERSONA!

Agneses
Agneses 07.02.2008 01:27
62 сообщения на сайте
Firmas "atbildē" ir 25% patiesības un 75% nepatiesības.

Bet nekavēšu jūs ar sīkāku izklāstu,jo jums tāpat galvas pilnas ar savām lietām.

Man tikai bezgala skumji par demagoģijas jūru, puspatiesībām,nepatiesību, nepareizi dotiem "padomiem" [ http://www.vgk.lv/lv/forum/7/65681/,kadpamatlīdzekļu nolietojums katru mēnesi jāieliek 'citi maksāšanas līdzekļi 11.aile' un 'Izdevumi,kas saist.arIIN20.aile']...ka novērtēti ļoooti augstu,..taču- mani,manas zināšanas nolīdzināja ar zemi un uzkāpa virsū.

VOT tā
Agneses
Agneses 07.02.2008 01:42
62 сообщения на сайте
Nu kā varu likt lietĀ vienu no "vērtīgajiem padomiem",ja man jāamortizē ēkas?

Tad jau gada beigās mēnešos sumējot 11.ailiar amortizējamo vērtību un 23.ailiar atlikušo vērtību,kas atkārtosies 12x ar nelielo nolietojumu 20.ailē, es būšu līdz miljonam tikusi???

Nu galva pilnīgi sajukta!:-/Labi vēls jau...
Agneses
Agneses 07.02.2008 01:49
62 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.