Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Alga par janvāri!
Darbiniece pieņemta uz 160 Ls.Janvārī nostrādājusi 152 stundas,jeb 19 dienas. Kā man viņai jāskaita alga?
Mans aprēķins: 160:22x19=138,18
Šefam nepatīk-viņš grib 152x0,962=146,22
Vai man ir nepareizi?
Paldies!
Ответы (20)
Jūsu variants, ja alga noteikta likme.
Kāpēc nostrādājusi 152 stundas?
jebkurā gadījumā rēķina algu tā kā ir noteikts darba līgumā
ja darba līgumā ir noteikta mēnešalga, tad štundām nav nozīme
ja noteikta stundu likme, tad stundu likme * stundas
Tiešām, kāpēc nenostrādāja līgumā noteikto d.laiku(pilnu) ? Ja saslima, tad es rēķinātu, kā Duda 43, nevis šefs
ja līgumā rakstīta mēnešalgas likme, tad pareizs jūsu variants, šefa variants būtu pareizs, ja viņai noteikta stundu apmaksa.
Nekas taču nav norādīts jautājumā. Varbūt viņa slimoja jeb bastoja...
Nē,darbiniece tikai ar 2.01 sāka strādāt. Un viņai bija brīvdienas.
kāds algas aprēķina veids šai darbiniecei ir noteikts DARBA LĪGUMĀ
Darba līgums noslēgts ar kuru datumu?
Kāds darba grafiks?
vai jau laikam neko nevajag!
Darba līgums noslēgts ar 2.01 5. darba dienas nedēļā.
Larao
ziņojumu: 4734 08.02.2008 11:42
kāds algas aprēķina veids šai darbiniecei ir noteikts DARBA LĪGUMĀ
Man piegriezās:-x
laimīgā!
Так 1 января для всех праздничный. Так что не понимаю, почему не получается полный месяц? Какие выходные у нее были, если 5 дневная рабочая неделя у нее?
Principā Dūdai ir taisnība ar vienu izņēmumu: ja darbiniecei būtu "lielāka" alga.
Šajā gadījumā taisnība ir priekšniekam un šis jautājums jau tikko bija diskutēts.
No Darba inspekcijas pārbaudēm: dala aprēķināto summu ar dienu skaitu un ar 8.
Ja neiznāk minimālā stundas likme (ja menesis nav nostradats pilnībā) - soda par normatīvā akta neievērošanu.
Ls 160 var maksāt (aprēķināt, protams) un neskatīties uz stundām drīkst tikai tad, ja nostrādāts pilns mēnesis.
Если шеф хочет заплатить больше, добавьте премиальные
146,22-138,18
Но непонятно, почему зарплата меньше 160,00 -если по вашей вине- так составлен график- то надо доплатить до миниума
Действительно, работник отработал полный месяц (1 января был выходной, а работали со 2), у него 5 дневная рабочая неделя, если он не отработал положенные 176 часов в этом месяце, то это бина работадателя, так что положены ему бсе 160.00. Как было понятно из всех данных, у него не было почасовой ставки, а оклад...
Или не видите, или не хотите видеть...
Может быть масса причин, почему работница не работала все нормальное время в январе.
Закрыть
Краткое описание нарушения