Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zādzība
Labdien,
pārlasīju visas ar šo jautājumu saistītās tēmas, bet ir jautājums par dokumentiem - kādus dokumentus nepieciešams noformēt zādzības gadījumā no kases?
Vai var likt zaudējumos jeb jāgaida tiesa utt.?
Ответы (5)
Vajag inventrizaacijas aktu, no policijas izzinu par zaadziibu.
Laikam jau jaagaida tie 10 gadi,kameer izbeidz kriminaallietu, bet es izdariiju taa,ka pirmaajaa gadaa izveidoju 23 grupaa kontu par zagtajiem liidzekliem., un naakamaajaa gadaa norakstiiju uz izdevumiem, bet laikam pareizaak ir tureet tos 10 gadus, bet taa kaa praktiski ir 0% iespejaamiiba,ka kaut ko atguust es norakstiiju uz izdevumiem ar domu,ja tieshaam kaut ko atguus ka varees iegraamatot uz ieneemumiem....
Ja nozog no kases, tad zaglim jābūt zināmam!
Sevišķi, ja no uzņēmuma kases! Jo ir materiāli atbildīgā persona (kasieris), kuram ir pilna materiālā atbildība par viņa rīcībā esošajiem naudas līdzekļiem! Pie tam, jābūt atsevišķai kases telpai vai vismaz seifam!
Mums seifu gadu atpakaļ aiznesa ar visu naudu caur divām 2x slēdzamām durvīm. Un tas nebija kasieris.
Если украли деньги, то надо спиысвать их в убытки сразу. Чтобы списать убыток в уменьшение облагаемого дохода, нужно заявление в полицию и ответ полиции о возбуждении уголовного дела.
До дебиторов еще далеко. Сначала полиции надо того вора найти, потом кражу доказать, потом должен состояться суд и только после того можно что-то с кого-то взыскивать. Только тогда дебитор и появится. Но не факт, что у полиции что-то получится. Повисит дело малость и закроют его за невозможностью найти злоумышленника.
На кассира недостачу вешать тоже сразу не стоит даже и при наличии материальной ответственности. Взыскать деньги с кассира можно только если он сам согласен платить. Если не согласен, то см. процедуру выше.
Paldies, atsevišķas kases telpas nav un seifa arī nav. Es domāju pēc šī gadījuma seifu iegādāsies. Paldies par izsmeļošu informāciju.
Закрыть
Краткое описание нарушения