Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

dokumenti noformeti datorsalikumā К списку тем

dokumenti noformeti datorsalikumā
Jauns uzņēmums, kurā nav datora, bet visi dokumenti(t.sk. reķini)izņemot grāmatvedības dokumentus rakstīti datorsalikumā. Vai tā var?? Vai VID pie ta nepiekasisies??
Mjau-22
Mjau-22 22.02.2008 12:46
1013 сообщений на сайте

Ответы (29)

interesanti, gan kā Jūs to paskaidrosiet? VIDam? Vai Jums ir rēķins par pakalpojumu sniegšanu, ja kāds cits to ir darījis?
Larao
Larao 22.02.2008 12:47
6767 сообщений на сайте
Bet pie datora mūsdienās tikt nav nekāda problēma, vai tad ir aizliegts izdukāt tos dokumentus kaut vai "mājās pie drauga"?
Azona
Azona 26.02.2008 15:21
39 сообщений на сайте
Azona

ziņojumu: 9 26.02.2008 15:21

Bet pie datora mūsdienās tikt nav nekāda problēma, vai tad ir aizliegts izdukāt tos dokumentus kaut vai "mājās pie drauga"?

Redzēs, ko VIDs uz jūsu muļķigo atbildi atbildēs!
Andaz
Andaz 26.02.2008 15:40
27897 сообщений на сайте
Nu bet ko tad darīt, ja patiešām nav datora un tos dokumentus patiešām izdrukā kur nu kuro reizi sanāk??? Vai tad jāsacer kaut kādas pasaciņas speciāli VIDam?
Azona
Azona 26.02.2008 20:52
39 сообщений на сайте
Paldies Dievam, man kā vēsturniecei, loģika ir stiprā puse!

Nav firmai datora, kārto grāmatvedību manuāli (ar roku, veikalā pirktās veidlapās), jo man kā vēsturniecei, nav arī pašai nopirktas licencētas datorprogrammas, lai varētu noslēgt līgumu un kārtot grāmatvedību uz sava datora!

Kad kāds no mums to visu sagādās, tad sākšu kārtot grāmatvedības uzskaiti ar datoru!:-S
Andaz
Andaz 28.02.2008 11:39
27897 сообщений на сайте
Andaz!

Man ir viens mazš jautājums. Lūdzu atbildiet! Vai VID varētu būt pretenzijas, ja uzņ. ir dators, bet nav printera un visi dokumenti , t.sk trešajai personai - ir pieejami kā datorizdrukas.
Leciigaa
Leciigaa 28.02.2008 11:47
2691 сообщение на сайте
Nu ja firmai ir fotoaparāts, tad droši vien esat fotografējuši no monitora
Ambera
Ambera 28.02.2008 11:53
21759 сообщений на сайте
Par fotoaparātiem pat nesapņojam, jo pēc tādiem nav vajadzības - arī augstākminētajā gadījumā - nē.
Leciigaa
Leciigaa 28.02.2008 12:04
2691 сообщение на сайте
Es gan vairs VIDā nestrādāju, bet, ja ietu pārbaudē, lūgtu paskaidrot kā no datora bez printera var dabūt ārā atskaites.
Andaz
Andaz 28.02.2008 15:34
27897 сообщений на сайте
Nu ne tikai atskaites, bet visus nepieciešmos dokumentus.

Bet kā ar to VID?

Būs labi?
Leciigaa
Leciigaa 28.02.2008 15:37
2691 сообщение на сайте
Es jau teicu, ka jautātu. Un tad nu paši izdomājiet, kā atbildēt sakarīgi, lai nerastos papildus jautājumi. Piemēram - kur līgums, rēķini par sniegtajiem pakalpojumiem par atskaišu izdruku (viss ir atskaites :)). Nu apm.tā.
Andaz
Andaz 28.02.2008 15:39
27897 сообщений на сайте
Līgumus?!

Rēķinus?!

Vai tas nebūs bišķīt par šerpu?

Vai tas tā būtu sakaņā ar likumu par PVN?
Leciigaa
Leciigaa 28.02.2008 15:48
2691 сообщение на сайте
Kāds sakars ar PVN?:-O

Es nāku pārbaudīt un jautāju - kur jūs izdrukājat?

Jūs kaut ko man atmurgojat par datorfirmu, piemēram. Es jautāju tālāk - kur rēķins, līgums par sniegto pakalpojumu vai EKA čeks!

Man jau personīgi, pilnīgi vienalga, kā jūs tur drukājat, kur, kāpēc un vai vispār! Bet VIDā arī pilnīgi muļķi nestrādā. Gatavojaties atbildēt uz viņu jautājumiem.
Andaz
Andaz 28.02.2008 16:15
27897 сообщений на сайте
Andaz, neviens ne te, ne VID negatavojas murgot. Mums nav vienalga. Vēlējos dzirdēt atbildi no Jums kā no speciālista. Nevis par to cik lieli muļķi kur ir un kur nav.

Jautājums Jums bija sekojošs:

Vai VID varētu būt pretenzijas, ja uzņ. ir dators, bet nav printera un visi dokumenti , t.sk trešajai personai - ir pieejami kā datorizdrukas.

Bet kādā sakarā tad 28.02.2008 15:39 rakstītais -> kur līgums, rēķini par sniegtajiem pakalpojumiem par atskaišu izdruku (viss ir atskaites ).

Dabiski, ka rodas jautājums - Vai tas nebūs bišķīt par šerpu?

Atvainojos, bet nepieciešama kvalificēta atbilde.
Leciigaa
Leciigaa 28.02.2008 16:31
2691 сообщение на сайте
Es jau arī visu laiku atbildu - BŪS VIDam PRETENZIJAS UN JAUTĀJUMI!!!

Ko vēl man pateikt?:-O Es pat iespējamos jautājumus uzrakstīju!

Un par rēķiniem - ja jau kaut kur drukājat, tad kādam par to ir jāsamaksā! Kā nekā papīru, tinti un laiku tērē!

Kvalificētu atbildi varat saņemt uzdodot jautājumu rakstiski kompetentai iestādei, kuras atbilde būs izmantojama kā dokuments, piemēram FM, VID.
Andaz
Andaz 28.02.2008 17:15
27897 сообщений на сайте
Bet es principā drukāju mājās uz sava, personīgā datora. Un tas nav man nekur reģistrēts kā saimnieciskajā darbībā izmantojams. Tad kā - man sev jāmaksā būtu???
Azona
Azona 29.02.2008 10:47
39 сообщений на сайте
Nu ko Jūs te punktierējat - kas būs...kas būs. Noslēdziet datora patapinājuma līgumu un drukājiet veseli. Nekas nebūs jāmaksā, tikai viens lieks papīriņš-līgumiņš
Ambera
Ambera 29.02.2008 10:51
21759 сообщений на сайте
Vai datorsalonā nevar izdrukāt tas atskaites? Ja to čeku no datorsalona nav, tas, manuprāt, ka nav noziegums..... Cilvēks vienkārši negribēja ķēpāties ar tiem čekiem, izmeta miskastē....
Dimma
Dimma 29.02.2008 10:57
1727 сообщений на сайте
Gribat lai noticu, ka nevaru no Jums saņemt kvalificētu Atbildi, Andaz?

To, ka Jums “…jau personīgi, pilnīgi vienalga, kā jūs tur drukājat, kur, kāpēc un vai vispār…” varētu saprast, bet = vai Tāpēc mēs te esam? Ieskaitot Jūs.

28.02.2008 16:31 tiku līdz jautājumam:

Bet kādā sakarā tad 28.02.2008 15:39 rakstītais -> kur līgums, rēķini par sniegtajiem pakalpojumiem par atskaišu izdruku (viss ir atskaites ).

Dabiski, ka rodas jautājums - Vai tas nebūs bišķīt par šerpu?

Uz ko Jūsu teiktais “…Un par rēķiniem - ja jau kaut kur drukājat, tad kādam par to ir jāsamaksā. …”

Bet ne par nemaksāšanu jautājumā ir runa un par tādu iespēju ir jautājums, bet gan par kritēriju darījuma noformēšanā, ja jau jautājuma sakarā ar vieglu roku mainījāt tos no papīru kalniem “…kur līgums, rēķini par sniegtajiem pakalpojumiem par atskaišu izdruku (viss ir atskaitespiebilstot “ uz ,,,vai EKA čeks!” .

Ja mans jautājums jau sākotnēji bija par sarežģītu, Andaz – tad tā arī sakiet.

Lai gan, kā no bijušās VID darbinieces, ka pati rakstījāt, cerēju rast vienkāršu un visiem saprotamu atbildi.

Tikai nekliedziet lūdzama!

Jau iepriekš pateicos.
Leciigaa
Leciigaa 29.02.2008 10:59
2691 сообщение на сайте
nu izdrukāju datorsalonā, čeku pazaudēju i kas??
Sibylla
Sibylla 29.02.2008 11:29
1499 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.