Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Grāmatvedības pārņemšana К списку тем

Grāmatvedības pārņemšana
Lieta sekojoša- pats tādā hobija līmenī savam SIA kārtoju visu grāmatvedību un mēnešus 8 atpakaļ mans viens draugs palūdza, vai es arī viņam to nevarētu darīt! Piekritu! Tikai tāda nianse, ka, ja nemaldos, tad viņš šo uzņēmumu vienkārši pārrakstīja no mātes vārda (tikai pēc tam reģistrējās pats par PVN maksātāju), laikam pat nomainīja nosaukumu, juridisko adresi... un sāka darboties pats! Visu laiku es viņam jautāju, kas ir ar iepriekšējās g-vedības galiem, bet viņš tik saka, ka ex g-vede visu sākās esm nobeigusi pa nullēm! It kā jau būtu ok, bet tajā pašā laikā VID nodokļu izdrukās redzu kaut kādas nodokļu pārmaksas, parādus. Un ne man kaut kāds pamatkapitāls, ne iepriekšējie zaudējumi zināmi! Respektīvi, tagad jau jātapina Gada Pārskats par 2007. gadu, bet man ir tikai tie g-vedības dati, ko es pats kārtoju! Piemēram, no VID viedokļa, kā būtu vispareizāk tagad darīt? Varbūt pašā VIDā jāmēģina dabūt uzņēmuma pēdējais iesniegtais GP, ja bijusī g-vede neko nevar iedot! Galu galā kaut kādiem sākuma datiem 2007. Gada pārskatā vajag būt, ne tā? Īsāk sakot, palīdziet! Procesā (no jūsu komentāriem izejot) mēģināšu sīkāk no tagadējā īpašnieka izzināt to situāciju!
Andzzeys
Andzzeys 06.03.2008 12:01
68 сообщений на сайте

Ответы (69)

Причем тут экс-бухгалтер. Бухучет ведет фирма, а не бухгалтер лично и все документы должны остаться на предприятии. Так что пусть ваш друг ищет тут бухшу и требует у нее все доки. Иначе самому хуже будет.
Maija
Maija 06.03.2008 12:12
28223 сообщения на сайте
Nu kaada starpiiba, kur tie papiiri ir? Vinja SIA dokumenti staav pie manis, jo es ar vinjiem darbojos! Ja, nemaldos, struktuurvieniibaa vajag tikai noteiktus dokumentus- PPR regjiststrs, EKA apkalposhanas liigumi (ja EKA ir) utt.! SIA, kur es pirms tam darbojos 5 gadus un kuraa tikai kaartoja citu uznjeemumu graamatvediibu arii uz vietas atradaas visi sho uznjeemumu dokumenti, tas ir, pavadziimes, cheki, banku izraksti, atskaites utt.!
Andzzeys
Andzzeys 06.03.2008 12:15
68 сообщений на сайте
Summa no saskaitaamo kaartiibas tachu nemainaas, vai ne? Taatad arii rezultaats no taa, kur tie papiiri ir, nemainiitos! Protams, pats neesmu ne zvaniijis, ne runaajis ar vinja exgraamatvedi, bet zinu tikai to, ka uz rokas vinjam nekaadi бумаги нету!
Andzzeys
Andzzeys 06.03.2008 12:17
68 сообщений на сайте
Конечно,иметь uzņēmuma pēdējais iesniegtais GP очень хорошо.Это можно сделать либо в ВИДе , либо запросить копию в КР.Только без обороток и первичной документации трудно будет разобраться в цифрах.ИМХО.
Giza
Giza 06.03.2008 12:19
6496 сообщений на сайте
Кроме договоров на обслуживание ЭКА в бухучете есть еще регистры, главная книга, декларации, годовые отчеты и прочая макулатура, которая у буха должна быть.

Вот их и найдите, возьмите остатки по счета на момент, когда учетом занялись вы и работайте дальше.

Если фирму взяли 8 месяцев назад, то вам для годового отчета нужны еще все операции за половину 2007 года.
Maija
Maija 06.03.2008 12:20
28223 сообщения на сайте
Ko tad Jums var pakīdzēt. Jādabū papīri ( gada pārskats UIN dekl. vismaz ) par 2007.g. un viss.
Ilma
Ilma 06.03.2008 12:20
30495 сообщений на сайте
Только без обороток и первичной документации трудно будет разобраться в цифрах.

Tieshi taa!

Bet, nav jau taa, ka paarrakstot uznjeemumu, jaunais visu saak no baltas lapas? Noteikti jau, ka nee, jo pamatkapitaals tach nevar izkuupeet gaisaa un jaunais uznjeemeejs saakt no apaljas 0!
Andzzeys
Andzzeys 06.03.2008 12:22
68 сообщений на сайте
Nē īpašnieku maiņa uzņēmuma grāmatvedības kārtošanu neietekmē.
Ilma
Ilma 06.03.2008 12:23
30495 сообщений на сайте
Ну мы про то толкуем. Фирма продолжает работу и продолжается ее бухучет.

Где первичка хранится - дело хозяйское. Но все операции должны быть заграматованы в регистры. Вот те регистры и ищите.
Maija
Maija 06.03.2008 12:25
28223 сообщения на сайте
Ok, ok! Tad buus jaaterorizee iipashnieks, ja jau taada paarlieciba, ka visa g-vediiba turpinaas!

Bet, ja nu tieshaam ChP un ieprieksheejais g-vedis visu paseejis vai vnk, domaadams, ka vairs nevajadzees, visu g-vediibu izdzeesis, izmetis un nekaada GP iparu atshifreeshana nav iespeejama, ko tad? Lai dabuutu vismaz saakuma bilanci, jaanjem regjistreetais pamatkapitaals un tikpat liela summa jaaiemet kaa zaudeejumi? Bilance vismaz buutu ar pamatkapitaalu un vienaada (taa laikam ir inventarizaacijas bilance vai kkas taads)! Kaut gan VIDam diez vai patiktu, ka pie vinjiem esoshie peedeejie dati nesakriit ar jaunajiem saakuma datiem!
Andzzeys
Andzzeys 06.03.2008 12:31
68 сообщений на сайте
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 06.03.2008 12:33
2558 сообщений на сайте
Tad prasiet VFID kopiju citādi nekas nesanāks un piekrītu Ludmila_st:-x
Ilma
Ilma 06.03.2008 12:35
30495 сообщений на сайте
VFID = VID
Ilma
Ilma 06.03.2008 12:35
30495 сообщений на сайте
Начальные остатки должны сходиться. Если не найдете свой экземпляр годового отчета, то придется идти в Регистр просить копию или просить у СГД.

Так, чтобы все похерить и начать с нуля в середине года, бухучет не ведется.

И документы не сразу сжигаются. А то придет налоговая, не найдет бумаг и насчитает налоги по своему разумению. Будет потом другу вашему радость.
Maija
Maija 06.03.2008 12:38
28223 сообщения на сайте
Темнит что-то друг. Прям сожгли документы.
Albina
Albina 06.03.2008 12:41
64739 сообщений на сайте
Atkal vainīgs iepriekšējais grāmatvedis!

Šefi, kā vienmēr - balti un pūkaini! Firmu nodibināt jēdz, pārējo - neko nejēdz! Un vainīgs nezin kādēļ grāmatvedis!

Un man šķiet interesanti, kā Andzzzeys var kārtot firmām grāmatvedību, ja nezin elementāru lietu, ka īpašnieku maiņas gadījumā grāmatvedības uzskaite vienkārši turpinās!:-/
Andaz
Andaz 06.03.2008 12:56
27892 сообщения на сайте
pats tādā HOBIJA LĪMENĪ savam SIA kārtoju visu grāmatvedību un mēnešus 8 atpakaļ mans viens draugs palūdza, vai es arī viņam to nevarētu darīt! Piekritu! Tikai tāda nianse... ar hobija līmeni nepietiek, tādēļ nākošā pakāpe - forums?
Ambera
Ambera 06.03.2008 13:04
21759 сообщений на сайте
Andzzeys

ziņojumu: 27 06.03.2008 12:15

SIA, kur es pirms tam darbojos 5 gadus un kuraa tikai kaartoja citu uznjeemumu graamatvediibu

5 gadus hobijs - grāmatvedības kārtošana.
Andaz
Andaz 06.03.2008 13:05
27892 сообщения на сайте
jaa, jaa, visi tik gudri, ka bail pat! Piedzimushi laikam par graamatvezjiem!

Nu ok, cik nu hobijs, vnk paraleeli taalmaaciibas studijaam bija iespeeja straadaat pazinjas uznjeemumaa! Ja jau baigi buutu saistiijusi taa ciparinju bakstiishana, tad noteikti shobriid buutu bijis vismaz 2x gudraaks! Bet par cik ir taa kaa ir, tad jaaluuko peec padoma citur! Un kaapeec man maksaat g-vedim 30, 50, 100 latus, ja i ievadiit datus protu, i atskaiti uztapinaat, i bilanci sabiidiit, i gada paarskatu uzdzejot, i no VIDa PVN atmaksu panaakt!

Un, lai kaartotu tekoshu graamatvediibu man buutu jaazin viss par iipashnieku mainjaam un ar to saistiitajaam nianseem graamatvediibas sakaraa? Nedomaaju viss! Galu galaa visu dziivee ir iespeeja uzzinaat pirmo reizi!

Un, jaa, cik sanaaca tur pastraadaat, reti kad ieprieksheejais graamatvedis bija atstaajis sakariigu, personai no malas saprotamu graamatvediibu! Kkaadas mistiskas, neidentificeejamas operaacijas, no maakonju malinjaam pakjerti cipari, lai tikai iznaakums veelamais sanaak utt.! Protams, ne visi taadi, bet arii taadi briinumdari juusu amata braalju un maasu viduu gadaas, taa kaa lieki te pirkstus lociit!
Andzzeys
Andzzeys 06.03.2008 13:55
68 сообщений на сайте
Un, lai kaartotu tekoshu graamatvediibu man buutu jaazin viss par iipashnieku mainjaam un ar to saistiitajaam nianseem graamatvediibas sakaraa?

Если только заниматься ciparinju bakstiishana, то ничего знать не надо, кроме 10 цифр. Но если уж взялись за годовой отчет, то должны знать все, что было, что есть и что будет.

А чудеса сдают такие же бухи, которые занимаются этим в виде хобби. И нечего жаловаться. Идите к нормальным бухам, платите им нормальные деньги, получите и нормальный учет.

Если хотите, только bilanci sabiidiit, то вообще ничего не надо. Смотрите в потолок и рисуйте что бог на душу положит.
Maija
Maija 06.03.2008 14:21
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.