Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Statoil rēķini un čeki К списку тем
Laguuna 12.03.2008 16:27
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Ответы (36)
http://www.vgk.lv/ru/downloads/2697/
07.05.2004.
Vai uzņēmuma papildus kases čekiem izsniegtie rēķini par mēnesī realizēto degvielu un sniegtajiem pakalpojumiem ir uzskatāmi par attaisnojuma dokumentiem grāmatvedībā?
• Ja rēķini ir noformēti normatīvo aktu noteiktajā kārtībā un tajos ir uzrādīta likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 8.pantapiektajā prim vai sestajā daļā minētā informācija, kā arī kases čeka identifikācijas dati (datums un numurs),tad šie rēķini ir izmantojami par nodokļa rēķiniem un uzņēmumam ir tiesības šos dokumentus izmantot grāmatvedībā kā attaisnojuma dokumentus.
07.05.2004.
Vai uzņēmuma papildus kases čekiem izsniegtie rēķini par mēnesī realizēto degvielu un sniegtajiem pakalpojumiem ir uzskatāmi par attaisnojuma dokumentiem grāmatvedībā?
• Ja rēķini ir noformēti normatīvo aktu noteiktajā kārtībā un tajos ir uzrādīta likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 8.pantapiektajā prim vai sestajā daļā minētā informācija, kā arī kases čeka identifikācijas dati (datums un numurs),tad šie rēķini ir izmantojami par nodokļa rēķiniem un uzņēmumam ir tiesības šos dokumentus izmantot grāmatvedībā kā attaisnojuma dokumentus.
Inst 12.03.2008 16:35
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Paldies, bet vai tas ir oficiālais VID viedoklis? Ja jā, vai ir iespējams kaut kādā veidā dabūt pašu šo vēstuli?
Laguuna 12.03.2008 16:50
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Inst 12.03.2008 16:55
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Jā, bet tās ir vēstuļu anotācijas. Nekur nav norādīts, ka šīs vēstules ir izsūtījis VID.
Laguuna 12.03.2008 16:58
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
To AndaZ
Tur jau tā lieta, ka VID amatpersona preses izdevumā tagad skaidro, ka šie čeki obligāti vajadzīgi.
To Inst
No kurienes nāk šīs vēstuļu anotācijas?
Tur jau tā lieta, ka VID amatpersona preses izdevumā tagad skaidro, ka šie čeki obligāti vajadzīgi.
To Inst
No kurienes nāk šīs vēstuļu anotācijas?
Laguuna 12.03.2008 19:27
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
To AndaZ
Tas nav kaut kāds viedoklis preses izdevumos, bet VID viedoklis, konkrētāk I. Bahanovskas viedoklis, kura ir VID galvenās nodokļu pārvaldes nodokļu grāmatvedības daļas priekšniece.
Tas nav kaut kāds viedoklis preses izdevumos, bet VID viedoklis, konkrētāk I. Bahanovskas viedoklis, kura ir VID galvenās nodokļu pārvaldes nodokļu grāmatvedības daļas priekšniece.
Laguuna 13.03.2008 12:31
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
To Inst
Tik un tā paldies par vēstuļu anotācijām, pēc sagatavotāja tel. nr. atradu, ka to sagatavojusi VID lielo nodokļu maksātāju pārvalde.
Tik un tā paldies par vēstuļu anotācijām, pēc sagatavotāja tel. nr. atradu, ka to sagatavojusi VID lielo nodokļu maksātāju pārvalde.
Laguuna 13.03.2008 12:49
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Если посмотрите по ссылке, там в конце есть имя и телефон.
Inst 13.03.2008 12:51
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
es atvainojos, bet kas ir APL?
Laguuna 13.03.2008 16:45
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
AndaZ - nezinu, ko man dos, ja izlasīšu APL, tāpat skaidrs, ja tagad rakstīšu vēstuli-uzziņu uz VID, tad atbildē saņemšu, ka šie čeki ir nepieciešami, jo tagad VIDam ir tāda nostāja.
Laguuna 14.03.2008 11:13
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Tas, ka izlasīsiet APL, dos Jums to, ka sapratīsiet, kas ir uzziņa par savām tiesībām, kā to raksta un kāda atbilde jāsaņem.
Pacentīšos pavisam īsi un konkrēti - Degvielas čeki ir ārējais attaisnojuma dokuments degvielas iegādē; rēķini, kurus saņemat no Statoil, Nestes vai cita piegādātāja ir veikto darījumu kopsavilkums. Tas var kalpot /bez pamatnozīmes/ arī kā salīdzināšanas dokuments tam - vai visi darbinieki atsk. ir uzrādījuši visu saņemto degvielu utt.
Leciigaa 14.03.2008 15:38
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
Iepriekšējais - domāts Laguunai ar nelielu piebildi - arī likumā par grāmatvedību ir prasības gan par ārējo, ga iekšējo attaisnojuma dokumentu esamības nodrošināšanu uzņ.
Leciigaa 14.03.2008 15:44
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
Es gan rēķinu - kopsavilkumu iegrāmatoju ar vienu grāmatojumu. Čekus es pārbaudu ar rēķinu - kopsavilkumu. No Leciigaas es saprotu, ka rēķins ir tikai kā darījumu kopsavilkums (bez nozīmes). Tad jau es nu nekādi neliktu slēgt līgumus ar degvielieas piegādātājiem! Patiesībā šis rēķins ir PVN reķins un čeki ir kā kontroles mehānisms! Esmu sazvanījusies ar Statoil grāmatvedības darbiniekiem, kuri ir sazinājušies par to vai rēķins -kopsavilkums ir vai nav PVN rēķins un grāmatojams.
Ingad 14.03.2008 19:19
460 сообщений на сайте
460 сообщений на сайте
Protams, ka šie rēķini ir nodokļu rēķini. Par to šaubu nav un nevar būt.
Liepupe 14.03.2008 22:05
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Palīdziet, lūdzu! Man ar Statoilu ir cita problēma - mums ir līgums par pēcapmaksu un mēneša laikā darbinieki lej degvielu un saņem čekus, kuros nav atspoguļota atlaide. Mūsu noliktava pieņem degvielu par čeka cenu un summu. Mēneša beigās saņemam rēķinu un atšifrējumu un tajā ir atlaide. Kā to pareizi grāmatot? Vai labot katru degvielas pieņemšanu pēc čeka? Vai taisīt gr.izziņu un iegrāmatot atlaidi ar vienu grāmatojumu? Otrais variants man neliekas īsti labs, jo tad pirmdokumenta grāmatojumā nebūs redzama atlaide, savukārt uz iegādes brīdi viņa nemaz nebija... Vienvārdsakot, esmu apjukusi
Jena 25.03.2008 16:43
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть