Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
par apmaksas veidiem?!
Sveiki!
iz dzīves - sakiet lūdzu vai juridiski pareizi ir bez rēķina ieskaitīt naudu kontā preces vai pakalpojuma piegādātājam (pirms preces/pakalp.saņemšanas)?
Ответы (8)
Nu pareizi ,manuprāt, tas nav.Jābūt pamatojumam.Kautvai avansa rēķinam.
nu labi - man atsūta uz epastu to avansa rēķinu. es izdrukāju. vai tas derīgs bez nevienas puses paraksta?
Jā, ja līgumā esat vienojušies par šāda veida rēķiniem.:-)
Parasti man arī ir bijis ka atsūta avansa rēķinu pa E-pastu, bet pēc tam priekšnieks dabū orģinālu ar parakstiem.
juridiski pareizi - pamatojoties uz līgumu,
bet pamatojoties uz
Lai nodokļa rēķinu izmantotu kā attaisnojuma dokumentu grāmatvedībā, tam jāatbilst arī likumā „Par grāmatvedību” attaisnojuma dokumentam noteiktajām prasībām. Šis likums nosaka, ka grāmatvedības informācijai jābūt saprotamai, tātad nodokļa rēķinam kā attaisnojuma dokumentam jādod skaidrs priekšstats par tajā sniegto informāciju. Piemēram, Latvijas nodokļu administrācijai, izskatot citas dalībvalsts vai trešās valsts personas iesniegumu Latvijā samaksātā PVN atmaksai un tam pievienotos nodokļa rēķinus par Latvijā iegādātajām precēm (pakalpojumiem), ir tiesības pieprasīt skaidrojošu informāciju par saimnieciskajiem darījumiem vai arī par šiem darījumiem izrakstīto nodokļa rēķinu tulkošanu latviešu vai angļu valodā, ja rēķinos lietota cita valoda.
+
Toties atbilstoši likumam „Par grāmatvedību” uz attaisnojuma dokumenta jābūt par saimnieciskā darījuma veikšanu un dokumentā sniegtās informācijas pareizību atbildīgās personas parakstam. MK noteikumi Nr. 154 nosaka, ka dokumentam jābūt parakstītam, lai tam būtu juridisks spēks.
Tātad nodokļa rēķins var būt bez paraksta PVN likuma piemērošanas mērķiem, bet atbildīgās personas paraksts ir nepieciešams, lai nodokļa rēķinu varētu izmantot kā attaisnojuma dokumentu grāmatvedībā ar juridisku spēku. Personu, kas izsniegusi neparakstītu nodokļa rēķinu, var administratīvi sodīt par darījumu apliecinoša dokumenta noformēšanas kārtības neievērošanu.
Ar līgumu tad var tikt pie tā saucamajiem elektroniski sagatavotajam dokumentiem?! Mani vienmēr mulsina tas, kā var rakstīt - dok. sagatavots elektroniski, derīgs bez paraksta. Parastie mirstīgie arī tā var rakstīt?
Да уж сколько раз об этом говорено, какое отношение к бухгалтерскому счёту имеют Правила КМ №154, это не делопроизводство. Для налогового и вовсе эта подпись не нужна, а когда товар будут получать, будет ПП, там и будут все подписи. Ещё про печать бы написали, которая должна быть на этом счёте, что б он имел юридическую спеку.
Mani vienmēr mulsina tas, kā var rakstīt - dok. sagatavots elektroniski, derīgs bez paraksta. Parastie mirstīgie arī tā var rakstīt?
Да никто не может так писать, ни смертные ни бессмертные. Ибо документ без подписи - это бред сивой кобылы.
Документ может быть подготовлен электронно и электронно же подписан. Но для этого надо соблюсти массу технических требований, а не только в ехеле что-то налепить и мылом отправить.
Закрыть
Краткое описание нарушения