Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Pārskaitījums fiz.personai К списку тем

Pārskaitījums fiz.personai
Fiziskai personai jāmaksā zemes nomas maksa.Pēkšņi ienāca prātā- kā ar PVN ?Pēc līguma jāpārskaita summa 180,-Ls.Kā iegrāmatot?
Frezy
Frezy 04.04.2004 13:26
1986 сообщений на сайте

Ответы (5)

Tas ir atkarīgs no tā:

- vai iznomātais ir apliekamā persona, proti, vai ir izrakstīts nodokļa rēķins;

- vai nomnieks ir apliekamā persona, proti, vai tai ir tiesības PVN uzrādīt kā priekšnodokli.
Mu-maija
Mu-maija 04.04.2004 13:34
15895 сообщений на сайте
Vajag noskaidrot, vai zemes iznomātājs (fiz.persona) ir PVN maksātājs. Ja nav, tad viss ir kārtībā - jāpārskaita 180 Ls un jāiegrāmato izdevumos D7... K 5..., apmaksa D5... K 2620.

Ja iznomātājs ir PVN maksātājs - viņam jābūt PVN maksātāja apliecība, un nomas maksai jābūt izrakstītam nodokļu rēķinam.
Martinas
Martinas 04.04.2004 13:37
38532 сообщения на сайте
PVN maksātāja viņa nav.Unarī rēķinu viņa man nepiestāda, pēc līguma noteiktā termiņa gaida savu naudiņu.Kā nodokļu maksātāja VIDā tā ir reģistrējusies.Nomnieks ir jurid.pers.,PVN maksātājs.Par cik rēķins man nav piestādīts es var būt varu par pamatu ņemt līgumu un pārskaitīto summu grāmatot: D7530 K2620 ?
Frezy
Frezy 04.04.2004 14:11
1986 сообщений на сайте
Varat un drīkstat.
Mu-maija
Mu-maija 04.04.2004 14:22
15895 сообщений на сайте
Pateicos visiem par palīdzību !
Frezy
Frezy 04.04.2004 15:05
1986 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.